Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Pirmā desmitnieka spēlētājas Svitoļina un Bertensa nedosies uz "US Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmā desmitnieka spēlētājas Svitoļina un Bertensa nedosies uz "US Open"
Eļina Svitoļina. Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien par nespēlēšanu 31. augustā startējošajā "US Open" paziņoja divas WTA ranga pirmā desmitnieka spēlētājas – 5. vietā esošā Ukrainas tenisa līdere Eļina Svitoļina un 7. pozīcijā esošā Nīderlandes sportiste Kiki Bertensa.

Svitoļina pirms gada Ņujorkā sasniedza pusfinālu, kas viņai bija otrais "Grand Slam" pusfināls pēc kārtas, tikpat tālu tiekot arī Vimbldonā. Zīmīgi, ka līdz tam viņai "Grand Slam" turnīros nebija izdevies pārvarēt ceturtdaļfinālu barjeru.

Kamēr Svitoļina par iemeslu nespēlēt Ņujorkā nosauca nedrošību saistībā ar COVID-19, Bertensa uz ASV nelidos karantīnas noteikumu dēļ. Viņai pēc atgriešanās zimtenē karantīnā būtu jāpavada 14 dienas, tādai situācijai ietekmējot gatavošanos viņai ļoti svarīgajam māla turnīru posmam Romā un Parīzē.

Bertensai "US Open" ir neveiksmīgs turnīrs ar negatīvu 6-8 bilanci, ne reizi netiekot tālāk par 3. kārtu. Tikmēr septembra beigās gaidāmajā "French Open" viņa kā māla seguma speciāliste būs viena no favorītēm.

Šobrīd par nespēlēšanu Ņujorkā paziņojušas trīs Top 10 spēlētājas – pirmā bija ranga līdere Ešlija Bārtija. Tiek apšaubīta arī pasaules otrās raketes Simonas Halepas došanās uz Ņujorku. Rumānijas zvaigzne šodien aizlidoja uz Prāgu, kur pirmdien sāksies "International" kategorijas turnīrs uz māla seguma.