Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" 3. dienas galvenais mačs: Berdihs pret Hjuitu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" 3. dienas galvenais mačs: Berdihs pret Hjuitu
Leitons Hjuits
Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkā notiekošajā "US Open" tenisa turnīrā trešdien pabeigs vīriešu turnīra 1. kārtas izspēli, kā arī sāks 2. kārtu gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās. Divi no 1. kārtas mačiem arī jūsu uzmanībai: Tomāšs Berdihs pret Leitonu Hjuitu un Marins Čiličs pret Markosu Bagdati. Starp dienas trim spēlēm arī Marijas Šarapovas mačs pret rumānieti Aleksandru Dulgeru.

Tomāšs Berdihs – Leitons Hjuits (viensviens.lv prognoze: 1.23-4.40)

Berdihs šogad 13 reizes zaudējis reitingā zemāk esošiem tenisistiem un pēc sezonas daudzsološā sākuma (pusfināls "Australian Open", tituls Roterdamā un fināls Dubaijā) vairs nespēlē tādu tenisu kā ziemā un agrā pavasarī. Pēdējos trīs "hard" turnīros pirms "US Open" čehu ilggadējais tenisa līderis zaudējis Vasekam Pospišilam, Felisiano Lopesam un pat Jensunam Lu! Skaidrs, ka forma Berdiham nav tā labākā, tāpēc rodas jautājums, kurš Berdihs spēlēs Ņujorkā – tas, kuru redzējām Melburnā vai tas, kurš bija redzams "French Open" un Vimbldonā (arī tur izstāšanās ar neskarīgu sniegumu)?

Berdiham labā ziņa pirms mača pret 2001. gada čempionu Leitonu Hjuitu ir tā, ka viņš austrālieti uzveicis abos oficialajos mačos – 2006. gadā Indianvelsā ar 7:5, 6:3 un trīs gadus vēlāk uz Minhenes māla ar 4:6, 6:3, 7:6(4). Arī Hjuits ar spīdošu formu nevar lepoties un ir zaudējis trīs no pēdējām četrām spēlēm. Leitons pērn Ņujorkā apspēlēja Huanu Martinu Del Potro un tika līdz 4. kārtai. Ja Berdihs nebūs uzdevumu augstumos, Hjuitam ir visas iespējas arī šogad Ņujorkā izslēgt Top 10 spēlētāju. Kopš minētās uzvaras pret Del Potro Hjuitam ir tikai viena Top 10 uzvara, kas gūta janvārī Brisbenas finālā pret Rodžeru Federeru. Berdihs pret Hjuitu būs otrais mačs Eša arenā un sāksies plkst. 20:00.

Marija Šarapova – Aleksandra Dulgeru (viensviens.lv prognoze: 1.03-13.70)

Pēc Berdiha un Hjuita cīņas turpat notiks mačs, kurā vienai no dāmu turnīra favorītēm var klāties grūti. Runa ir par Mariju Šarapovai, kurai pretī stāsies Aleksandra Dulgeru. Rumāniete ar savu agresīvo tenisu Mašai abos iepriekšējos mačos sagādāja ne mazums problēmu un pirmo spēli, kas notika 2011. gadā Maiami, pat varēja uzvarēt. Šarapova toreiz trīsarpus stundu ilgā mačā bija pārāka ar 3:6, 7:6(6), 7:6(5). Dulgeru pēdējā setā pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt maču. Pērn Madridē uz māla Šarapovai diskomforts bija tikai 1. setā – 7:5, 6:2.

Šarapova pirmajā mačā pret Mariju Kiriļenko bija iedzinējos ar 2:4, bet tad prata uzvarēt 10 geimus pēc kārtas. Pret Dulgeru tik viegli var neklāties, jo Aleksandrai ir labāka serve un kopumā arī jaudīgāks uzbrukums. Galvenais to visu salikt pa plauktiņiem spēles dienā. Dulgeru pirmajā mačā (6:3, 6:4 pret Kristinu Pliškovu) savu servi zaudēja tikai vienreiz. Šarpovai šodien pluss lielāka pieredze lielajos stadionos, potenciālais mīnuss – ierastās problēmas ar servi dubultkļūdu izskatā, ko Dulgeru centīsies izmantot.

Marins Čiličs – Markoss Bagdatis (viensviens.lv prognoze: 1.21-4.70)

Bagdatis horvātu pirmo numuru Čiliču uzvarējis tikai vienreiz piecos mačos, taču, iespējams, tagad ir īstais laiks to izdarīt vēlreiz. Zemā reitinga dēļ Markoss netika klāt "Masters 1000" (pamat)turnīriem, toties tajā laikā, kad labākie tenisa spēles meistari spēlēja Toronto un Sinsinati, kiprietis uzvarēja divos "Challenger" turnīros (10 uzvaras pēc kārtas). Protams, daudz zemāks līmenis, taču uzvaras ir tieši tas, kas dod pārliecību. Un Bagdatim tās pēdējā laikā īpaši daudz nav bijis. Šis būs otrais mačs Ārmstronga arēnā un varētu sākties ap 20:00.

P.S. Ernesta Gulbja spēlei pret Keniju De Šeperu būs atsevišķs materiāls. Pilns trešās dienas spēļu saraksts pieejams šeit.

Kur skatīties?

"US Open" rāda abi Eurosport kanāli, tāpat sacensības no Ņujorkas varēs redzēt labi zināmajos Sky Sports 3, ESPN un arī Tennis Channel. Legālus strīmus piedāvā Eurosport Player un Unibet TV. Tiešraides pieejamas no septiņiem kortiem – "Ashe", "Armstrong", "Grandstand", kā arī numurētajiem kortiem: 5., 11., 13. un 17.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-27 12:58, pirms 10 gadiem
Hjuits vs Berddik grūti uztvert par dienas galveno maču. gan jau Hjuits iekāsīs 0-3
tikpat labi Grigor vs Harrison ir tikpat kruts mačs...

vot Bagšit vs Cilic ir normāli sagaidāms kaplējiens...

  +1 [+] [-]

, 2014-08-27 13:34, pirms 10 gadiem
Cilic baigi labaa formaa- neparedzu probleemas