Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Zverevam otrais "Grand Slam" pusfināls šogad, Karenjo Bustam – otrais Ņujorkā

Zverevam otrais "Grand Slam" pusfināls šogad, Karenjo Bustam – otrais Ņujorkā
Aleksandrs Zverevs. Foto: AFP/Scanpix

Aleksandrs Zverevs (ATP 7.) "US Open" ceturtdaļfinālā ar 1:6, 7:6(5), 7:6(1), 6:3 apspēlēja Bornu Čoriču (ATP 32.), kuram šajā turnīrā zaudēja pirms trim gadiem. Horvātijas tenisists neizmantoja iespēju iegūt 2:0 pārsvaru setos un neatguvās. Savukārt Denisam Šapovalovam (ATP 17.) neizdevās revanšēties Pablo Karenjo Bustam (ATP 27.) par 2017. gadā Ņujorkā piedzīvoto zaudējumu, viņam piekāpjoties arī šoreiz – 6:3, 6:7(5), 6:7(4), 6:0, 3:6.

Zverevs ar trešo mēģinājumu Ņujorkā uzvar Čoriču

Aleksandrs Zverevs 1. seta ceturtajā geimā pieļāva trīs dubultkļūdas un bez pirmās serves bija bezspēcīgs arī breikbumbas izspēlē, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Borna Čoričs breiku nostiprināja no 15:40 deficīta, pēc trīs kļūdām pārliecinoši ar pirmo servi un "forehand" atspēlējot divas breikbumbas. Rezultātam kļūstot 4:1, nevis 3:2, Zverevs nespēja saņemties atspēlēšanās mēģinājumam un vēlreiz tika nobreikots.

Horvātijas tenisista pārsvars pēc nospēlētas stundas sasniedza setu un breiku ar 6:1 un 4:2. Zverevs pirms tam piektajā geimā servi nenosargāja no 40:0 pārsvara. Viņš ar "smešu" atvairīja vienu breikbumbu, bet tūlīt Čoričam deva otro iespēju un kļūdījās otrās serves izspēlē – sitiens tīklā no kreisās puses.

Čoričs seta turpinājumā spēlēja nervozi un astotajā geimā tika nobreikots no 40:15 pozīcijas. Zverevs realizēja otro breikbumbu, precīzi nospēlējot ar apvedošo sitienu. Līdz taibreikam breikbumbu nebija, bet taibreikā pirmais priekšā tika Čoričs, kurš atkal nespēja noturēt vadības grožus.

Čoričam pēc Zvereva septītās dubultkļūdas (visā mačā 12) bija 3:2 pārsvars, minibreiku uzreiz zaudējot. Viņš sestā punkta izspēli ar 31 sitienu pabeidza ar bumbiņas iegriešanu tīklā, kad Zverevs tikai aizsargājās. Vācijas tenisistam tāda taktika panākumus deva arī taibreika izskaņā, kad Čoričs no 4:5 divas no pēdējām trim izspēlēm pabeidza ar kļūdām, trāpot autā un tīklā.

3. setā pirms taibreika breika pārsvaru izsēja Zverevs, kurš uz brīdi pabija vadībā pēc trešā geima. Čoričs pie 1:1 un 30:30 bumbiņu raidīja autā ar sitienu no gaisa un pēc tam breikbumbas izspēlē "nogulēja" Zvereva pretuzbrukumu ar "backhand" sitienu pa kreiso līniju. Saša ceturtajā geimā ieservēja divas dubultkļūdas, no 0:40 atvairīja divas breikbumbas, bet trešajā kļūdījās ar "smešu".

Vēl viens "smešs" autā Vācijas sportistam bija sestajā geimā, kur viņš ar pirmo servi atspēlēja divas breikbumbas. Zverevs bija divu punktu attālumā no zaudējuma setā, kad pie 5:6, 15:30 tika klāt Čoriča "dropšotam" un jau par divām setbumbām domājušo horvātu sodīja ar apvedošo sitienu. Čoričs pēc šīs neveiksmes taibreikam nebija gatavs, vienīgo punktu dabūjot pie rezultāta 0:4.

Pirmoreiz "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlējušais Čoričs Zverevu pažēloja 4. seta piektajā geimā, kad viņam bija trīs breikbumbas pēc kārtas. Borna visas izniekoja ar "forehand" kļūdām, divreiz sitot autā un vienreiz trāpot tīklā. Zverevs otrajā gadījumā bumbiņai netika klāt. Čoričam lielo izšķērdību nācās nožēlot, jo viņš savu servi nenosargāja astotajā geimā, Zverevs drīz pie 5:3 izservēja maču, punktu pieliekot ar trešo mačbumbu.

Zverevs Čoriču pirmoreiz uzveica Ņujorkā, kur abi tikās trešo reizi. Pirmā bija 2013. gadā junioru turnīra pusfinālā, kad Čoričs tolaik 16 gadus vecu spēlētāju duelī uzvarēja ar 6:4, 3:6, 6:0, vēlāk kļūstot par čempionu. Čoričs Zverevu četrus gadus vēlāk ar 3:6, 7:5, 7:6(1), 7:6(4) pieveica pieaugušo turnīra 2. kārtā. Čoričam visos ATP mačos arvien neliels pārsvars (3-2).

Zverevs otrajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas sasniedza pusfinālu, atkārtojot janvārī Melburnā sasniegto karjeras labāko rezultātu visaugstākā līņa turnīros. Pirms tam iepriekšējos 18 turnīros viņam nebija izdevies tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

Karenjo Busta otro reizi sasniedz "US Open" pusfinālu

Pablo Karenjo Bustas un Denisa Šapovalova 4:08 stundas ilgušajā mačā, kas beidzās pēc plkst. 1:00, izšķirošu lomu spēlēja agresīvā Kanādas tenisista nepiespiestās kļūdas. Šapovalovs nesekmīgo maču pabeidza ar 76 nepiespiestajām kļūdām (viņam tikpat daudz arī tīri uzvarētu izspēļu), kamēr stabilākajam spānim bija 42 kļūdas.

Izšķirošajā setā lūzums notika sestajā geimā, kur bija seta vienīgās divas breikbumbas. Šapovalovs nokļuva iedzinējos ar 15:40 un atvairīja tikai pirmo breikbumbu – ar precīzu "serve & volley" tenisu. Savukārt otrās breikbumbas izspēlē viņam dubultkļūda. Nokļuvis iedzinējos ar 2:4, Šapovalovs nākamajos divos geimos uzņemšanā spēja gūt kopumā tikai vienu punktu.

Karenjo Busta dominējis sāncensībā pret Šapovalovu, esot vadībā ar 4-1 un perfektu 4-0 cietā seguma laukumos, ieskaitot 2-0 Ņujorkā. Karenjo Busta šeit bija pārāks arī 2017. gadā astotdaļfinālā ar 7:6(2), 7:6(4), 7:6(3). Karenjo Busta toreiz pirmoreiz tika līdz "Grand Slam" pusfinālam, bet trīs gadus vēlāk Ņujorkā atkārtojis minēto sasniegumu.


, 2020-09-09 10:45, pirms 4 gadiem
Čorič @aunis, vienkārši izsit metru autā kaudzi ar breikbumbām. Diezvai kādreiz vēl speciāli skatīšos viņa spēli.
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.