Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Džokovičs: "Jūtu, ka pašlaik esmu pavisam citā līmenī"

Džokovičs: "Jūtu, ka pašlaik esmu pavisam citā līmenī"
Novaks Džokovičs
Foto: Sipa USA/Scanpix

Serbu tenisists Novaks Džokovičs, kurš aizvadītajā naktī triumfēja ASV atklātajā čempionātā, izcīnot savu 14. "Grand Slam" titulu karjerā, izteicās, ka pēc gada sākumā veiktās elkoņa operācijas bija nepieciešams laiks, lai viss nostātos savās vietās.

"Daļa manis allaž iztēlojās, cerēja un ticēja, ka es drīzumā spēšu atgriezties vēlamajā līmenī," atzina Novaks Džokovičs, kuram februārī tika veikta elkoņa operācija. "Vienlaikus dzīve man parādīja, ka ir nepieciešams laiks, lai notiktu labas lietas. Ir vajadzīgs laiks, lai viss nostātos savās vietās. Vari tikai koncentrēties uz sevi un turpināt augt."

Pirms triumfa Ņujorkā un Vimbldonā Džokovičam bija jāsamierinās ar zaudējumu "French Open" ceturtdaļfinālā itālietim Marko Čekinato, kurš pirms "Roland Garros" nebija uzvarējis nevienu maču "Grand Slam" turnīros. "Biju ļoti, ļoti vīlies par savu sniegumu todien," atcerējās Džokovičs, kurš pēc tam bija devies kalnu pārgājienā, lai izvēdinātu galvu un pārdomātu notikušo. "Grūti brīži, bet tieši tajos kaut ko iemācies. Tādos brīžos cenšos paņemt no sevis labāko. Kopš tā brīža mani pārņēma jauns enerģijas vilnis. Kopš tā brīža teniss man ir pavisam citāds."

Serbu tenisists "Grand Slam" titulu skaita ziņā tagad panācis Pītu Samprasu un atpaliek tikai no Rodžera Federera (20) un Rafaela Nadala (17). "Viņš ir mans elks. Pīt, es mīlu tevi," emocionāls bija Džokovičs.

"Iespējams, pirms desmit gadiem es būtu teicis, ka neesmu tik priecīgs par spēlēšanu Federera un Nadala ērā. Bet šodien es tāds esmu. Dueļi ar viņiem mani ir izveidojuši par tādu tenisistu, kāds es esmu tagad," uzskata Džokovičs. "Jūtu, ka pašlaik esmu pavisam citā līmenī. Tāda šobrīd ir mana pieeja un domāšana. No šī brīža nākotnē vēlos paņemt maksimālo, uz ko esmu spējīgs. Es vienmēr esmu centies nesalīdzināt savu tagadējos sniegumu ar citām sezonām, jo pēdējos pāris gados mana dzīve ir gājusi augšup un lejup. Divreiz esmu kļuvis par tēvu, esmu pārcietis operāciju, daudz dažādu lietu."

"Džokovičs nospēlēja ļoti labi un gudri. Man bija iespējas otrajā un trešajā setā. Es spēlēju uz savu spēju robežas. Centos gūt punktus ar sitieniem no labās un kreisās puses, taču viņš bija visur," pēc fināla atzina argentīnietis Huans Martins del Potro, kuram tādēļ nācās riskēt. "Taču tas ir vienīgais veids, kā uzvarēt šādus spēlētājus. Viņš ir liels čempions. Esmu priecīgs par viņu."

"Spēlēšu tenisu vēl kādus pāris gadus. Nezinu, kad būs mans pēdējais turnīrs, bet man patīk sevi pārsteigt, sasniedzot tādus augstumus kā šodien. Esmu ļoti motivēts cīnīties par tituliem," piebilda del Potro.

Izmantotie resursi:
ESPN


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-10 10:36, pirms 6 gadiem
Bilde pie šī raksta gan tāda...
, 2018-09-10 16:08, pirms 6 gadiem
The GOAT!
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.