Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Viljamsai un Šarapovai 22. tikšanās, pirmoreiz sacenšoties "US Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai un Šarapovai 22. tikšanās, pirmoreiz sacenšoties "US Open"
2016. gada 26. janvāris Melburnā. Marija Šarapova 18. reizi pēc kārtas zaudējusi Serēnai Viljamsai. Foto: Reuteurs/Scanpix

Jau "US Open" pirmajā dienā gaidāms mačs, kādu agrāk bija pierasts redzēt turnīru noslēdzošajos posmos – bijušo uzvarētāju Serēnas Viljamsas un Marijas Šarapovas tikšanās. Lielais mačs gaidāms plkst. 19:00 pēc vietējā laika jeb 2 naktī pēc Rīgas laika.

Abām superzvaigznēm pirmdienas vakarā plānota 22. tikšanās. Serēna Viljamsa ir graujošā vadībā ar 19-2, uzvarot 18 mačos pēc kārtas! Marija Šarapova savas abas uzvaras guva 2004. gadā. Abas pēdējo reizi tikās 2016. gadā "Australian Open" ceturtdaļfinālā, kur Viljamsa bija pārāka ar 6:4, 6:1. Kopš tā laika bija plānots vēl tikai viens mačs, kas gan nenotika, jo Serēna rokas savainojuma dēļ atteicās no 2018. gada "French Open" astotdaļfināla.

Pirms šodienas mača, kas abām būs pirmā tikšanās "US Open", abām ir nelielas veselības raizes. Šarapova pleca un rokas savainojumu dēļ šogad nospēlējusi tikai 14 mačus (8-6) un kopš janvāra beigām līdz jūnija vidum izlaida lielu sezonas daļu. Savukārt Viljamsa 10. augustā Toronto saskārās ar muguras sāpēm, kas viņai lika nākamajā dienā izstāties "Rogers Cup" finālā, nospēlējot tikai četrus geimus pret Bjanku Andresku (1:3).

Amerikāniete atklāja, ka tādas muguras spazmas viņai nav pirmoreiz, turklāt viņa atpakaļ uz kājām ir jau tuvāko divu dienu laikā. Viljamsa pat grasījās spēlēt nākamajā nedēļā Sinsinati, tomēr no šīs ieceres atteicās.

Neatkarīgi no abu formas un veselības situācijas – Viljamsas un Šarapovas mači allaž piesaista lielu uzmanību, spēles kvalitātei gan reti spējot attaisnot cerības. Tā tas, visticamāk, būs arī šoreiz, jo Šarapova pēc diskvalifikācijas ir tālu no iepriekšējā līmeņa, turklāt Viljamsai mačiem pret nīsto pretinieci nav vajadzīga papildus motivācija. Ja abas būs gatavas spēlēt, viņām šodien būs pirmā sadursme kopš klajā nākusi Šarapovas autobiogrāfija, kur liela uzmanība tika veltīta Viljamsai.

"French Open" čempione Ešlija Bārtija plkst. 19:00 tiksies ar Zarinu Dijasu, kuru uzvarēja laikā, kad bija tālu no pašreizējiem augstumiem. Kad Bārtija Kazahstānas tenisisti 2013. gada februārī ar 7:6(3), 6:4 uzvarēja Kualalumpurā, viņa rangā bija tikai 199. vietā, bet Dijasai bija 242. Tagad 80. vietā esošā Dijasa tikai divreiz uzvarējusi Top 10 spēlētājas (2-19), bet nav pieveikusi rangā tik augstu esošu spēlētāju kā 2. vietas īpašniece Bārtija. Viņa savu lielāko uzvaru guva 2010. gadā Maskavā pret Jeļenu Jankoviču (#7).

2017. gada "US Open" fināliste Medisona Kīsa, kura Ņujorkā ieradās pēc karjeras vērtīgākā titula izcīnīšanas Sinsinati ("Premier 5" turnīrs), septīto reizi sacentīsies ar Japānas tenisisti Misaki Doi, pret kuru viņai ir 4-2 bilance. Doi uzvarēja pēdējā mačā, 2017. gadā ar 6:4, 4:6, 6:4 esot pārāk Madridē. Kīsa uzvarējusi visos trīs mačos uz cietā seguma. Perfektās sērijas turpināšanas mēģinājums ap plkst. 4:00 naktī.

Pagājušā gada vīriešu turnīra čempions un trīs "US Open" titulu ieguvējs Novaks Džokovičs pēc Bārtijas un Dijasas gaidāmajā mačā eksaminēs ranga 76. numuru Roberto Karvaljesu Baenu. Spānijas tenisists, kuram ērtākais segums ir māls, zaudējis visos trīs mačos pret Top 10 spēlētājiem. Džokovičam ir perfekta 13-0 bilance "US Open" 1. kārtas cīņās. Džokovičs "Grand Slam" turnīros tikai vienreiz (75-1) zaudējis ārpus Top 75 esošam pretiniekam, 2017. gadā ciešot sensacionālu sakāvi "Australian Open" 2. kārtā Denisam Istominam (#117).

Džokoviča potenciālais pusfināla pretinieks Rodžers Federers cīņu par sesto "US Open" titulu sāks vēlajā mačā pēc Viljamsas un Šarapovas cīņas. Šveices veterāns savā pirmajā "Grand Slam" mačā pēc 38. dzimšanas dienas tiksies ar "Grand Slam" debitantu Sumitu Nagalu. Ranga 190. vietā esošais Indijas tenisists pagājušajā nedēļā guva trīs uzvaras kvalifikācijas turnīrā. 22 gadus vecais Nagals ir bez uzvarām ATP līmenī (0-4). Vienmēr "US Open" 1. kārtas mačos uzvarējušais Federers (18-0) vēl viena panākuma gadījumā 17. reizi kvalificēsies "ATP Finals", kur spēlēšanu jau nodrošinājuši Džokovičs un Rafaels Nadals.

Šodienas programma: https://www.usopen.org/en_US/scores...