Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"US Open" čempioni saņems trīs miljonus

"US Open" čempioni saņems trīs miljonus
Rafaels Nadals ar "US Open" trofeju
Foto: AFP/Scanpix

Septembrī "US Open" vienspēļu titulus izcīnījušie tenisisti saņems trīs miljonus, trešdien paziņoja gada pēdējā "Grand Slam" turnīra organizatori. Kopējais prēmiju fonds šogad sasniegs 38.3 miljonus dolāru, kas ir par 11.7% vairāk nekā pērn.

ASV Tenisa asociācija pagājušajā gadā paziņoja par plāniem līdz 2017. gadam prēmiju fondu palielināt līdz apaļiem 50 miljoniem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad tenisistiem tiks izdalīti par četriem miljoniem dolāru vairāk.

Čempioniem pienākošies trīs miljoni ir jauns "US Open" rekords, pērn bija 2.6 miljoni. Piebilstams, ka septembrī Ņujorkā triumfējušajiem ir iespējas mājās doties ar četriem miljoniem – uz miljona bonusu pretendē "US Open Series" uzvarētājs (vasarā ASV un Kanādā notiekošajos turnīros jākrāj punkti), ja viņam(ai) izdosies uzvarēt arī "US Open".

1. kārtā zaudējušie tenisisti saņems 35 750 dolārus, bet kvalifikācijas turnīrā sportisti sadalīs pusotru miljonu, kas ir 11% pieaugums, salīdzinot ar 2013. gadu. Šā gada "US Open" notiks no 25. augusta līdz 8. septembrim. Kvalifikācijas sacensībās sāksies 19. augustā.

Šogad Vimbldonā bija 41.98 miljonu dolāru liels balvu fonds, "French Open" tenisistiem izmaksāja 34.54 miljonus, bet "Australian Open" spēlējošie saņēma 33 miljonus.


, 2014-07-09 22:58, pirms 10 gadiem
Ernests, davai pataisi mūsu kādu kazino kantori par triis miljoniem bagātāku
, 2014-07-10 08:25, pirms 10 gadiem
Vai Ostapenko nevaretu pretendēt uz wild card pēc triumfa? un 37 tūsktoši rokā - 1-2 pārsteigumi un jau labs cipars, kas var gada izmaksas nosegt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.