Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Džokovičs plānotos "US Open" drošības pasākumus sauc par ekstrēmiem

Rolands Eliņš

Džokovičs plānotos "US Open" drošības pasākumus sauc par ekstrēmiem
Novaks Džokovičs pagājušā gada "US Open". Foto: AFP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs serbu medijiem paudis viedokli, ka septembrī plānotā „US Open” tenisa turnīra drošības pasākumi ir ekstrēmi. Šaubas par savu dalību „US Open” paudis arī Rafaels Nadals, norādot, ka turnīrus nevajadzētu rīkot, kamēr visiem tenisistiem nav iespēju drošiem ceļojumiem uz norises vietu.

Tenisa „Grand Slam” turnīrs Ņujorkā paredzēts septembra pirmajā pusē, tā sākums plānots 31. augustā. Tenisa sezona koronavīrusa pandēmijas dēļ šobrīd ir apturēta un neatsāksies agrāk par jūlija beigām, un „US Open” būtu pirmais „Grand Slam” turnīrs pēc pandēmijas. Turnīra organizatori jau plāno pamatīgus drošības pasākumus, taču pret tiem savus iebildumus paudis Novaks Džokovičs, viena no lielākajām aktīvajām tenisa zvaigznēm.

„Mums nebūtu iespējas doties uz Manhetenu, mums būtu jāguļ viesnīcās pie lidostas, mums vajadzētu veikt testus 2-3 reizes nedēļā,” serbu medijiem izteicās Džokovičs. „Turklāt mēs līdzi varētu ņemt tikai vienu personu, kas ir neiespējami. Galu galā, nepieciešams treneris, fiziskās sagatavotības treneris un fizioterapeits.”

„Man bija telefonsarunas ar pasaules tenisa līderiem,” turpināja Džokovičs. „Ir bijušas sarunas par sezonas turpinājumu, īpaši daudz runājām par „US Open”, joprojām nezinot, vai tas vispār notiks. Viņi ir pateikuši noteikumus, kādi mums būtu jāievēro šādos apstākļos, lai vispār varētu spēlēt, taču šie noteikumi ir ekstrēmi.”

Par savām šaubām piedalīties „US Open” šonedēļ publiski izteicās arī pasaules ranga otrais numurs Rafaels Nadals, kurš ASV atklātā čempionāta uzvarētāja titulu ieguva pagājušajā gadā. Nadals norādīja, ka šobrīd viņam nav īpašas vēlmes vasaras beigās doties uz Ņujorku aizstāvēt savu titulu, tiesa, viņa nostājai ir cita motivācija nekā Džokovičam.

Nadals vēlētos, lai tenisa turnīri neatsākas pāragri un rāda piemēru pārējai sporta sabiedrībai, proti, vispirms parūpējas par tenisa sabiedrības drošību un veselību, nevis sasteidz ar turnīru atsākšanos: „Esmu pārliecināts, ka, ja „US Open” norisināsies, tad tajā tiks ievēroti ļoti stingri drošības pasākumi. Ja tādu nav, tad, manuprāt, nav jēgas rīkot turnīru. Mans viedoklis ir tāds, ka mums jābūt atbildīgiem, jāparāda stingra un pozitīva nostāja, kā arī jābūt piemēram pārējai sabiedrībai.”

Nadals gan atzina, ka pēc pāris mēnešiem situācija var būt mainījusies, tādēļ viņš savu došanos uz „US Open” pilnībā neizslēdz, taču šobrīd viņš aktīvus treniņus neaizvada un plānot sportiskajā formā atgriezties pamazām vasaras gaitā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/tennis/52...
https://www.bbc.com/sport/tennis/52...