Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

"US Open" dāmu dubultspēļu tituls tiek Kingai un Švedovai

"US Open" dāmu dubultspēļu tituls tiek Kingai un Švedovai
Jaroslava Švedova un Vanja Kinga
Foto: AFP/Scanpix

Ar dienas nokavēšanos noslēgusies „US Open” dāmu dubultspēļu turnīra finālspēle, kurā Vanja Kinga (ASV) un Jaroslava Švedova (Kazahstāna) atspēlēja vienu mačbumbu un pieveica Līzeli Hūberi (ASV) un Nadju Petrovu (Krievija) – 2:6, 6:4, 7:6(4).

Tā kā šogad dāmu dubultspēļu turnīrā nespēlēja māsu Viljamsu duets un pajukusi ir ilglaicīgo WTA ranga līderu Karas Blekas un Līzeles Hūberes sadarbība, tad prognozēt uzvarētājas pirms turnīra bija gūti. Līdz finālam gan aizkļuva divi izliktie dueti un katrā bija pa mājiniecei – ar 2. numuru izliktās Līzele Hūbere (ASV) un Nadja Petrova (Krievija) tikās ar sacensību sesto numuru Vanju Kingu (ASV) un Jaroslavu Švedovu (Kazahstāna).

Lielākā daļa no šī gada „US Open” dāmu dubultspēļu turnīra finālspēles tika pabeigta jau vakar. Pirmo setu pārliecinoši uzvarēja Hūbere un Petrova, bet otrajā viņu sāncenses revanšējās. Trešajā setā cīņa bija līdzīga un ritēja geims geimā. To pabeigt gan neizdevās – pie Kingas un Švedovas serves un rezultāta 4:5 un 0:15 kortos sāka līt un maču iznāca pabeigt tikai šodien.

Šodien viss varēja beigties jau ļoti ātri, jo Hūbere un Petrova jau šajā pašā geimā tika pie mačbumbas. Tā gan netika realizēta, sets nonāca līdz taibreikam. Tajā veiksme jau bija Kingas un Švedovas sabiedrotā – uzvara ar 7:4 un triums visā turnīrā. Interesanti, ka abām tenisistēm šīs ir jau otrais „Grand Slam” tituls pēc kārtas – šogad viņas uzvarēja arī Vimbldonā.

”US Open” sieviešu dubultspēļu čempiones pēdējos desmit gados

GadsČempiones
2010.Vanja Kinga (ASV) un Jaroslava Švedova (Kazahstāna)
2009.Serēna Viljamsa (ASV) un Venusa Viljamsa (ASV)
2008.Kara Bleka (Zimbabve) un Līzele Hūbere (ASV)
2007.Natālija Dešī (Francija) un Dināra Safina (Krievija)
2006.Natālija Dešī (Francija) un Vera Zvonarjova (Krievija)
2005.Lisa Reimonda (ASV) un Samanta Stosura (Austrālija)
2004.Virdžinija Ruano Paskāla (Spānija) un Paola Suaresa (Argentīna)
2003.Virdžinija Ruano Paskāla (Spānija) un Paola Suaresa (Argentīna)
2002.Virdžinija Ruano Paskāla (Spānija) un Paola Suaresa (Argentīna)
2001.Lisa Reimonda (ASV) un Renē Stabsa (Austrālija)

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...


, 2010-09-13 23:34, pirms 14 gadiem
Šīm dāmām lietus palīdzēja bet izskatās kad Džokovičam variantu nav vispār.
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.