Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"US Open" atceļ kvalifikāciju un līnijtiesnešu vietā izmantos "Hawk-Eye" tehnoloģiju

"US Open" atceļ kvalifikāciju un līnijtiesnešu vietā izmantos "Hawk-Eye" tehnoloģiju
Ernests Gulbis. Foto: Zumapress.com/Scanpix

„Grand Slam” tenisa turnīra „US Open” organizatori paziņojuši par virkni izmaiņu sacensību rīkošanā, ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas radītos apstākļus. To vidū ir kvalifikācijas kārtu atcelšana, līnijtiesnešu neizmantošana, kā arī junioru un jaukto dubultspēļu turnīru atcelšana. Tāpat pieņemts lēmums, ka dubultspēļu turnīrā nevarēs piedalīties sportisti no vienspēļu turnīra.

ASV Tenisa asociācija par saviem plāniem „US Open” rīkošanā informēja aizvadītajā naktī, apstiprinot vairākas jau iepriekš izskanējušās ziņas. Turnīrs norisināsies bez skatītājiem klātienē un ieviesti vairāki noteikumi, ar kuriem tiek samazināts sacensību vērienīgums un personu skaits tenisa spēļu laikā.

Izņemot divus lielākos kortus, visos pārējos laukumos „US Open” spēlēs nebūs līnijtiesnešu. Viņu pienākumus pildīs „Hawk-Eye” jeb vanagacs tehnoloģija, kas fiksē, kur piezemējusies bumbiņa. ŠĪ tehnoloģija tenisā izmantota arī iepriekš, taču ir ierobežota, proti, spēlētāji varēja pieprasīt tās sniegto informāciju, ja apšaubīja līnijtiesneša lēmumu. Tāpat laukumos būs mazāk bumbiņu padevēju – ierasto sešu personu vietā būs trīs.

„US Open” organizētāji informēja, ka plāno veikt Covid-19 testus katram, kas ieradīsies uz sacensībām. Plānots izveidot noteiktu režīmu, radot tā saukto „burbuli”, un, ja radīsies bažas par vīrusa ienākšanu šajā burbulī, organizatori būs gatavi testus veikt katru otro dienu.

Tāpat paziņots par izmaiņām tieši sacensību norisē. Nenotiks ierastā kvalifikācija vienspēļu turnīros – 128 spēlētāju loku gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās veidos 120 sportisti pēc pasaules ranga un astoņi ar īpašajiem ielūgumiem. Pirms gada "US Open" kvalifikācijā spēlēja Latvijas tenisists Ernests Gulbis.

Savukārt vīriešu un sieviešu dubultspēļu turnīri ir saīsināti par vienu kārtu, proti, samazinot pāru skaitu katrā turnīrā no 64 līdz 32, turklāt jāuzsver, ka tenisisti, kas jau piedalās vienspēļu turnīros, nevarēs spēlēt dubultspēlēs.

Tikmēr „US Open” jaukto dubultspēļu turnīrs un junioru sacensības nenotiks vispār.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/tennis/story/_...


Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.