Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Dimitrovs un Nadals "US Open" pusfinālos dosies ar pieredzes pārsvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dimitrovs un Nadals "US Open" pusfinālos dosies ar pieredzes pārsvaru
Vai Grigors Dimitrovs pirmoreiz iekļūs "Grand Slam" finālā? Foto: Reuters/Scanpix

Piektdienas vakarā Ņujorkā tiks izspēlēti "US Open" vīriešu vienspēļu turnīra pusfināli. Abos mačos vienam tenisistam būs pieredzes pārsvars pār savu sāncensi. Daniils Medvedevs (ATP 5.) pirmajā pusfinālā plkst. 23:00 sacentīsies ar Grigoru Dimitrovu (ATP 78.), bet pēc tam trīskārtējam čempionam Rafaelam Nadalam (ATP 2.) tikšanās ar Mateo Berretīni (ATP 25.). Piebilstams, ka otrais pusfināls nesāksies agrāk par 00:30.

Medvedevs uz savu pirmo "Grand Slam" pusfinālu ierodas ar 11 uzvaru sēriju, kas sākās Sinsinati "Masters 1000" turnīrā. Krievijas tenisa līderis pēc Vimbldonas, kur zaudēja 3. kārtā, ir fantastiskā formā ar 19-2 bilanci Ziemeļamerikas cietā seguma turnīros, kur abi zaudējumi piedzīvoti finālos – Vašingtonas ATP 500 finālā Nikam Kiriosam un Monreālas "Masters 1000" titula cīņā Nadalam.

Šogad neviens spēlētājs nav guvis vairāk uzvaru par Medvedevu, kuram nākamais panākums būs sezonas 50. uzvara. Medvedevs pēc savām pēdējām divām uzvarām neslēpa savainojumu problēmas – pēc astotdaļfināla viņš atklāja, ka lieto pretsāpju līdzekļus pleca kaites dēļ, bet ceturtdaļfinālā viņam bija medicīnas pārtraukums kreisajam augšstilbam. Medvedevam kopš tā laika bijušas divas brīvdienas.

Bijušais pasaules trešais numurs Dimitrovs pirms "US Open" zaudēja septiņos no pēdējiem astoņiem mačiem, bet Ņujorkā atguvis formu un arī spējis izmantot sāncenšu veselības problēmas. Viņam 2. kārtas mačs nebija jāspēlē, jo no cīņas atteicās Borna Čoričs, bet ceturtdaļfinālā gūta pirmā uzvara pret Rodžeru Federeru (1-7), kuram problēmas radīja mugura un kakls.

Dimitrovam šodien būs trešais "Grand Slam" pusfināls. Pirmajos divos viņam nācās spēlēt pret grandiem – 2014. gadā Vimbldonā zaudējums Novakam Džokovičam, bet 2017. gadā Melburnā neveiksme pret Nadalu. Šodien viņam būs pieredzes pārsvars pret Medvedevu. Abi sacentušies divreiz, katram gūstot vienu uzvaru 2017. gada vasarā. Dimitrovs uzvarēja Londonā uz zālāja seguma ar 6:3, 3:6, 6:3, bet Medvedevs Vašingtonā uz "hard" ar 6:4, 6:2.

Džokoviča zaudējums astotdaļfinālā un Federera izstāšanās ceturtdaļfinālā atvēra Nadalam divas durvis – uz 19. "Grand Slam" trofeju un sezonas pabeigšanu ATP ranga 1. vietā. Ja Nadals ceturto reizi triumfēs Ņujorkā, viņa pārsvars pār Džokoviču "Race to London" ieskaitē sasniegs 1960 punktus. Nadals ārpus "French Open" pēdējo reizi "Grand Slam" turnīrā uzvarēja līdzīgos apstākļos – 2017. gadā "US Open" finālā viņam bija iespēja uzvarēt 32. numuru Kevinu Andersonu.

Nadals šodien 33. reizi spēlēs "Grand Slam" pusfinālā (26-6), kamēr Berretīni būs pirmais. Aizvakar piecu setu duelī uzvarot 13. numuru Gaelu Monfīsu, Itālijas tenisists guva savu lielāko uzvaru "Grand Slam" turnīros. Viņam ir trīs Top 10 uzvaras, divreiz uzvarot Karenu Hačanovu (#9) un vienreiz pieveicot Aleksandru Zverevu (#5). Berretīni "Grand Slam" turnīrā tikai otro reizi tiksies ar Top 3 tenisistu. Pirmais mačs beidzās ar pamatīgu sagrāvi Vimbldonā pret trešo numuru Federeru (1:6, 2:6, 2:6).