Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

papildināts Del Potro pārspēj Vavrinku, Džokovičam 0-2 pret Kveriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro pārspēj Vavrinku, Džokovičam 0-2 pret Kveriju
Huans Martins Del Potro
Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas tenisists Huans Martins Del Potro savā pirmajā "Grand Slam" turnīrā kopš 2014. gada sasniedzis 3. kārtu un piektdien Vimbldonā ar 3:6, 6:3, 7:6(2), 6:3 pieveica Stenu Vavrinku. Lielas problēmas čempionam Novakam Džokovičam, kuru pēc nokļūšanas iedzinējos ar 0-2 pret Semu Kveriju izglāba lietus.

Del Potro pārspēj Vavrinku

Del Potro joprojām nevar pilnvērtīgi spēlēt ar "backhand", no šīs puses pārsvarā izpildot "slaisu", lai gan dažreiz uzsit arī ar abām rokām. Vavrinka regulāri izmantoja argentīnieša vājo vietu, tiesa, vairāk problēmu precizitātes ziņā Del Potro bija ar "forehand".

Tieši divas "forehand" kļūdas noveda pie zaudētas serves 1. seta ceturtajā geimā. Vavrinkam ar iegūto breiku pietika, lai uzvarētu setā. Šveices tenisists pēdējā geimā servi nosargāja no 15:40. Pirmo breikbumbu izdevās atspēlēt ar labu pirmo servi, bet otro ar diagonālo "forehand", kad Del Potro paslīdēja.

Vēl divas "forehand" kļūdas Del Potro bija 2. seta trešajā geimā, kad viņam izdevās novērst breiku, bet pats savu pirmo breiku ieguva ceturtajā geimā, kas beidzās ar Vavrinkas dubultkļūdu. Del Potro pārsvaru viegli nosargāja, pateicoties augstam pirmās serves procentam (83%), bet Vavrinkam seta priekšpēdējā geimā, servējot uz Del Potro "backhand", izdevās atspēlēt setbumbu, nepieļaujot zaudējumu ar 2:6.

3. sets sākās ļoti amizanti – ar četriem breikiem pēc kārtas. Pie vainas bija servētāji, abiem bija geimi ar trim un četrām kļūdām. Pārsvaru divreiz nespēja noturēt Del Potro, kuram seta ievadā pārāk bieži atteica pirmā serve. Pēc tam abi serves geimos spēlēja stabili, tiekot līdz taibreikam. Vavrinka to pamatīgi izgāza, zaudējot trīs punktus ar servi – pa vienai kļūdai gan ar "forehand", gan "backhand", kā arī viena dubultkļūda.

Pēdējā setā breika iespējas bija tikai Del Potro. Vavrinka ar servi un "backhand" sitienu pa līniju sestajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, bet divus geimus vēlāk servi tomēr zaudēja. Šoreiz viņam breikbumbas izspēlē neizdevās trāpīt pirmo servi, bet otrās serves izspēlē viņš uzstājīgi spēlēja tikai uz Del Potro trauslo "backhand", tajā virzienā raidot piecus sitienus pēc kārtas. Del Potro bumbiņu divreiz atsita ar divām rokām, divreiz raidīja atpakaļ ar vienu roku, bet piekto reizi viņam atsist nevajadzēja, jo Vavrinka pārcentās un izsita autā. Del Potro nākamajā geimā viegli izservēja maču.

Del Potro un Vavrinka spēkojās pirmoreiz kopš 2012. gada, kad Eštorilā uz māla pārāks bija Argentīnas tenisists. Šodien viņš svinēja jau ceturto uzvaru pēc kārtas pret Vavrinku, savstarpējos dueļos izvirzoties vadībā ar 4-2. Abi Vimbldonā tikās otro reizi. Pirmajā mačā 2008. gadā trīs setos uzvarēja Vavrinka. Del Potro šodien guva pirmo Top 5 uzvaru kopš 2013. gada oktobra, kad viņš Šanhajā apspēlēja Rafaelu Nadalu.

Vimbldona ir Vavrinkas neveiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs. Viņš šeit ne reizi nav ticis tālāk par ceturtdaļfinālu. Lai uzlabotu rezultātus zālāja sezonas laikā, šogad komandā tika uzaicināts 1996. gada Vimbldonas čempions Ričards Krajičeks. Vavrinka viņa vadībā uz zālāja sakrāja pieticīgu 1-2 bilanci. Londonā jau pirmajā mačā zaudēts Fernando Verdasko, bet Vimbldonā vienīgā uzvara gūta četros setos pret 18 gadus veco amerikāni Teiloru Fricu.

Divu "Grand Slam" čempionu tikšanās jau 2. kārtā (kā šodien Del Potro un Vavrinkas mačā) Vimbldonā nebija notikusi kopš 2008. gada, kad Marats Safins trīs setos apspēlēja Novaku Džokoviču.

Lietus izglābj Džokoviču

Jau 30 uzvaras pēc kārtas "Grand Slam" turnīros guvušajam Džokovičam ir lielas problēmas 3. kārtas mačā pret Semu Kveriju, kuram viņš zaudēja pirmos divos setus – 6:7(6), 1:6. Neilgi pēc 2. seta beigām sāka līt, spēli pārtraucot. Šodien tā netiks turpināta, Džokovičam tiekot izglābtam no nepatikšanām brīdī, kad viņš spēlēja slikti.

Kverijs pirmajos divos setos servēja fantastiski. 1. setā viņš ar servi zaudēja tikai četrus punktus, Džokovičam breika iespējas nedodot, bet pašam breikbumbu realizācijā 0/4. Visas četras breikbumbas bija 11. geimā, kurā Džokovičs izglābās no 0:40. Divas breikbumbas viņš atspēlēja pats, divas Kverijs izniekoja ar kļūdām. Nole taibreikā atspēlēja divas setbumbas, ieskaitot vienu uzņemšanā pie rezultāta 4:6. Džokovičs tika klāt labai Kverijai servei un punktu ieguva ar apvedošo sitienu. Otrā setbumba atspēlēt ar servi. Uzbrūkot Džokoviča otrajai servei, Kverijs nopelnīja trešo setbumbu, to spējot izmantot ar spēcīgu "forehand" uzbrukumu.

Sems 2. seta trešajā geimā atspēlēja breikbumbu, turpinājumā Džokovičam noorganizējot pamatīgu sagrāvi ar 6:1. Pirmais breiks ceturtajā geimā notika pēc Džokoviča "backhand" kļūdas, bet otrais sestajā geimā, kad Džokovičs nokļuva iedzinējos ar 0:40 un spēja novērst tikai pirmo breikbumbu, bet otrās izspēlē kļūdījās ar vienkāršu "volley" sitienu.

Džokovičs četras reizes atspēlējies no 0-2. Pēdējā bija tieši Vimbldonā, kad viņš pērn 4. kārtas mačā tādā veidā uzvarēja Kevinu Andersonu – 6:7(6), 6:7(6), 6:1, 6:4, 7:5.

Vimbldona 2016. Vīriešu vienspēles

2. kārtas rezultāti 1. jūlijā

SpēleRezultāts
Juan Martin Del Potro – (4) Stan Wawrinka3:6 6:3 7:6(2) 6:3
(10) Tomas Berdych – Benjamin Becker6:4 6:1 6:2
(12) Jo-Wilfried Tsonga – Juan Monaco6:1 6:4 6:3
(15) Nick Kyrgios – Dustin Brown6:7(3) 6:1 2:6 6:4 6:4
(18) John Isner – Matthew Barton7:6(8) 7:6(3) 7:6(8)
(22) Feliciano Lopez – Fabio Fognini3:6 6:7(5) 6:3 6:3 6:3
(32) Lucas Pouille – Donald Young6:4 6:3 6:3

3. kārtas rezultāti 1. jūlijā

SpēleRezultāts
(3) Roger Federer – Daniel Evans6:4 6:2 6:2

  -2 [+] [-]

, 2016-07-01 18:08, pirms 8 gadiem
Jātur, jātur - veselība!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 18:34, pirms 8 gadiem
Žēl, ka nevinnēja Stens.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 18:38, pirms 8 gadiem
Pat ļ o t i žēl.Maču gan neskatījos, bet "neklātienē" jutu līdzi Vavrinkam.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 18:54, pirms 8 gadiem
Stans šodien bija nekāds. 48 nepiespiestās kļūdas.

Šajā spēlē kod, , kurā pirkstā gribi, abi sāp. Lai jau Putriņam tiek, pamazām atgriezīsies tur, kur viņam jābūt.

     [+] [-]

, 2016-07-01 19:16, pirms 8 gadiem
Aste rakstīja: Stans šodien bija nekāds. 48 nepiespiestās kļūdas.

Šajā spēlē kod, , kurā pirkstā gribi, abi sāp. Lai jau Putriņam tiek, pamazām atgriezīsies tur, kur viņam jābūt.
Man gan š a i mačā mazliet sāpēja t i k ai viens "pirksts" - Stans.Bet, ja nu Tu saki, ka bija nekāds- neko darīt...Kā jau teicu, pati maču neskatījos, tāpēc nevaru spriest par kvalitāti.