Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Dienu pirms "US Open" sākuma pozitīvas koronavīrusa analīzes Pēram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dienu pirms "US Open" sākuma pozitīvas koronavīrusa analīzes Pēram
Benuā Pērs. Foto: SIPA/Scanpix

Kolorītajam Francijas tenisistam Benuā Pēram dienu pirms "US Open" sākuma ir pozitīvas koronavīrusa analīzes, viņam tiekot diskvalificētam no rīt Ņujorkā startējošā "Grand Slam" turnīra.

Ranga 22. vietā esošais Pērs Ņujorkā ieradās 18. augustā un četras dienas vēlāk neizturēja pilnu "Masters 1000" turnīra maču pret Horvātijas tenisistu Bornu Čoriču (ATP 33.), izstājoties pie rezultāta 0:6 un 0:1. Pēra izstāšanās iemesls bija slimība.

"US Open" šodien ziņo, ka vienam spēlētājam ir pozitīvs COVID-19 tests, neminot viņa vārdu. Francijas mediji vēsta, ka tas ir Pērs. Viņam turnīrs automātiski beidzies, vēl nemaz nesākoties. Pērs Ņujorkā bija izsēts ar 17. numuru, viņam otrdien bija paredzēts mačs pret poli Kamilu Majšaku (ATP 108.).

Tā kā "US Open" šoreiz nebija kvalifikācijas turnīra, laimīgie zaudētāji tiek izvēlēti no dubultspēļu turnīra dalībniekiem ar augstāko vienspēļu reitingu. Pēra vietu ieņems spānis Marsels Granoljerss (ATP 149.).

ASV Tenisa asociācija šonedēļ Ņujorkā veica vairāk nekā 7000 koronavīrusa testu. Pērs ir otrais pozitīvais gadījums, pirmais bija divu Dienvidamerikas spēlētāju trenerim. Argentīnietim Gido Pellam un bolīvietim Ugo Deljenam aizliedza piedalīties Ņujorkā notikušajā "Masters 1000" turnīrā, kas tika pārcelts no Sinsinati, bet "Grand Slam" turnīrā abi drīkstēs spēlēt.