Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Viena diena Vimbldonā līdzjutēja acīm

Londonas dienvidrietumu rajonā Vimbldonā jūnija beigās kā ik gadu sākas tenisa drudzis un pasaules labākie tenisisti ierodas, lai sacenstos par tenisa prestižāko trofeju. Starp viņiem arī Latvijas labākais vienspēļu tenisists Ernests Gulbis, kā arī Līga Dekmeijere sieviešu dubultspēlēs. Tā kā pašreiz atrodos Londonā, tad turnīra trešajā dienā izmantoju iespēju un devos vērot Vimbldonas tenisu klātienē, jo spēlēja arī abi Latvijas tenisisti. Sportacentrs.com lasītājiem sagatavoju nelielu ieskatu un videomateriālu no Vimbldonas trešās dienas ar Latvijas tenisistu līdzdalību.

Vimbldonā limitēts skaits biļešu joprojām ir pieejams izstāvot garu rindu pirms katras dienas mačiem, protams, izņemot pēdējās četras turnīra dienas. Biļetes uz centrālo kortu, kortu nr.1 un kortu nr.2 saņem pirmie 1500 rindā stāvētāji, bet uz pārējiem kortiem (no trešā līdz deviņpadsmitajam) pirmie seši tūkstoši. Rezultātā daudzi tenisa fani jau iepriekšējā vakarā ierodas ar teltīm un pārnakšņo vietējā Vimbldonas parkā, tādejādi ieņemot vietas rindas sākumā un garantējot iekļūšanu uz centrālo vai pirmajiem diviem kortiem, kur var skatīt lielākās zvaigznes kā Rodžers Federers, Novaks Džokovičs, Rafaels Nadals, Endijs Marejs, Marija Šarapova un vēl citus vadošos tenisistus.

Tā kā manos plānos galvenais mērķis bija redzēt 17.korta cīņu, kur Ernests Gulbis turnīra 2.kārtā tikās ar 21 gadu jauno Polijas talantu Ježi Janoviču, tad aptuveni trīs stundas pirms pirmo maču sākuma devos uz kasēm, lai ieņemtu rindu un iegādātos biļeti uz kortiem 3-19 (cena 20 angļu mārciņas). Gulbja cīņas sākums bija paredzēts ap plkst. 1.30 pēc vietējā laika, pirms tam uz šī korta tikās sieviešu vienspēļu dalībnieces - izskatīgā čehiete Petra Cetkovska (turnīrā izsēta ar 23.numuru) un amerikāniete Slouna Stīvensa .

Vispirms gan devos uz 14.kortu,kur spēlēja bijusī pasaules pirmā rakete un daudzās aptaujās pelnīti par skaistāko tenisisti atzītā serbiete Ana Ivanoviča. Nebija jābrīnās, ka viņas cīņā pret spānieti Mariju Hosē Martinesu Sančesu visas sēdvietas jau bija aizņemtas, bet joprojām bija iespēja pavērot šo tenisa izrādi kājās stāvot no korta malas (maču serbiete uzvarēja trīs setos). Pirms devos uz 17.kortu, izmantoju iespēju arī nedaudz ielūkoties 10.kortā, kur 1.kārtas maču sieviešu dubultspēlēs aizvadīja Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere, kura pārī ar amerikānieti Varvaru Lapčenko tikās ar Zviedrijas duetu Arvidsone/Larsone. Galu galā Dekmeijerei ar pārinieci uzvara trīs setos ar 7:6,3:6,6:3.

Bet 17.kortā pēc diezgan ilgas Cetkovskas un Stīvensas cīnas, kurā trīs setos pārāka izrādījās amerikāniete, beidzot varēja sākties arī Gulbja duelis ar Janoviču. Latvijas tenisists maču uzsāka pārliecinoši un pirmo setu uzvarēja ar 6:2. Otrajā setā polim jau pirmajā geimā izdevās lauzt Gulbja servi, bet pie rezultāta 3:2 par labu Janovičam spēle lietus dēļ tika pārtraukta. Lai gan no debesīm smidzināja vien dažas lietus lāses, tomēr pārtraukums izrādījās gandrīz trīs stundu ilgs. Mačam atsākoties, Janovičs spēja otro setu uzvarēt ar 6:4, bet trešajā atkal pārāks bija Gulbis - 6:3.

Ceturto setu izšķīra taibreiks, kurā Janovičs latvietim neatstāja nekādas cerības (7-2). Izšķirošajā piektajā setā jau sāka izskatīties, ka mačs varētu netikt pabeigts līdz ar tumsas iestāšanos, jo abi tenisisti turpināja uzvarēt geimus pie savām servēm . Tomēr pie 7:7 Janovičam izdevās nobreikot Gulbja servi un pēc tam uzvarēt geimu pašam servējot. Poļu tenisists setu noslēdza ar 9:7 un līdz ar to pielika punktu visam mačam. Jāsaka, ka Ernests Gulbis rādīja labu sniegumu, par ko liecina pārākums vairākos statistikas rādītājos, tomēr mača gaitā un izšķirošajos brīžos Latvijas tenisists netika galā ar 2.03 m garā Janoviča lielisko servi, kas izrādījās lielākā problēma šajā duelī.

Protams, pēc Gulbja pirmās kārtas uzvaras pār sesto izsēto numuru čehu Tomašu Berdihu daudzi gaidīja uzvaru pār polu tenisistu, kurš ATP rangā ieņem 136. vietu. Tomēr kā redzams ne visu izšķir vieta pasaules rangā un arī Vimbldonā tiek fiksēts ne viens vien pārsteigums. To ceturtdien apliecināja arī Rafaela Nadala zaudējums ranga 100.numuram Lukašam Rosolam. Lai gan bija sarūgtinājums par Latvijas tenisista zaudējumu, tomēr kopumā tenisa mačs bija aizraujošs un, neskatoties uz neveiksmi, Gulbis parādīja labu sniegumu. Reizēm ar to vien nepietiek...

  -3 [+] [-]

, 2012-07-01 19:04, pirms 12 gadiem
Tos rezultātus tak mēs visi tāpat zinām.

     [+] [-]

, 2012-07-01 19:11, pirms 12 gadiem
Video gan daudz interesantāks un vērtīgāks, nekā rakstītais, paldies šim brīvprātīgajam palīgam!

  +2 [+] [-]

, 2012-07-01 20:01, pirms 12 gadiem
Paldies, interesanti

  +3 [+] [-]

, 2012-07-01 22:11, pirms 12 gadiem
Paldies! Ļoti patīkami paskatīties un palasīt aculiecinieka redzēto. Arī mazliet redzēt tur valdošo gaisotni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja