Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs: "Nezinu lietus piesaukšanas rituālus"

Džokovičs: "Nezinu lietus piesaukšanas rituālus"
Foto: NYT/Scanpix

Serbijas tenisists Novaks Džokovičs, kurš šovakar "US Open" finālā tiksies ar ranga līderi Rafaelu Nadalu atzinis, ka ir priecīgs par lietus parādīšanos svētdien, kad bija paredzēts aizvadīt finālmaču. Serbs līdz ar to ieguvis vērtīgu laiku atpūtai, kas viņam nepieciešama vairāk nekā Nadalam.

Jau ziņojām, ka lietus dēļ vakar nebija iespējams laicīgi pabeigt gada noslēdzošo "Grand Slam" turnīru. Nepabeigta palika dāmu dubultspēļu turnīra finālspēle, bet vispār neiesākts kungu finālmačs starp Nadalu un Džokoviču.

Interesanti, ka Ņujorkā fināls jau trešo gadu pēc kārtas notiks pirmdienā. Čempionu dienu vēlāk nekā paredzēts noskaidroja arī 2008. gadā (Rodžers Federers uzvarēja Endiju Mareju) un pērn (Huans Martins Del Potro pārspēja Federeru).

"US Open" ir vienīgais "Grand Slam" kurā vīriešiem nav brīvdienas starp pusfināliem un finālu. Sakarā ar pārcelto finālu, lielākais ieguvējs ir Džokovičs, kurš sestdien pusfinālā spēlēja piecus setus pret Federeru (trīs stundas un 44 minūtes pret Nadala nedaudz vairāk par divām stundām pret Mihailu Južniju) un pēc mača atzina, ka viena brīva diena nenāktu par skādi: "Nezinu rituālus, kā piesaukt lietu, taču papildu brīvdiena būtu lieliski."

"Neko jau nevar darīt. Tāds ir Ņujorkas lietus. Domāju, ka tas pat ir godīgāk un ieguvēji esam abi. Pēc dažu gadu pavadīšanas Vimbldonā pie lietus pārtraukumiem jau esam pieraduši," teica Nadals.

Viņa tēvocis un treneris vienā personā Tonijs gan neslēpa vilšanos notikušajā: "Mums labāk būtu bijis, ja šodien nelītu. Tas noteikti nāk par labu Džokovičam."

Neskatoties uz pārcelto laiku, arī šodienas maču tiešraidē ASV demonstrēs CBS, bet Eiropā un arī citviet pasaulē Eurosport. Ierasta lieta, ka pirmdienas finālos ir zemāki TV reitingi nekā svētdienās.

Tātad finālu centīsies izspēlēt šodien. Mača sākums paredzēts plkst. 23:00 (pēc Latvijas laika).

Izmantotie resursi:
The New York Times - Breaking News, World News...

Kurš būs lielāks ieguvējs no lietus radītās brīvdienas?

  • 102

  • 16

  • 13



, 2010-09-13 10:53, pirms 14 gadiem
Tāpat Nadals vinnēs.
, 2010-09-13 11:35, pirms 14 gadiem
naninoi rakstīja: Tāpat Nadals vinnēs.
Cerams.
, 2010-09-13 12:02, pirms 14 gadiem
Ville rakstīja: Cerams.
Vīri, jūs kļūdās, Džokovičs 5 setu spēlē uzvarēs Nadalu!
, 2010-09-13 14:37, pirms 14 gadiem
tas nudien palielina Džoko izreces un fināla skatāmību. bet tik un tā nedomāju, ka Džokovičam ir izredzes. Nadals ir pārāk labs.
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.