Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Džokovičs pēc "US Open" diskvalifikācijas aizbēdzis no preses konferences

Džokovičs pēc "US Open" diskvalifikācijas aizbēdzis no preses konferences
Foto: EPA/Scanpix

Pēc incidenta, kur "US Open" astotdaļfināla spēlē ATP ranga līderis Novāks Džokovičs netīšām trāpīja ar bumbiņu vienai no mača līnījtiesnesēm, kā rezultātā tiekot diskvalificēts un saņemot zaudējumu 5:6 pret spāņu tenisistu Pablo Karenjo-Bustu (ATP 27.), pasaules pirmā rakete esot izvēlējies neierasties uz pēcspēles preses konferenci.

Bijusī pasaules ceturtā rakete Tims Henmans izteicies, ka Džokovičs ar šādu rīcību - neierodoties preses konferencē - neesot izlabojis savu pieļauto kļūdu. "Novākam vajadzētu problēmai stāties pretī, atvainoties un pieņemt, kā arī atzīt, ka viņš pieļāva kļūdu," izteicās bijušais britu tenisists. Tāpat 33 gadus vecā tenisista parādīto attieksmi kritizēja amerikāņu tenisa leģenda Džons Makinrojs, kurš uzskata, ka serbam vajadzējis būt vīrišķīgākam un doties uz preses konferenci.

Pasaules pirmais numurs neskatoties aizsita prom bumbiņu, kas trāpīja pa kaklu līnijtiesnesei. Džokovičs aptuveni 10 minūtes centās izlūgties atļauju turpināt spēlēt, taču saņēma diskvalifikāciju, kas šādos gadījumos ir paredzēta noteikumos.

Paredzēts, ka par neierašanos uz preses konferenci, kā arī viedokļa nesniegšanu medijiem Džokovičam tiks piešķirtas papildus sankcijas. Džokovičs pēc notikušā incidenta savā sociālās vietnes "Instagram" kontā gan publicējis rakstisku atvainošanos par notikušo, taču tas nav izturējis daļas no tenisa sabiedrības kritiku.

Svētdien Ņujorkā pārtrūka Džokoviča 29 uzvaru sērija, kas sākās pagājušā gada Deivisa kausa finālturnīrā (trīs uzvaras). Šogad iespētā 26-0 bilance no sezonas sākuma Džokovičam bija otrais labākais starts karjerā. Vēl iespaidīgāk viņš nospēlēja 2011. gadā, kur pirmo zaudējumu piedzīvoja tikai 42. spēlē.

Koronavīrusa dēļ mājās paliekot pagājušā gada čempionam Rafaelam Nadalam un ceļgala savainojuma dēļ sezonu priekšlaicīgi beidzot Rodžeram Federeram, piecos no pēdējiem septiņiem "Grand Slam" turnīriem uzvarējušais Džokovičs ieguva fantastisku iespēju papildināt savu trofeju kolekciju, taču to neizmantoja – viņa kontā pēc "US Open" paliks 17 "major" tituli, Federeram ir 20, bet Nadalam 19.

Šogad Ņujorkā spēlēja tikai trīs "Grand Slam" čempioni – Džokovičs, kuram ir trīs "US Open" tituli (2011, 2015, 2018), Endijs Marejs (trīs "major" tituli, ieskaitot 2012. gada "US Open") un 2014. gadā Ņujorkā uzvarējušais Marins Čiličs. Marejs zaudēja otrajā kārtā, bet Čiličs - trešajā. Čiličs ir pēdējais spēlētājs, kurš izcīnījis pirmo "Grand Slam" titulu. Seši gadi līdz nākamajam jaunajam čempionam ir ilgākais laiks vēsturē.


, 2020-09-07 11:20, pirms 4 gadiem
Dzokovicam pedejos gados galigi prats nomizts. Antivakseris, kovida skandals... Tagad pat uz preseni nevar aiziet. Pasa twits pec incidenta ir tikai es, es, es, man, man, man. Sac ar atvainosanos, pajolin.
, 2020-09-07 11:59, pirms 4 gadiem
polārlācēns rakstīja: Dzokovicam pedejos gados galigi prats nomizts. Antivakseris, kovida skandals... Tagad pat uz preseni nevar aiziet. Pasa twits pec incidenta ir tikai es, es, es, man, man, man. Sac ar atvainosanos, pajolin.
A, tu, pajoliņ vēl jo projām zem bābu tupeles dzīvo?
, 2020-09-07 12:09, pirms 4 gadiem
polārlācēns rakstīja: Dzokovicam pedejos gados galigi prats nomizts. Antivakseris, kovida skandals... Tagad pat uz preseni nevar aiziet. Pasa twits pec incidenta ir tikai es, es, es, man, man, man. Sac ar atvainosanos, pajolin.
Aizmirsi vēl vienu lietu, viņš ir pilnīgi apsēsts ar anti-glutēna māniju.
, 2020-09-07 12:19, pirms 4 gadiem
Lido rakstīja: A, tu, pajoliņ vēl jo projām zem bābu tupeles dzīvo?
ja sievietes par bābām sauc, tad nav brīnums, ka vienīgā sieviete Tavā mūžā ir Maša Kulakova.
, 2020-09-07 12:26, pirms 4 gadiem
Džokovičs ir izcils tenisists, bet kā cilvēks nekad nav raisījis simpātijas. Pārāk daudz narcisisma. Pelnīts sods. Nedrīkst pret stadiona darbiniekiem izturēties kā pret tukšu vietu.
, 2020-09-07 12:43, pirms 4 gadiem
Aizbēgt nozīmē - pamest skrienot! Lai pamestu (aizbēgtu) no preses konferences, tur vis pirms bija jāierodas!
Ar virsrakstiem Justovičam nekad "nav gājis", tā pat kā ar rakstiem.
, 2020-09-07 13:09, pirms 4 gadiem
ainisainis rakstīja: Aizbēgt nozīmē - pamest skrienot! Lai pamestu (aizbēgtu) no preses konferences, tur vis pirms bija jāierodas!
Ar virsrakstiem Justovičam nekad "nav gājis", tā pat kā ar rakstiem.
Ne jau viņam vienīgajam, bet dāvinātam zirgam zobus neskatās. Es šim portālam neko nemaksāju, tāpēc samierinos ar palaikam greizo rakstību.
, 2020-09-07 13:33, pirms 4 gadiem
Labi drusku nesavaldījās un neveiksmīgi trāpīja, kur nevajadzēja...ok iedod diskvalifikāciju uz šo spēli, bet tie atņem visus iepriekš turnīrā izcīnītos punktus un naudu-tas ir normāli!!!??? Es ar neietu uz preses konferenci vēl pelnīt orgiem naudu, ja tev parādījuši "figu" un 0 kontā...
, 2020-09-07 13:36, pirms 4 gadiem
Labi, ka mellajai netrāpīja.
Pats redzēju, ka atvainojās konkrētajai personai. Pasaulei jāatvainojas, vai.
Neesu baigs Noles fans, bet saprotu to besi, kurš būtu jānotur, atbildot uz jautājumiem, domātiem 5 g.v. bērndārzniekam
, 2020-09-07 13:39, pirms 4 gadiem
Švabraks, nu ko tur vēl pateikt. Talants un sasniegumi, līdera statuss vien neko nedod. Jāciena citi, pretējā gadījumā dabūsi pa biksēm. No troņa var nokrist ātri.
, 2020-09-07 13:40, pirms 4 gadiem
māri$ rakstīja: Labi drusku nesavaldījās un neveiksmīgi trāpīja, kur nevajadzēja...ok iedod diskvalifikāciju uz šo spēli, bet tie atņem visus iepriekš turnīrā izcīnītos punktus un naudu-tas ir normāli!!!??? Es ar neietu uz preses konferenci vēl pelnīt orgiem naudu, ja tev parādījuši "figu" un 0 kontā...
Lielākais, ko pazaudēja, iespējamo 18.titulu
, 2020-09-07 14:27, pirms 4 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Aizmirsi vēl vienu lietu, viņš ir pilnīgi apsēsts ar anti-glutēna māniju.
Neko nezinu par Džokoviču šajā sakarā, tur ir kaut kas vairāk par parastu glutēna nelietošanu? Ar ko glutēna nelietošana būtu slikta, kā tas iekļaujas vienā sarakstā ar antivaxeriem?
Pats lietoju, bet zinu konkrēti cilvēku, kuram veselības stāvoklis pamatīgi pamainījās uz labu pēc glutēna un laktozes atmešanas.
, 2020-09-07 17:14, pirms 4 gadiem
nicks rakstīja: Lielākais, ko pazaudēja, iespējamo 18.titulu
475 000 zaļo arī nav nekāda sīknauda.
, 2020-09-07 17:50, pirms 4 gadiem
Protams baltos zvirbuļus pelēkie zvirbuļi knābj pie mazākās iespējas,tas jau vairs nav nekāds teniss kas tur tiek demonstrēts,invalīdu noliek par līnijtiesnesi pasaules pirmajai raketei,tad vēl visi ar tiem uzpurņiem,vai patiesi kāds ir kas uzskata ka uzpurnis palīdz izvairīties no vīrusiem-pasaule prātu izkūkojusi,ja nepamodīsies no šī murga un nesāks runāt patiesību par veselības problēmām ko izraisa nepareiza uztura piesārņojums,tad nekādi pasākumi cilvēkus neglābs,jo civilizētāki ,jo ātrāk izmirs.
, 2020-09-07 20:11, pirms 4 gadiem
Vecene jau arī, tēloja cik spēja... kuce ibio, ja esi tik vārgs nav ko līst kur nevajag, sēdi mājās un adi zeķes
, 2020-09-07 21:08, pirms 4 gadiem
...kautkāds sviests !!! Lai velk masku vai laien aiz stikla aizsega,ja reiz nabadziņiem aiz laukuma ir kautkādas problēmas stavēt bumbas lidojuma zonā...Tad jau hokejā arī ielidojot ripai skatītājos,jādiskvalificē sportisti !!! Absurds !!! ...ja federācija nespēj nodrošināt apkart esošo drošību,tad ta arī jāsoda !!!
, 2020-09-07 22:29, pirms 4 gadiem
lacis67 rakstīja: Vecene jau arī, tēloja cik spēja... kuce ibio, ja esi tik vārgs nav ko līst kur nevajag, sēdi mājās un adi zeķes
tā bumbiņa lidoja ap 80 km/h kakls ir jūtīga vieta. Iespējams ka nekas netika tēlots
, 2020-09-08 01:19, pirms 4 gadiem
garsch rakstīja: ...kautkāds sviests !!! Lai velk masku vai laien aiz stikla aizsega,ja reiz nabadziņiem aiz laukuma ir kautkādas problēmas stavēt bumbas lidojuma zonā...Tad jau hokejā arī ielidojot ripai skatītājos,jādiskvalificē sportisti !!! Absurds !!! ...ja federācija nespēj nodrošināt apkart esošo drošību,tad ta arī jāsoda !!!
Federācijai nekas nav jānodrošina pret idiotisku rīcību ! Hokejā par ripas tīšu iemešanu skatītājos ir paredzēts noraidījums,bet ja ripa tiek mesta spēcīgi un skatītāj gūst traumu tas jau klasificējās kā nesportiska un huligāniska rīciba...tā ka absurds nabadziņš esi pats
, 2020-09-08 08:28, pirms 4 gadiem
pūce rakstīja: tā bumbiņa lidoja ap 80 km/h kakls ir jūtīga vieta. Iespējams ka nekas netika tēlots
Labāk noskaties šo momentu! Katrs mūsu bērndārznieks to bumbiņu noķertu!
, 2020-09-08 08:30, pirms 4 gadiem
polārlācēns rakstīja: Dzokovicam pedejos gados galigi prats nomizts. Antivakseris, kovida skandals... Tagad pat uz preseni nevar aiziet. Pasa twits pec incidenta ir tikai es, es, es, man, man, man. Sac ar atvainosanos, pajolin.
Tev ar prātu ir problēmas jau no dzimšanas! Neko personīgi,tikai tavi komentāri to parāda.
, 2020-09-08 17:24, pirms 4 gadiem
Visi Latvijas Fedtārdi šajā komentāru sadaļā vienkārši priecē acis!
, 2020-09-08 17:29, pirms 4 gadiem
māri$ rakstīja: Labi drusku nesavaldījās un neveiksmīgi trāpīja, kur nevajadzēja...ok iedod diskvalifikāciju uz šo spēli, bet tie atņem visus iepriekš turnīrā izcīnītos punktus un naudu-tas ir normāli!!!??? Es ar neietu uz preses konferenci vēl pelnīt orgiem naudu, ja tev parādījuši "figu" un 0 kontā...
Lai jau tiek Fedtārdiem tas prieciņš. Viņi tomēr 8 gadus sevī turēja šīs sāpes un tagad tas nāk uz āru. Papriecāsimies par viņiem!
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.