Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Oficiāli: atcelts jūnija beigās plānotais Vimbldonas turnīrs

Oficiāli: atcelts jūnija beigās plānotais Vimbldonas turnīrs
Novaks Džokovičs un Rodžers Federers pagājušā gada Vimbldonas finālā. Foto: EPA/Scanpix

Koronavīrusa pandēmijas dēļ šovasar nenotiks prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs, organizatoriem lēmumu par turnīra atcelšanu pieņemot trīs mēnešus pirms turnīra plānotā norises laika. Neilgi pēc Vimbldonas paziņojuma kļuva zināms, ka profesionālā tenisa nespēlēšanas pauze pagarināta līdz 13. jūlijam.

Bažas par prestižākā tenisa turnīra atcelšanu bija dzirdamas jau pagājušajā nedēļā, bet šodien tika saņemts oficiāls apstiprinājums tam, ka no 28. jūnija līdz 12. jūlijam Londonā plānotais turnīrs nenotiks.

Vimbldonai nav labu alternatīvu turnīru rīkot vēlāk – tas bez skatītājiem nebija iedomājams, bet pārcelšana uz vēlāku laiku radītu vairākas problēmas, ieskaitot nelabvēlīgākus laikapstākļus un apgaismojuma trūkumu.

Vimbldona kļuva par pirmo šogad atcelto "Grand Slam" turnīru. Tradicionāli kalendārā otrais "major" turnīrs "French Open" no ierastā norises laika maija beigām pārcelts uz septembra beigām jeb vienu nedēļu pēc "US Open".

Neilgi pēc Vimbldonas paziņojuma kļuva zināms, ka jūnijā nenotiks neviens turnīrs, tam kļūstot par loģisku lēmumu, jo lielākā daļa zālāja sezonas turnīru bija plānota Anglijā.

ATP un WTA tūres, kā arī zemākā līmeņa profesionālās sacensības "ATP Challenger" un ITF tūre pirms šodienas bija apturētas līdz 8. jūnijam, bet pagarinātais termiņš ir līdz 13. jūlijam.

Šobrīd pārcelti vai atcelti 30 turnīri (14 ATP, 9 WTA un 7 jauktie). Daži no tiem, piemēram, nozīmīgie Romas un Madrides māla turnīri, kas bija plānoti maijā, varētu notikt gada otrajā pusē.

Izmantotie resursi:
https://www.wimbledon.com/en_GB/new...
https://www.atptour.com/en/news/atp...


, 2020-04-01 19:28, pirms 4 gadiem
Ja jau Wimbldona tiek atcelta tad viss ir ļooti nopietni.
, 2020-04-01 19:33, pirms 4 gadiem
Varēja turnīru uz Baltkrieviju pārcelt!
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.