Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Nadala un Džokoviča cīņa "US Open" finālā pārcelta uz pirmdienas vakaru

Nadala un Džokoviča cīņa "US Open" finālā pārcelta uz pirmdienas vakaru
Kurš kuru apsveiks ar uzvaru?
Nadals Džokoviču vai Džokovičs Nadalu?
Foto: AFP/Scanpix

„US Open” tenisa turnīrs šoreiz nefinišēja svētdienā. Lietus dēļ netika pabeigta ne sieviešu dubultspēļu turnīra finālspēle, ne uzsākts ļoti gaidītais vīriešu vienspēļu fināls - Rafaels Nadals pret Novaku Džokoviču. Spēle pārcelta uz pirmdienas 23:00 (pēc Latvijas laika).

Divu nedēļu saspringtajiem notikumiem „US Open” tenisa turnīrā drīz varēs likt punktu. Dāmu vienspēlēs, vīru un jauktajās dubultspēlēs čempioni jau zināmi, šodien vispirms noskaidros jauniešu vienspēļu čempionu (zēnu finālā divi amerikāņi, meitenēm – divas krievietes), 20:00 sāksies dāmu dubultspēļu fināla spēle, bet vakara nagla – vīriešu vienspēļu fināls starp spāni Rafaelu Nadalu un serbu Novaku Džokoviču.

Pirms vakardienas pusfināliem lielākie tenisa fani noteikti gaidīja sapņu finālu - Nadala un Federera dueli, tomēr šoreiz tam nebija lemts piepildīties. Ja Rafa kārtējo reizi tika galā ar savu uzdevumu un krievu Mihailu Južniju uzveica trīs setos, tad Federeru pievīla kļūdas izšķirošajos brīžos un viņš piekāpās Džokovičam piecos setos. Līdz ar to zināms, ka kāds no tenisistiem naktī uz pirmdienu (pēc Latvijas laika) pirmo reizi karjerā virs galvas pacels uzvarētāju kausu.

Nadals „US Open” finālu sasniedzis pirmo reizi karjerā. Līdz šim Ņujorkā viņš tālāk par pusfinālu nebija ticis un arī šogad pirms paša turnīra nepārliecināja. Tomēr sākoties sacensībās, ATP ranga līderis uzvarējis vienu pretinieku pēc otra, nezaudējot ne seta. Vēl kāds unikāls fakts – sešās līdzšinējās spēlēs spānis zaudējis tikai divus savas serves geimus (Pret Verdako un Južniju). Vai matadors būs nesatricināms arī šovakar? Tikmēr Novakam Džokovičam smaga iznāca ne tikai piecu setu spēle pret Federeru, bet arī turnīra pirmajā kārtā pret tautieti Viktoru Troicki (arī piecu setu uzvara). Pa vidu Nole bijis pārliecinošs.

Šovakar abi tenisisti savā starpā tiksies 21 reizi – 14 uzvaras Nadalam, 7 Džokovičam. Tomēr, tā kā spēle šodien notiks hard seguma kortos, tad svarīgi ir apskatīt arī šo bilanci. Un te priekšrocība jau serbam – 7:3. Nadals nav spējis uzvarēt jau trīs mačus pēc kārtas pret serbu, bet pēdējo reizi abi savā starpā tikās pērnā gada nogalē, kad Džokovičam trīs uzvara Londonā ar 7:6(5), 6:3. Šodienas spēlē favorīts Nadals – gan tāpēc, ka viņš nedaudz vairāk atpūties, gan tāpēc, ka šo turnīru nospēlējis tik pārliecinoši. Skaidrs, ka arī kļūdas spānis pieļaus mazāk nekā tas pats Federers, tāpēc Džokovičam būs jāmeklē kādas papildus rezerves, lai tiktu pie uzvaras. Un vēl kas - Nadals ir uzvarējis visās četrās abu tenisistu tikšanās reizēs finālos. Uz visiem segumiem...

Jau šobrīd ir skaidrs, ka kāds no tenisistiem priecāsies par savu pirmo „US Open” titulu. Džokovičam tas vienlaicīgi būtu otrais „Grand Slam” tituls karjerā, bet Nadala uzvaras gadījumā spānis kļūtu par vienu no retajiem, kuram izdevies uzvarēt visos četros „Grand Slam”. Kā būs, redzēsim „Eurosport” TV kanālos un daudzviet internetā no 23:30. Būs saistoši!

Diemžēl lielo tenisu svētdienas vakarā tā arī nesagaidījām - lietus dēļ vīriešu vienspēļu fināls netika uzsākts. Spēle pārcelta uz pirmdienas pēcpusdienu jeb 23:00 pēc Latvijas laika!

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

Finālā gribu, lai uzvar....

  • 162

  • 231



, 2010-09-12 16:34, pirms 14 gadiem
Ar visaam cetraam par Dzoko!! ..un par labu speeli.
, 2010-09-12 16:34, pirms 14 gadiem
par pieciem setiem un taibreiku piektajā setā
Slēpts komentārs: aekbear
, 2010-09-12 16:59, pirms 14 gadiem
Divi cīnītāji. Galarezultāts nav prognozējams. Mazliet jau tomēr Rafam priekšrocības, bet visas pazudīs pēc pirmajām servēm...
Slēpts komentārs: kristaxaxa
, 2010-09-12 17:25, pirms 14 gadiem
Par Džoko
, 2010-09-12 17:37, pirms 14 gadiem
Par smadzenēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-12 18:09, pirms 14 gadiem
mēness rakstīja: Nadals panjems
stieni?
Slēpts komentārs: Viktorsm20
, 2010-09-12 19:09, pirms 14 gadiem
Abi ir no maniem TOP3 miļākajiem tenisistiem. Bet šoreiz būšu par Rafu, lai viņam tiek visi 4 Grand Slami ātrāk nekā Federers to izdarīja.

Bet nebūšu arī noskumis, ja Džoko paņems.
, 2010-09-12 19:10, pirms 14 gadiem
Lai uzvar Šodienas spēcīgākais.
, 2010-09-12 19:18, pirms 14 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Abi ir no maniem TOP3 miļākajiem tenisistiem.
Pirmais ir Gulbis?
, 2010-09-12 19:22, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Pirmais ir Gulbis?
nu viņš ir tajā trijniekā. sadalijums man nav. bet saprotams, ka fanošu par Gulbi kaut vai viņš spēlē pret Nadalu vai Džoko, latvietis tomēr
, 2010-09-12 19:50, pirms 14 gadiem
Abi labākajā formā pašreiz. Gaidam skaistu spēli. Nadala priekšrocība ir onkulis Tonijs un "full of emotions". Džoko nācās vakar nolaist tvaiku.

Ja Rodžera jaunā sadarbība "pārsteidza", tad ko rāda Rafa uz cietajiem kortiem vienkārši izbrīna.
, 2010-09-12 20:26, pirms 14 gadiem
Citāts no raksta : "Skaidrs, ka arī kļūdas spānis pieļaus mazāk nekā tas pats Federers, tāpēc Džokovičam būs jāmeklē kādas papildus rezerves, lai tiktu pie uzvaras. Un vēl kas - Nadals ir uzvarējis visās četrās abu tenisistu tikšanās reizēs finālos."

1.Ne jau Federera kļūdas, bet Novaka izcilā spēle bija galvenais !!!Un nekādas papildus rezerves nav jāmeklē !!! Jāspēlē tikpat labi kā pret RF, lai Nadals nevarētu izbēgt no kļūdām!!!

2.Ja tie fināli tik svarīgi, tad vajag uzrakstīt, ka tikai viens no tiem ir uz hard un tas pats tālajā 2007.gadā, kad Nole tikai sāka .
, 2010-09-12 21:03, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: 1.Ne jau Federera kļūdas, bet Novaka izcilā spēle bija galvenais !!!Un nekādas papildus rezerves nav jāmeklē !!! Jāspēlē tikpat labi kā pret RF, lai Nadals nevarētu izbēgt no kļūdām!!!
Cik aklai jaabuut, lai statistikas ailiitees neredzeetu Federera 66 unforced errors?
, 2010-09-12 21:17, pirms 14 gadiem
Paldies, ļoti aklai !!! Tās unf.err.( Nolem jau arī bija pietiekoši)jau nerodas "tukšā vietā", kaut kādi spēles apstākļi un spēlētāja psiholoģiskais noskaņojums tās sekmē. Man vienkārši riebjas, ka Latvijas lapās dominē nepareizs priekšstats par vakardienas spēli...iznāk, ka Nole var uzvarēt tikai tad , kad pretinieks kļūdās!!! Un pats viņš jūsu skatījumā vēl nekad nav uzvarējis! Krievu un angļu valodā rakstošie un runājošie ir daudz objektīvāki, kaut arī viņu simpātijas pieder RF !!!
, 2010-09-12 21:48, pirms 14 gadiem
Džokovičs vakar nospēlēja labu spēli, bet diezin vai Tu pati uzskati, ka tā bija viņa izcilākā spēle.. Piektā seta breiks - 3 Federera forehand kljuudas nepiespiestas, kas vinjam ir raksturiigas.. Nadalam shaadi pigori gan nav maniiti..

Nevajag jau paaraak saasinaati visu uztvert un mekleet mazaako iespeeju, kur piesieties.. Buus pelniijis - uzvarees shodien, bet bukmeikeri un lielaakaa dalja pasaules par favoriitu tomeer uzskata Rafu..
, 2010-09-12 22:08, pirms 14 gadiem
Mjaa.. izskataas, ka Vilanders buus piesaucis..
Vakar vins saciija, ka Nolem jaaluudzas lietu shodien, lai iznaak vairaak laika atpuusties.. kaut kaadi maakonji shobriid tur traucee pabeigt daamu dubultspeeli.. shitaa var iznaakt ljoti gara nakts
, 2010-09-12 22:09, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Džokovičs vakar nospēlēja labu spēli, bet diezin vai Tu pati uzskati, ka tā bija viņa izcilākā spēle.. Piektā seta breiks - 3 Federera forehand kljuudas nepiespiestas, kas vinjam ir raksturiigas.. Nadalam shaadi pigori gan nav maniiti..

Nevajag jau paaraak saasinaati visu uztvert un mekleet mazaako iespeeju, kur piesieties.. Buus pelniijis - uzvarees shodien, bet bukmeikeri un lielaakaa dalja pasaules par favoriitu tomeer uzskata Rafu..
... un pelnīti, jo viss turnīrs aizvadīts spīdoši. Par Federeru runājot, šķiet ir pārsteigums (panākums?), ka viņš tika līdz pusfinālam, jo pirms šī turnīra viņam pārāk labi nav gājis. Protams es par Džokoviču, jo viņa uzvaras gadījumā spēle noteikti būs garāka par trīs setiem un daudz saistošaka, nekā vērot Nadala dominanci (ja vien viņš turpinās tāpat kā līdz šim).
, 2010-09-12 22:19, pirms 14 gadiem
Vakar jau arī uzskatīja visa pasaule Federeru par favorītu , bet tas jau vienmēr izriet no ranga.Kā tad Nadals nebūs favorīts, ka viņš ir pirmā rakete ??!!Starp citu tas pats Vilanders pirms pusfināliem teica, ka šajā turnīrā labāko tenisu demonstrējuši RF un Novaks.Tiešām pēdējos mēnešus izskatījās, ka Nolem nav progresa, bet vakar viss atgriezās vecajās sliedēs, pat komentētāji bija patīkami pārsteigti!! To neviens nebija gaidījis - es te domāju Noles gudros sitienus... Kur nu vēl labāk var nospēlēt pret Federeru !!!Pilnīgi Cits Novaks bija vakar ! Šodien vienīgais šķērslis varētu būt tikai nogurums.Otrs pusfināls vispār bija "boring "!!! Man teniss neliekas interesants tāpēc, ka maz kļūdās( kā Nadals)un Nadala (Animal) spēle nekad nav patikusi un nepatik arī tagad.
, 2010-09-12 22:36, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Vakar jau arī uzskatīja visa pasaule Federeru par favorītu , bet tas jau vienmēr izriet no ranga.Kā tad Nadals nebūs favorīts, ka viņš ir pirmā rakete ??!!Starp citu tas pats Vilanders pirms pusfināliem teica, ka šajā turnīrā labāko tenisu demonstrējuši RF un Novaks.Tiešām pēdējos mēnešus izskatījās, ka Nolem nav progresa, bet vakar viss atgriezās vecajās sliedēs, pat komentētāji bija patīkami pārsteigti!! To neviens nebija gaidījis - es te domāju Noles gudros sitienus... Kur nu vēl labāk var nospēlēt pret Federeru !!!Pilnīgi Cits Novaks bija vakar ! Šodien vienīgais šķērslis varētu būt tikai nogurums.Otrs pusfināls vispār bija "boring "!!! Man teniss neliekas interesants tāpēc, ka maz kļūdās( kā Nadals)un Nadala (Animal) spēle nekad nav patikusi un nepatik arī tagad.
Otrs pusfināls bija "boring",jo Nadals bija galvastiesu pārāks par Južniju!
Un kuram interesē kā tev patīk/nepatīk Nadala spēle...
, 2010-09-12 22:38, pirms 14 gadiem
, 2010-09-12 22:43, pirms 14 gadiem
, 2010-09-12 22:47, pirms 14 gadiem
Neviens jau nerunā par kaut kādu "interesantumu", bet gan par spēles kvalitāti.Domājams,ka Nadals tikai pasmejas par otru vakardienas pusfinālu,kā šie tur noskraidijās.Un par savu spēli - galīgi nerūp cik tā bija skatāma skatītājiem,ne jau viņš vainīgs,ka pretinieks nevar parādīt neko cienīgu

Vienīgais uz ko jācer,ka nebūs sieviešu fināla sižeta atkārtojums,savādāk vakardienas varoņdarbs vairs var nebūt varoņdarbs....
, 2010-09-12 23:01, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Man teniss neliekas interesants tāpēc, ka maz kļūdās( kā Nadals)un Nadala (Animal) spēle nekad nav patikusi un nepatik arī tagad.
Nav jau vairs tāds 'dzīvnieks' Rafa Viņš ļoti strauji mainās, ko pat gaidīt nevarēja. Izej cauri visām viņa spēļu statistikām. Kā arī uzvar tas, kurš mainās (hvz kura kopīraits). Rodžers nemainījās ...
Nole vakar ļoti koncentrējies un piezemēts - luk rezultāts.

Ja par Južniju runā - ko jūs no viņa gribat? Viņš ir vairāk kā apmierināts un neprasiet no viņa sazin ko. Tikpat boring bija Džoko 2-5 spēles un 1-5 Federera spēles + GS kandidāta Sēderlinga nevarība.
, 2010-09-12 23:36, pirms 14 gadiem
kapeec neiet speele bet raada atkaartojumu ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-12 23:42, pirms 14 gadiem
tur pārtrauktas spēles... ka tik nav lietus...
GISMETEO.RU: Погода в Нью-Йорке на сегодня,...
, 2010-09-12 23:42, pirms 14 gadiem
Jap lietus.. - - RAIN DELAY - -
, 2010-09-13 00:10, pirms 14 gadiem
Taimskvēra webkamera - Times Square Cam - EarthCam

Izskatās, ka vēl līst
, 2010-09-13 00:40, pirms 14 gadiem
eziitis rakstīja: Taimskvēra webkamera - Times Square Cam - EarthCam

Izskatās, ka vēl līst
tads siiks triperis vien liist ;D satiksme gan tur..aktiva ;D
, 2010-09-13 00:41, pirms 14 gadiem
eurosport tagat rāda vietējos apstākļus. lietus nav spēcīgs (smidzina), bet izskatās pēc ilgtermiņa.... nu cerība jau mirst pēdējā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.