Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Mugurusa sāks titula aizstāvēšanu, šodien spēlēs arī Kvitova un Šarapova

Mugurusa sāks titula aizstāvēšanu, šodien spēlēs arī Kvitova un Šarapova
Garbinje Mugurusa
Foto: PA Wire/Scanpix

Otrdien Vimbldonas titula aizstāvēšanas misiju sāks pagājušā gada sieviešu turnīra čempione Garbinje Mugurusa. Šodien 1. kārtas mači arī vēl divām Vimbldonas kortos triumfējušām tenisistēm – Petrai Kvitovai un Marijai Šarapovai.

Garbinje Mugurusa Vimbldonas čempiones statusā pirmajā mačā tiksies ar "wild card" saņēmušo mājinieci Naomi Broudiju, kura nav spējusi nostiprināties ranga pirmajā simtniekā (šobrīd 138. vieta), taču Vimbldonā kā vietējā tenisiste var paļauties uz "wild card" dabūšanu. Broudija vēl ne reizi nav spējusi uzvarēt Top 10 spēlētājas, taču viņai ir viens spēcīgs ierocis, kas spēlēšanu pret Broudiju uz zālāja seguma var padarīt apgrūtinošu. Tā ir viņas serve.

2004. gada čempione Marija Šarapova Vimbldonā spēlēs pirmoreiz kopš 2015. gada, kad Šarapova sasniedza pusfinālu. Nākamajā sezonā viņai bija diskvalifikācija, bet 2017. gadā savainojums lika atteikties no plāniem spēlēt kvalifikācijas turnīrā. Arī šogad viņai bija veselības problēmas, pirms Vimbldonas nepiedaloties oficiālos mačos, tiesa, viņa pagājušajā nedēļā uzstājās paraugturnīrā. Šarapova šodien sacentīsies ar savu tautieti Vitāliju Djačenko, kura pamatturnīru sasniedza no kvalifikācijas. Šarapova viņu pirms trim gadiem ar 6:3, 6:1 sagrāva "French Open".

Otrdien turnīru sāks arī galvenā favorīte Petra Kvitova, kuras kontā ir divas Vimbldonas trofejas un šobrīd sasniegta sešu uzvaru sērija uz zālāja. Čehiete aizpagājušajā nedēļā uzvarēja Birmingemas turnīrā. Kvitovas pirmā pretiniece būs Aleksandra Sasnoviča, kura tikai vienreiz (1-5) uzvarējusi Top 10 spēlētāju. Šī uzvara bija pret Čehijas tenisisti, kad Sasnoviča 2016. gadā Tokijā apspēlēja Karolīnu Pliškovu.

Simona Halepa šodien spēlēs pirmo maču kopš kļūšanas par "Grand Slam" čempioni. Parīzē triumfējusī Rumānijas tenisiste sacentīsies ar japānieti Kurumi Naru, kura tikai vienreiz (1-8) uzveikusi Top 10 spēlētāju, turklāt šī uzvara gūta pret Svetlanu Kuzņecovu pērn "US Open", kad titulētajai krievietei bija plaukstas locītavas savainojums. Nara Halepai abu pirmajā mačā, kas bija pirms četriem gadiem Indianvelsā, spēja atņemt tikai četrus geimus (2:6, 2:6).

Potenciāli sarežģīts mačs var būt Naomi Osakai, kurai pretī stāsies Monika Nikulesku. Rumānijas tenisiste spēlē savdabīgu tenisu, kas ir spējīgs izsist no sliedēm agresīvas pretinieces, par kādu uzskatāma arī Osaka.

Vīriešu turnīra divkārtējais čempions Rafaels Nadals Vimbldonā tālāk par 4. kārtu nav spējis tikt kopš 2011. gada. Savainojumi un māla sezonas laikā uzkrātais nogurums, kā arī uz zālāja sekmīgi spēlējoši pretinieki ir iemesli, kāpēc Rafa Vimbldonā jau septiņus gadus nav bijis liels drauds. Spānis šī gada turnīru sāks maču ar Dudi Selu, kurš uzskatāms par zālāja seguma speciālistu, tiesa, ne tradicionālā izpratnē. 1.75 cm garajam Izraēlas tenisistam nav graujošas serves, taču arī bez tās viņš komfortabli jūtas uz šī seguma. Selas lielākā uzvara uz zālāja ir Endija Rodika (#7) uzvarēšana 2010. gadā Londonā. Dudi pagājušajā gadā Vimbldonā piecu setu mačā pieveica Džonu Isneru.

Šodienas programma: wimbledon.com


Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.