Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Par "US Open" skaidrība būšot jūnijā

Par "US Open" skaidrība būšot jūnijā
"US Open" tenisa centrā izveidota pagaidu slimnīca. Foto: EPA/Scanpix

Augusta beigās un septembra sākumā Ņujorkā plānotais "US Open" tenisa turnīrs savu likteni varētu uzzināt jūnijā, vēsta "The New York Times".

Koronavīrusa pandēmijas dēļ teniss tika apturēts martā un netiks spēlēts vismaz līdz 13. jūlijam. Šobrīd jau atcelts arī viens no augusta turnīriem – WTA tūrē esošais "Rogers Cup", kam bija jānotiek Monreālā.

Tradicionāli sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs "French Open" 17. martā tika pārcelts uz vēlāku laiku – no maija beigām uz 20. septembri. Savukārt 1. aprīlī tika paziņots, ka Vimbldona šogad nenotiks.

Sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra "US Open" organizatori tobrīd bija pārliecināti, ka sacensības Ņujorkā notiks plānotajā laikā – no 31. augusta līdz 13. septembrim. Pēdējo divu nedēļu laikā situācija gan būtiski mainījusies, jo Ņujorka kļuva par koronavīrusa epicentru ASV.

Neoficiāli tiek izskatīta iespēja "US Open" pārcelt uz decembri un spēlēt Indianvelsā (Kalifornija), kur martā tradicionāli notiek milzīgs jauktais turnīrs. Indianvelsā decembrī nav auksta laika un sniega problēmas kā Ņujorkā, taču arī Indianvelsas variants diez vai būtu iespējams.

ASV politiķi vakar paziņoja, ka vairākos štatos, ieskaitot Ņujorku un Kaliforniju, lielu publisku pasākumu var nebūt līdz pat 2020. gada beigām. Tas attiecas arī uz sportu, tiesa, pastāvot variants dažus sporta veidus rīkot bez skatītājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/2020/04/16/...


Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.