Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

2009. gada čempions Del Potro saņem "US Open" wild card

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

2009. gada čempions Del Potro saņem "US Open" wild card
Huans Martins Del Potro ar "US Open" trofeju 2009. gada 15. septembrī
Foto: AFP/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sudraba medaļu izcīnījušais Argentīnas tenisists Huans Martins Del Potro atalgots ar sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra "wild card".

Del Potro pirms septiņiem gadiem finālā Ņujorkā atspēlējās no 1-2 un finālā piecos setos pieveica Rodžeru Federeru, izcīnot savu pirmo un pagaidām arī vienīgo "Grand Slam" trofeju. Argentīnas sportists pēdējās sezonās mocījies ar plaukstas locītavas savainojumiem, viņam veiktas trīs operācijas.

Tā kā bijušais ranga ceturtais numurs Del Potro šobrīd atrodas tikai 141. vietā, lai tiktu pie spēlēšanas "US Open" pamatturnīrā, viņam bija divi varianti – kvalifikācija vai "wild card". Del Potro šogad vairākos turnīros izmantoja "protected ranking" opciju, kas Ņujorkā vairs nebūs pieejama, jo beigsies 22. augustā. Turnīrs sāksies septiņas dienas vēlāk. "Wild card" saņemšana tika gaidīta, un šodien ir apstiprināta. Del Potro "US Open" pēdējo reizi spēlēja 2013. gadā, kad 2. kārtā zaudēja citam eksčempionam Leitonam Hjuitam.

"US Open" organizatori ar "wild card" atalgojuši arī ASV olimpiskos medaļu ieguvējus Radžīvu Ramu (sudrabs jauktajās dubultspēlēs) un Betāniju Mateku-Sendsu (zelts jauktajās dubultspēlēs).

Latviju "US Open" pārstāvēs tikai abas mūsu Top 100 esošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, bet Ernests Gulbis no spēlēšanas prestižajā turnīrā bija spiests atteikties plaukstas locītavas savainojuma dēļ.

Plašāk par "US Open" turnīra "wild card" ieguvējiem

Vīrieši: Former champ del Potro headlines men's wild...
Sievietes: Olympic champion Mattek-Sands leads women's...

     [+] [-]

, 2016-08-16 21:16, pirms 8 gadiem
Tur jau pat zirgam būtu jāsmejas, ja neiedotu

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 00:20, pirms 8 gadiem
Pareizi darīts, godam pelnīts.