Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Nadals: "Zaudēju, jo spēlēju pret labāko pasaulē"

Nadals: "Zaudēju, jo spēlēju pret labāko pasaulē"
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

Spāņu tenisists Rafaels Nadals pēc zaudējuma Vimbldonas finālā serbam Novakam Džokovičam (4:6, 1:6, 6:1, 3:6) atzina, ka zaudējis planētas labākajam tenisistam, un zina lietas, ka jāuzlabo, lai nākamajās sacensībās spētu viņu uzveikt.

Pēc izšķirošās izspēles uzvarēšanas finālā Džokovičs savu prieku izpauda noplūcot un apēdot nedaudz zāles no laukuma. „Tā garšoja labi. Es nezinu, kāpēc tā darīju. Ir grūti aprakstīt emocijas, kas bija pēc uzvaras - jutos kā dzīvnieks. Tās bija labākās sajūtas manā dzīvē – uzvarēt Vimbldonā un redzēt laimīgus man tuvos cilvēkus. Šī ir labāka diena manā dzīvē”, emocijās dalījās serbs. Džokovičs arī uzsvēra, ka šoreiz viņš iedvesmojies no četrām iepriekšējām uzvarām pār Nadalu: „Centos spēlēt tāpat kā iepriekšējās uzvarās – biju agresīvs, izmantoju savas iespējas un neļāvu viņam kontrolēt spēles ritējumu”.

Serbs piebilda, ka pēdējie gadi bijuši ar vilšanās piegaršu, redzot kā dominē Federers un Nadals, tomēr tas ļāvis norūdīties kā profesionālam sportistam. „Katrs zaudējums viņiem lika meklēt jaunus veidus, kā uzlabot sevi psiholoģiski un fiziski. Vienmēr ticēju, ka varu viņus pārspēt un būt labākais. Pēc uzvaras Deivisa kausā pērnā gada decembrī es biju enerģijas pilns, biju gatavs uzvarēt jebkurā turnīrā. Vārdu sakot – pazaudēju bailes. Pēdējo dienu laikā esmu sasniedzis divas svarīgākās lietas manā dzīvē (uzvarēta Vimbldona un sasniegta pirmā vieta rangā-aut.), bet es neapstāšos pie sasniegtā. Es gribu būt izcils tenisa čempions – esmu dzimis, lai to sasniegtu”.

Es zaudēju, jo spēlēju pret pasaules labāko tenisistu šobrīd. Esmu otrais labākais tagad”, pēc mača nekautrējās atzīt Nadals. „Kad Tu spēlē pret labākajiem un izjūti viņu fantastisko sniegumu, tad zaudējums ir tikai normāla parādība. Viņš nospēlēja lieliski, bet man vajadzēja pacīnīties labāk. Biju pārāk pasīvs, turklāt nenospēlēju labi izšķirošās izspēles. Dažas epizodes izšķīra spēles ritējumu, bet tajās nespēju būt labāks par pretinieku.” Spānis arī uzsvēra psiholoģisko pusi: „Šogad viņam esmu zaudējis piecas reizes, bet gandrīz visus pārējos mačus esmu uzvarējis. Kaut kas ir jāmaina tieši spēlēs pret Džokoviču. Pieļauju, ka vaina ir arī psiholoģijā – nospēlēju sliktu geimu pirmajā setā pie 4:5 un 30:0, pēc tam ceturtajā setā pie 3:4. Šajos brīžos man bija jābūt pārliecinātam par sevi, nevis jānervozē. Nākamreiz, kad spēlēšu pret viņu, man jāatceras šīs lietas, vai arī es nākšu un taisnošos par sesto zaudējumu pēc kārtas”. Tāpat Nadals uzsvēra, ka cīnīsies par ranga pirmās pozīcijas atgūšanu: „Mana pieredze stāsta, ka šādā līmenī nospēlēt nevarēs ilgu laiku. Pērn es uzvarēju trīs „Grand Slam” turnīros, bet šogad to nespēju. Es turpināšu cīnīties, lai pārspētu viņu un atgrieztos virsotnē”.

No Džokoviča panākuma vismaz vārdiski iedvesmojies arī britu pirmais numurs Endijs Marejs: „Paskatoties uz viņa panākumiem, saprotu, ka arī es varu uzvarēt „Grand Slam” turnīrā. Pirms gada atceros, kā Novaks zaudēja Vimbldonas pusfinālā Tomasam Berdiham, bet šogad viņš spēlēja jau pavisam citā līmenī. Man un manai komandai ir jāsaliek prioritātes, lai varam sasniegt ko līdzīgu”.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com
2011 Wimbledon Championships Website - Official...


Slēpts komentārs: lovelyyy
, 2011-07-04 11:40, pirms 13 gadiem
lovelyyy rakstīja: Tā pēkšņi, kad vairs nav #1 rangā, tad viņš spēlē pret pasaulē labāko.. Parasti, viņš tāds daudz lecīgāks.. stulbais dibena urbinātājs.. MAlacis NOLE!
Nadals nekad nav bijis lecīgs.
Un par to Džokovič ir labākais pasaulē Nadals jau teica pirms Parīzes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-04 12:12, pirms 13 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Njā... , ja Nadals būtu latvietis, tad noteiktu teiktu, ka 5 reizi pēc kārtas vienkārši nepaveicās...
aamars, nevajag visus latvieshus pieliidzinaat taadiem iibljiem, kaads esi pats. loshadze
, 2011-07-04 12:16, pirms 13 gadiem
boards-11 rakstīja: aamars, nevajag visus latvieshus pieliidzinaat taadiem iibljiem, kaads esi pats. loshadze
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-04 12:41, pirms 13 gadiem
Sportista cienīgs komentārs
, 2011-07-04 12:50, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Džokoviča lielā pārbaude būs 2012 gada sezona.. ak Dievs cik vinjam taa buus smaga un atbildīga.. tik daudz punktu jaaizstāv.. ārprāts..
savi punkti būs jāizstāv arī citiem ...
, 2011-07-04 14:36, pirms 13 gadiem
mekto rakstīja: savi punkti būs jāizstāv arī citiem ...
Gulbim gan nē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-04 15:14, pirms 13 gadiem
Noziegums un sods. Karš un miers. Gulbis un Džokovičs.
, 2011-07-04 15:25, pirms 13 gadiem
Visu cieņu, lieliski komentāri gan no Džoko, gan Rafa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.