Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Ostapenko izcīna savu pirmo uzvaru Vimbldonas dubultspēļu turnīrā

Ostapenko izcīna savu pirmo uzvaru Vimbldonas dubultspēļu turnīrā
Aļona Ostapenko
Foto: no personīgā arhīva

Šodien pirmo uzvaru Vimbldonas meiteņu dubultspēļu turnīrā guva 15 gadus vecā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. Viņa, spēlējot pārī ar rumānieti Ilku Coregi, ar rezultātu 6:3, 6:3 pārspēja Lielbritānijas tenisistes Askevu un Dunni.

15 gadus vecā latviete Jeļena Ostapenko (Junioru rangā - 40.) šodien turpināja savas gaitas Vimbldonas meiteņu turnīrā. Pirms četrām dienām vienspēļu turnīrā divos setos tika piedzīvots zaudējums pret Zuzannu Macijevsku, šodien bija iespēja tikt pie pirmās uzvaras dubultspēlēs.

Dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisiste par parīnieci sev bija piemeklējusi 16 gadīgo rumānieti Ilku Coregi. Līdzīgi kā Aļona, arī Ilka nespēja pārvarēt Vimbldonas vienspēļu turnīra pirmo kārtu. Coregi junioru rangā pašreiz ieņem 22. vietu. Abām tenisistēm pretī šoreiz stājās Lielbritānijas sportistes Sāra Beta Askeva un Keitija Dunne. Junioru rangā abas tenisistes ieņem attiecīgi 251. un 128. vietu.

Pirmā setā sestajā geimā Ostapenko un Coregi ieguva svarīgu breiku un izvirzījās vadībā ar 4:2, mirkli vēlāk pie savas serves panākdamas arī trīs geimu pārsvaru - 5:2. Lai arī pretinieces vienu geimu atspēlēja, tomēr atgūt zaudēto vairs nespēja, pirmajā setā piekāpjoties ar 3:6.

Otrā seta pašā sākumā Ostapenko/Coregi vēlreiz iespēja lauzt pretinieču servi, un pēc uzvarēta savas serves geima rezultāts otrajā setā kļuva 2:0 par labu latvietes pārstāvētajam duetam. Turpinājumā abi dueti pie savas serves spēlēja diezgan pārliecinoši, nedodot iespēju tikt pie breikbumbām. Septītajā geimā Ostpaneko un Coregi pie pretinieču serves panāca vienādi, tomēr nākamajās divās izspēlēs pārākas bija Lielbritānijas tenisistes, samazinot rezultāta starpību līdz 3:4. Bīstami tuvu latvietes un rumānietes serves laušanai pretinieces tika astotajā geimā, tomēr arī šoreiz rezultātu viņām neizdevās izlīdzināt - 5:3 Ostapenko/Coregi labā.

Lai arī šķita, ka Askeva un Dunne ir tuvu tam, lai atspēlētu zaudēto pārsvaru, tomēr jau nākamajā geimā labāk prata nospēlēt tieši Ostapenko un Coregi, iegūstot divas mačbumbas. Šoreizi izdevās izmantot jau pirmo un tika svinēta diezgan pārliecinoša uzvara ar 6:3, 6:3.

Par iekļūšanu meiteņu dubultspēļu turnīra 2. kārtā Ostapenko un Coregi tikušas pie 30 junioru ranga punktiem.

Ostapenko šogad "Australian Open" junioru sacensībās pārvarēja vienu kārtu, bet "French Open" sacensībās neiekļuva.

  -1 [+] [-]

, 2012-07-04 20:32, pirms 12 gadiem
"Pirmā setā sestajā geimā Ostapenko un Macijevska ieguva svarīgu breiku..."
Macijevskai viņa zaudēja 1. kārtā vienspēlēs, autor, lūdzu, izlabo!