Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Azarenka pirmoreiz "Grand Slam" turnīrā uzvar Viljamsu, finālā tiksies ar Osaku

Azarenka pirmoreiz "Grand Slam" turnīrā uzvar Viljamsu, finālā tiksies ar Osaku
Viktorija Azarenka. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka (WTA 27.) "US Open" pusfinālā ar 1:6, 6:3, 6:3 pieveica seškārtējo čempioni Serēnu Viljamsu (WTA 8.), viņu pirmoreiz uzvarot "Grand Slam" sacensībās. Azarenka sestdienas finālā tiksies ar 2018. gada čempioni Naomi Osaku (WTA 9.), kura arī pusfinālā sarūgtināja amerikānieti, ar 7:6(1), 3:6, 6:3 apspēlējot Dženiferu Breidiju (WTA 41.).

Serēna Viljamsa 1. setā Viktoriju Azarenku nobreikoja trīs reizes, bet mača turpinājumā ieguva tikai vienu breikbumbu. Tas notika 2. seta otrajā geimā, turklāt amerikānietei bija itin laba iespēja, taču Viljamsa ietrieca bumbiņu tīklā pēc Azarenkas otrās serves. Tas kļuva par pavērsiena brīdī, jo vairāk iespēju seškārtējai čempionei nebija.

Agresīvā un enerģiskā Azarenka dominēja cīņas turpinājumā, sekmīgi izmantojot diagonālo sitienu taktiku, jo šomēnes 39. dzimšanas dienu svinošajai Viljamsai vairs nav iepriekšējo gadu ātruma. Azarenka piektajā geimā pretiniecei atvēlēja tikai vienu punktu un breikbumbu realizēja ar diagonālo "backhand" (3:2) un vēlreiz Viljamsu nobreikoja arī seta pēdējā geimā.

Savukārt pēdējā setā bija tikai divas breikbumbas, Azarenkai abas iegūstot jau otrajā geimā. Viljamsa pirmo atvairīja ar precīzu sitienu no kreisās puses, bet otrās breikbumbas izspēlē viņai diagonālā "forehand" auts. Azarenka pārsvaru nosargāja komfortabli.

Azarenkai tā ir tikai piektā uzvara pret Viljamsu (5-18), turklāt beidzot izdevās viņu pieveikt "Grand Slam" turnīrā (1-10). Abas ceturto reizi tikās Ņujorkā, kur pirmās trīs cīņas bija trīs gadus pēc kārtas no 2011. līdz 2013. gadam. Viljamsa pirmajā reizē ar 6:1, 7:6(5) uzvarēja 3. kārtas mačā, bet nākamajās divās sezonās finālā ar 6:2, 2:6, 7:5 un 7:5, 6:7(6), 6:1.

Naomi Osakai mačā pret Dženiferu Breidiju pirmajos divos setos breika iespēju nebija, bet pašai izdevās atspēlēt vienu no divām breikbumbām. Viņa 1. setā izglābās septītajā geimā, kad Breidija nesekmīgi no kreisās puses uzbruka otrajai servei. Osaka vēlāk dominēja taibreikā, kur Breidiju iegāza viņas labākais sitiens ("forehand").

Savukārt 2. setā Breidija savu vienīgo iespēju spēja izmantot, kad breikbumbas izspēlē ar 18 sitieniem iespaidīgi nospēlēja aizsardzībā, un Osaka pārcentās ar "forehand" uzbrukumu, bumbiņu pa diagonāli raidot autā. Breidija tūlīt ar savu servi nodrošināja izšķirošā seta spēlēšanu.

Osaka savas pirmās breikbumbas ieguva pēc nospēlētām 103 minūtēm, kad viņai 3. setā ceturtajā geimā bija divas pēc kārtas – 2:1, 15:40. Breidijai pirmās breikbumbas izspēlē tika nosaukts auts, taču video atkārtojumā bija redzams, ka bumbiņa no ārpuses skāra gala līniju.

Dženifera neizmatoja "challenge" un pēc nokļūšanas iedzinējos ar breiku manāmi sašļuka. Pirmoreiz "Grand Slam" pusfinālu sasniegusī Breidija atspēlēties nespēja, turklāt pašai ar lielām pūlēm izdevās nepieļaut vēl vienu breiku, kad viņa sestajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas.

Abi pusfināli lietus dēļ notika zem Artūra Eša stadiona jumta. Osaka trešo reizi sasniedza "Grand Slam" finālu (2-0). Viņa 2018. gadā uzvarēja "US Open" un 2019. gadā triumfēja "Australian Open". Savukārt Azarenkai sestdien būs piektais fināls (2-2). Vika 2012. un 2013. gadā spēlēja "Australian Open" un "US Open" finālos, divreiz uzvarot Melburnā un divreiz zaudējot Ņujorkā.

Skaidrs, ka sestdienas uzvarētāja kļūs par trīskārtēju "Grand Slam" čempioni. Interesanti, ka abām tenisistēm 29. augustā Ņujorkā vajadzēja tikties no Sinsinati pārceltā "Premier 5" sērija turnīra finālā, taču Osaka no mača atteicās kreisās paceles cīpslas savainojuma dēļ. Azarenka uz finālu dosies ar 11 uzvaru sēriju, bet Osakai ir 10 uzvaras pēc kārtas. Viņai pārsvars savstarpējos mačos (2-1).


, 2020-09-11 08:39, pirms 4 gadiem
neticēju, ka Vika var ar spēku vinnēt Serēnu, kurai lielās GS uzvaras vairs nespīd, jo tik garus 2 nedēļu turnīrus vairs neizturēs....turnīrus nedēļas garumā gan vēl var vinnēt
, 2020-09-11 09:21, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: neticēju, ka Vika var ar spēku vinnēt Serēnu, kurai lielās GS uzvaras vairs nespīd, jo tik garus 2 nedēļu turnīrus vairs neizturēs....turnīrus nedēļas garumā gan vēl var vinnēt
Azarenka ar gadiem kļuvusi gudrāka un vairs nemēģina uzvarēt ar spēku. Padzenā to zilonīti pa kortu, un auglis nobriedis pats iekritīs rokā. To jau Pironkova parādīja 1.setā, bet viņai diemžēl pašai pietrūka spēka. Viljamsas laiks beidzot ir beidzies
, 2020-09-11 10:00, pirms 4 gadiem
nu ko. ne Vika, ne Naomi viena otru nezin, 3 setterus maz spēlējušas, spēkam vēl abām jābūt. finālam nevajadzētu būt garlaicīgam.
, 2020-09-11 11:27, pirms 4 gadiem
Lai finālā uzvar baltkrieviete. Ceru, ka viņa nav Lukašenko atbalstītāja.
, 2020-09-11 11:42, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Lai finālā uzvar baltkrieviete. Ceru, ka viņa nav Lukašenko atbalstītāja.
Kā tagad - nezinu, bet pāris gadus atpakaļ bija Lukas pielūdzējos, Luka viņai pat kaut kādu "bļambuku" piekarināja. Cilvēki gan ar gadiem mainās, tagad nevaru iedomāties, ka Azarenka tā lamāsies, kā 6-7 gadus atpakaļ, mūsu Ostapenko šajā ziņā var Azarenkai ūdeni pienest
, 2020-09-11 15:49, pirms 4 gadiem
Vika apskaužami bez kļūdām nospēlēja. Lai izdodas tā turpināt finālā.
, 2020-09-11 20:59, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Kā tagad - nezinu, bet pāris gadus atpakaļ bija Lukas pielūdzējos, Luka viņai pat kaut kādu "bļambuku" piekarināja. Cilvēki gan ar gadiem mainās, tagad nevaru iedomāties, ka Azarenka tā lamāsies, kā 6-7 gadus atpakaļ, mūsu Ostapenko šajā ziņā var Azarenkai ūdeni pienest
Te mazliet aprakstīts par baltkrievu tenisistēm, ko viņas domā par notikumiem dzimtenē: https://www.nytimes.com/2020/09/09/...
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.