Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Tiesnesis, kurš US "Open" palīdzēja Kirjosam, atstādināts uz diviem turnīriem

Tiesnesis, kurš US "Open" palīdzēja Kirjosam, atstādināts uz diviem turnīriem
Mohameds Lahjani
Foto: Reuters/Scanpix

ATP paziņojusi, ka uz diviem nākamajiem turnīriem Pekinā un Šanhajā atstādinājusi marokāņu izcelsmes zviedru tiesnesi Mohamedu Lahjani, kurš US "Open" otrās kārtas spēlē pārkāpa robežu un uzmundrināja Niku Kirjosu.

Austrālijas tenisistam Kirjosam ar 4:6 un 0:3 zaudējot francūzim Pjēram Igam Erbēram, Lahjani izlēma nokāpt no podesta un uzmundrināt spēlētāju, kuram spēle pagalam nevedās. Lahjani tika dzirdēts sakām: "Vēlos tev palīdzēt. Zinu, ka tas neesi tu." Kirjoss vēlāk gan atspēlējās un uzvarēja otrā seta taibreikā, gan arī visā spēlē – 4:6, 7:6(6), 6:3, 6:0.

Erbērs pēc spēles kritizēja tiesnesi, kurš, viņaprāt, atļāvās pārāk daudz. Arī US "Open" vadība atzina, ka Lahjani ir pārkāpis protokolu, tomēr ļāva viņam turpināt apkalpot spēles, stingri piekodinot, lai tamlīdzīgi pārkāpumi vairs neatkārtotos. Atšķirībā no organizatoriem tiesnesi tomēr nolēmusi sodīt ATP: "Lai arī incidents notika US "Open" jeb Savienoto Valstu Tenisa asociācijas jurisdikcijā, par to tik un tā drīkstēja saņemt ATP sankcijas, jo Lahjani ir ATP pilna laika darbinieks. ATP augstie standarti no tiesnešiem pieprasa, lai viņi neatkarīgi no tiesātā turnīra saglabātu spēles godīgumu."

ATP noteikumu un sacensību viceizpilddirektors Geils Deivids Bredšo sacīja, ka Lahjani ir augstas klases un ļoti cienīts tiesnesis, taču uzsvēra, ka viņš spēles laikā pārkāpa līniju, tādējādi diskreditējot pats savu darbu. "Lai arī nodoms bija labs, viņa rīcība nebija pieņemama un nevarēja palikt bez sankcijām. Zinām, ka viņš mācīsies no šīs pieredzes, un laipni gaidām viņu atpakaļ oktobrī."

Kirjoss toreiz pēc uzvaras neuzskatīja, ka tiesneša vārdi būtu viņam palīdzējuši uzvarēt: "Neesmu drošs, ka tas bija uzmundrinājums. Viņš teica, ka es viņam patīku. Viņš tikai teica, ka [mana spēle] neizskatās labi. Nejutos labi. Zināju, ka mans sniegums nebija labs. Nemaz lāga viņā neklausījos, bet pats zināju, ka nav labi. Viņa sacītais man nebūt nepalīdzēja."

23 gadus vecais Kirjoss, kurš ATP rangā ieņem 27. vietu, izstājās nākamajā kārtā, ar 4:6, 1:6 un 5:7 atzīstot Rodžera Federera pārākumu. 27 gadus vecais Erbērs ATP rangā ieņem 68. vietu. 2015. gadā Erbērs kļuva par US "Open" dubultspēļu čempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/sport/2...


Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.