Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gulbis par zaudējumiem nesatraucas: "Esmu vesels. Esmu laimīgs. Tā ir tikai spēle"

Gulbis par zaudējumiem nesatraucas: "Esmu vesels. Esmu laimīgs. Tā ir tikai spēle"
Ernests Gulbis. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis nav īpaši uztraukts par ieilgušo neveiksmju joslu, pēc zaudējuma Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā atzina sportists.

"Tas nebūt nebija labākais sniegums. Nekas nenotika un nekas nestrādāja. Neesmu izcīnījis uzvaras un jāatgriežas treniņos - pavisam vienkārši. Stāsta beigas," aģentūra AFP citē Gulbi.

Pērn Gulbis par ceturtās kārtas sasniegšanu nopelnīja 205 ATP ranga punktus, no kuriem šogad aizstāvējis vien desmit, tādējādi viņu gaida kritums rangā.

"Gluži kā dzīvē - tu pieaudz un saproti, ka ne vienmēr vari dabūt visu, ko vēlies. Ja vecāki tevi atbalsta, tad pāris gadus tā var dzīvot, bet tad tu pieaudz un saproti, ka nevari dabūt to darbu, ko vēlies, vai nepelni tik daudz," tēlaini runāja Gulbis.

"Visas šīs problēmas nav īstas problēmas. Tās ir tikai ilūzijas par problēmām. Esmu vesels. Esmu laimīgs. Tā ir tikai spēle. Viss ir OK. Ja būtu citāda attieksme, tad tiktu rakta kārtējā bedre, no kuras nevarētu izlīst," teica Gulbis.

Tāpat latvietis atklāja, ka vairs nerīko šovu skatītājiem. "Ja salaužu raketi, tad nav tā, ka esmu neizsakāmi dusmīgs par kļūdu. Tikai izlaižu enerģiju. Tas ir tikai rīks. Labāk ir atrast kādu slēdzi savā galvā, bet tenisisti biežāk izmanto kādu priekšmetu," skaidroja Gulbis.

Vīriešu tenisā šobrīd ir konflikts starp spēlētājiem un Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP).

"Man nav risinājuma. Nevar būvēt māju uz sapuvušiem pamatiem. Spēlētāji grib vairāk naudas, bet turnīru rīkotāji vēlas ietaupīt. Tur saduras divas intereses," teica Gulbis.

Latvijas vadošais vīriešu tenisists aizvada neveiksmīgi sezonu, jo viņš 26 mačos izcīnījis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir sešu zaudējumu sērija. Vēl pagājušajā nedēļā viņš Turcijas pilsētā Antaljā zaudēja piektā simta tenisistam.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs: kuklitis
, 2019-07-01 23:03, pirms 5 gadiem
Pareizi profesionāla sportiska attieksme pret sportu. Nesen līdzīgi izteicās Gudļevskis.
, 2019-07-01 23:14, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Pareizi profesionāla sportiska attieksme pret sportu. Nesen līdzīgi izteicās Gudļevskis.
Profesionāla attieksme pirmkārt izpaužas kā smags darbs treniņos. Ja Gulbis saka, ka viss ir kārtībā, tas visdrīzāk nozīmē to, ka viņam vairs nav augstu mērķu sportā.
, 2019-07-01 23:39, pirms 5 gadiem
Tas laikam saucas pohui$m$... Priekš it kā profesionāla sportista tā nedrīst būt "tikai spēle". Tas ir darbs. "Tikai spēle" tā ir priekš manis, kurš uzbumbo ar saviem bērniem no darba un citiem pienākumiem brīvajos brīžos.
, 2019-07-02 00:16, pirms 5 gadiem
Anyway, kā saka angļi!! Mums ir savs top 100 spēlētājs joprojām!! Kad tā vēl būs! Talants jau nu neko, paldies par sagādātajiem skaistajiem gadiem tenisu vērojot pie tv, pc!
, 2019-07-02 01:19, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Profesionāla attieksme pirmkārt izpaužas kā smags darbs treniņos. Ja Gulbis saka, ka viss ir kārtībā, tas visdrīzāk nozīmē to, ka viņam vairs nav augstu mērķu sportā.
Viss kārtībā ir domāts attiecībā u veselību. Tas ir tikai sports. Es ļoti cienu cilvēkus kuri savu darbu veic apzinīgi, bet darbs nevar būt cilvēkam 1.vietā dzīvē. Veselība, miers, ģimene, būt Cilvēkam utt. if svarīgākas lietas.
Tā ir tikai spēle - to ir teikuši daudzi dažādi arī pasaules slaveni sportisti.
, 2019-07-02 01:24, pirms 5 gadiem
berimors rakstīja: Tas laikam saucas pohui$m$... Priekš it kā profesionāla sportista tā nedrīst būt "tikai spēle". Tas ir darbs. "Tikai spēle" tā ir priekš manis, kurš uzbumbo ar saviem bērniem no darba un citiem pienākumiem brīvajos brīžos.
Zini, var viegli pārprast Gulbja teikto, bet faktiski viņš nepasaka visu lidz galam. Var noprast, ka viņš runā par vērtibām, uzsverot, ka jūtas labi, ir vesels un, ka zaudējumi viņu nesalauž. Viņš nesaka, ka viņam vienalga, viņš atzist, ka jāturpina darbs treniņos un nav jābeidz sevi nost un nav jāšausta sevi, kad ir periodi, kad iet smagi. Nauda tomēr nav svarigākais. Laiks lai arī limitēts ikvienam, ir dārgaks par visu, ja vien ar veselību ir viss labi...
Man liekas, ka viņš drīzāk sportiski atkopsies, nekā to paveiks Aļona...
, 2019-07-02 01:26, pirms 5 gadiem
Par pašu Gulbi nelielas pārdomas arī šeit:

Šīs dienas(01.07.19.) trīs bēdu stāsti Latvijas...
, 2019-07-02 07:56, pirms 5 gadiem
Čalim nav ne rakstura, ne pašcieņas
, 2019-07-02 08:49, pirms 5 gadiem
Lai tik kapā, vismaz ir kam sekot līdzi, kad vēl mums būs tāds spēlētājs! Vienmēr patīk viņa intervijas un ja vēl par šādu spēli nopelna, kas gan tur slikts. Gulbi, kustini spārniņus, Tu mums esi pagaidām labākais!
, 2019-07-02 10:18, pirms 5 gadiem
marexs rakstīja: Zini, var viegli pārprast Gulbja teikto, bet faktiski viņš nepasaka visu lidz galam. Var noprast, ka viņš runā par vērtibām, uzsverot, ka jūtas labi, ir vesels un, ka zaudējumi viņu nesalauž. Viņš nesaka, ka viņam vienalga, viņš atzist, ka jāturpina darbs treniņos un nav jābeidz sevi nost un nav jāšausta sevi, kad ir periodi, kad iet smagi. Nauda tomēr nav svarigākais. Laiks lai arī limitēts ikvienam, ir dārgaks par visu, ja vien ar veselību ir viss labi...
Man liekas, ka viņš drīzāk sportiski atkopsies, nekā to paveiks Aļona...
Tada attieksme viņam ir bijusi visu karjeru, tāpēc tā arī ir gājusi kā pa kalniem. Raksturs tāds, ne par ko necepties. Bija jau brīži, kad acīmredzot iespringa - varbūt vecais iedeva bietē, tad arī bija kāpumi. Agustākā bija 10.v., bet tur noturēties ar attieksmi "tā ir tikai spēle", ilgi nav iespējams. Viņš ne reizi ir teicis, ka tenisu spēlē sava prieka pēc. Acīmredzot tāpēc arī to turpina darīt. Un necepas par zāģiem. Dzīve taču tāpat ir skaista, un tā nesākas un nebeidzas ar tenisu ....
, 2019-07-02 18:24, pirms 5 gadiem
Var jau būt ka viss kārtībā,vienīgi spēles kvalitāte nekāda,viss tiek pakārtots tikai servei,ja labi servējas tad cerības uz uzvaru,vairāk neko laukumā vispār nedara,visos pārējos spēles elementos palicis vājāks,sevišķi pie serves uzņemšanas,rāda reāli garlaicīgu tenisu,pilnīgi bez izdomas,tik sliktu spēli Ernests nekad nav rādījis,bet pats saka ka izbauda,ko tad,vai pīlīšu pūšanu?
, 2019-07-03 07:26, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Pareizi profesionāla sportiska attieksme pret sportu. Nesen līdzīgi izteicās Gudļevskis.
Nav profesionāla! Ir galīgi garām!
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.