Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Skandalozais Kirjoss nosauc vīriešu tenisu par korumpētu un var saņemt iespaidīgu sodu

Ints Megnis
Ints Megnis

Skandalozais Kirjoss nosauc vīriešu tenisu par korumpētu un var saņemt iespaidīgu sodu
Niks Kirjoss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Bieži vien skandālos iekļūstošais Austrālijas tenisists Niks Kirjoss nosaucis vīriešu tenisu par korumpētu un tagad viņam draud iespaidīga diskvalifikācija.

Runājot ar žurnālistiem, kad viņš trešdienas naktī jau pēc plkst. 1 rītā ASV atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas mačā uzvarēja Stīvu Džonsonu, Kirjosam tika jautāts vai pēdējā laikā saņemtie naudas sodu iespaidojuši viņu mentāli. "Nepavisam nē. ATP ir diezgan korumpēta, tāpēc neesmu satraucies par to," teica austrālietis, kurš pēdējā mēneša laikā soda naudās samaksājis vairāk nekā 100 000 dolāru.

Atbildot uz šādiem izteikumiem, trešdien ATP izplatīja paziņojumu, paužot, ka ATP viceprezidents noteikumu un sacensību jautājumos Geils Bredšovs lems par turpmākajiem mēriem. ATP noteikumi nosaka, ka "nopietns pārkāpums" var tikt sodīts ar naudas sodu, kas izcīnīta turnīrā, kā arī ar diskvalifikāciju līdz pat gadam.

Aptuveni pusstundu pēc šī paziņojuma Kirjoss atbildēja ar tvītu, kurā izteicās, ka vēlas "paskaidrot" savu komentāru. "Šī nebija pareizā vārdu izvēle un vēlējos izteikties, ka redzu dubultos standartus," tenisists pauda, ka šāds skaidrojums būtu precīzāks par vārdu "korupcija".

24 gadus vecajam austrālietim, kurš "US Open" izlikts ar 28. numuru, ir plaša vēsture ar skandāliem. Maijā Romā viņš tika diskvalificēts no mača par krēsla mešanu, bet 2016. gadā Šanhajā viņu sodīja par necenšanos uzvarēt un fanu aizvainošanu. Tāpat šomēnes Sinsinati Kirojoss aizvainoja tiesnesi un pameta spēli, salaužot divas raketes, nākamajā dienā ATP paziņojot par astoņiem dažādiem sodiem, kas katrs bija apmērā no 3000 līdz 20 000 dolāru - par nesportisku uzvedību, vārdiskiem apvainojumiem un nepieklājīgiem izteicieniem, summai kopā sasniedzot 113 000 dolāru.

"Kāpēc mēs runājam par kaut ko, kas notika pirms trim nedēļām, kad tikko kādu samalu miltos "US Open" pirmajā kārtā," trešdien žurnālistiem teica tenisists. Savukārt vēl pēc tam tviterī viņš rakstīja, ka viņa problēma dažreiz bijusi strīdīga un radījusi problēmas, bet citiem līdzīga rīcība tiek piedota. "Zinu, ka neesmu ideāls un zinu, ka esmu pelnījis sodu, tomēr sagaidu konsekvenci un godīgumu."

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/a9aa5569fc3a41f3...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-28 22:40, pirms 5 gadiem
Pēc tas pasas speles.... izslauka kul i, paduses un iesplauj dvieli pirms iedod fanam

https://www.google.lv/amp/s/10daily...