Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Nepārliecinošajam Džokovičam revanša spēle pret Veseliju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nepārliecinošajam Džokovičam revanša spēle pret Veseliju
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien "US Open" turnīrā sāksies 2. kārtas izspēle. Vīriešu sacensībās uzmanība pievērsta čempionam Novakam Džokovičam, kuram ir rokas savainojums un mačs pret Jirži Veseliju, kuram viņš šogad jau vienreiz zaudējis. Savukārt dāmu turnīrā dienas spēle ir divu ļoti titulētu tenisistu tikšanās Svetlanas Kuzņecovas un Karolīnas Vozņacki cīņā.

Novakam Džokovičam pirmajā mačā bija itin lielas grūtības gan spēles, gan veselības ziņā, četros setos spējot uzveikt Jirži Janoviču. Čempions pirms turnīra atklāja, ka nav 100% kondīcijā, ko varēja redzēt arī viņa pirmās spēles laikā – Serbijas tenisistam bija problēmas ar labo roku.

Džokovičs otrajā mačā tiksies ar Jirži Veseliju. Čehu kreilis ir tikai viens no pieciem spēlētājiem, kam šogad izdevies uzvarēt ranga līderi. Veselijs ar 6:4, 2:6, 6:4 bija pārāks aprīlī Montekarlo "Masters 1000" turnīrā notikušajā mačā, pasaules pirmo numuru apspēlējot ar ļoti agresīvu tenisu. Iepriekšējā mēnesī uzvarējis gan Indianvelsā, gan Maiami, Džokovičs spēlēja uz noguruma fona un nenodemonstrēja savu labāko tenisu.

Svetlanas Kuzņecovas un Karolīnas Vozņacki attiecību 13. sērija neizraisa tik lielu interesi kā abu titulēto spēlētāju vairākas iepriekšējās spēles, taču arvien ir atraktīvs mačs, ja ne gluži šajā cīņā gaidāmā tenisa, tad vismaz lielo uzvārdu dēļ. Savstarpējās cīņās neizšķirts 6-6, Kuzņecova uzvarēja pēdējo maču, kas bija Vimbldonā – 7:5, 6:4. Vozņacki pēc tās cīņas izkrita no ranga Top 50, ārpus tā esot arī šodien (tikai 74. vieta).

Vozņacki sniegums pēdējā laikā ir ļoti vājš. Karolīna 1. kārtā pamatīgi mocījās pret ar milzīgo lieko svaru arvien spēlējošo amerikānieti Teilori Taunsendu, kura nav profesionālam tenisam nepieciešamā fiziskā kondīcijā. Ja Dānijas tenisiste tā spēlēs arī pret Kuzņecovu, uzvara vienā setā jau būs liels sasniegums. Abas "US Open" ir tikušās divreiz iepriekš, un abās cīņās pārāka bija Vozņacki, savā karjeras labākajā laikā trīs setos uzvarot gan 4. kārtas mačā 2009. gadā, gan tajā pašā posmā arī 2011. gadā.

Šodienas spēļu programma atrodama šeit. Turnīru rāda abi Eurosport kanāli.