Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Pliškovas valdīšana pēc "US Open" beigsies, jaunā līdere – Mugurusa

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pliškovas valdīšana pēc "US Open" beigsies, jaunā līdere – Mugurusa
Karolīna Pliškova
Foto: AP/Scanpix

Čehijas tenisiste Karolīna Pliškova 6. septembrī Ņujorkā nospēlēja pagaidām pēdējo maču ranga līderes statusā, "US Open" ceturtdaļfinālā ar 6:7(4), 3:6 zaudējot amerikānietei Koko Vandevei. Pliškovai bija nepieciešams sasniegt finālu, lai nepieļautu Garbinjes Mugurusas pacelšanos uz 1. vietu.

Mačā, kurā abas lielisko servju īpašnieces, pateicoties savai servei, guva daudz vieglu punktu, lielākā atšķirība bija Vandevei agresīvākā spēle, cenšoties uzbrukt pie pirmā iespējas, kamēr Pliškova mēģināja uzbrukumus veidot pacietīgāk. Agresīvāk spēlējošā pretiniece bieži nedeva Pliškovai pietiekami daudz laika, liekot viņai daudz spēlēt aizsardzībā.

Vandevei pēc nospēlētiem sešiem geimiem bija vadībā ar 4:2, bet divas dubultkļūdas un neprecīza spēle ar "backhand" lika astotajā geimā zaudēt pārsvaru – 4:4. Pliškovai pie 5:4 uzņemšanā bija setbumba, kuru Vandevei atspēlēja, spēcīgi uzsitot ar diagonālo "backhand". Karolīna nespēja izdarīt neko vairāk, kā iesist tīklā. Vandevei dominēja arī vēlāk taibreikā, bet 2. setā čehieti nobreikoja pat divas reizes.

Vandevei tagad savstarpējos mačos ir 3-2 pārsvars, ieskaitot perfektu 2-0 bilanci "Grand Slam" cīņās. Amerikāniete bija pārāka arī pirms diviem gadiem Vimbldonā. Uzvara pār Pliškovu Vandevei ir karjeras otrais panākums pret pasaules pirmo numuru. Arī pirmo tādu uzvaru viņa guva uz "Grand Slam" skatuves, janvārī "Australian Open" 4. kārtā ar 6:3, 6:2 sagraujot Andželiki Kerberi.

Minētais "Australian Open" turnīrs bija pirmais, kur Vandevei "Grand Slam" līmenī sasniedza pusfinālu. Koko ir jau trešā ASV tenisiste, kura šonedēļ uzvarēja "US Open" ceturtdaļfinālā. Vakar to paveica Slouna Stīvensa un Venusa Viljamsa. Ja Medisona Kīsa plkst. 2:00 gaidāmajā mačā pārspēs Kaju Kanepi, visas četras pusfinālistes būs no ASV!

Šodienas neveiksminiecei Pliškovai pirmdien būs oficiāli jāpamet ranga 1. vieta. Čehiete pasaules pirmās raketes statusā nospēlēja trīs turnīrus, sakrājot 9-3 bilanci. Karolīna Toronto zaudēja ceturtdaļfinālā, kur viņu pieveica vārdamāsa Vozņacki, bet Sinsinati Pliškovu pusfinālā apturēja nākamā ranga līdere Garbinje Mugurusa. Pliškova Ņujorkā tuvu zaudējumam bija jau 3. kārtā, kur viņai izdevās atspēlēt mačbumbu pret Šuaju Džanu.

Pliškova 1. vietā nokļuva pēc Vimbldonas un, noslēdzoties "US Open", virsotnē būs sakrājusi astoņas nedēļas. Pliškova ir pirmā Čehiju pārstāvošā tenisiste, kura bijusi ranga 1. vietā. Čehijā dzimusī Martina Navratilova savas valdīšanas laikā pārstāvēja ASV.

Tikmēr Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā dzimusī Mugurusa 11. septembrī kļūs par 24. tenisisti un otro Spānijas pārstāvi, kura sasniegusi visaugstāko pozīciju WTA rangā. Pirmā bija Aranča Sančesa Vikario, kura tur nokļuva 1995. gada 6. februārī un trīs dažādos posmos sakrāja 12 nedēļas.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-06 21:35, pirms 7 gadiem
Pliškova nekādi neatbilst pirmās raketes godam. Viņai jau šai turnīrā vajadzēja izkrist vēl daudz ātrāk - spēlējot pret vēl vājākām pretiniecēm. Viņa man kortā atgādina beigtu vistu. Visvājākā pirmā rakete ko es savā mūžā esmu redzējis tenisu skatoties 30 gadus. Amerikai var notikt kas fantastisks - US Open pusfinālā var būt visas četras amerikānietes. Man vakar bija ļoti nelāga diena, kad ļoti saspringtās spēlēs zaudēja gan Sevastova, gan Kvitova.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-06 21:43, pirms 7 gadiem
kamēr Serēnas nav, tikmēr jebkura izskatās #1 neatbilstoša, lai gan Mugurusa ir labs variants

     [+] [-]

, 2017-09-06 22:08, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: kamēr Serēnas nav, tikmēr jebkura izskatās #1 neatbilstoša, lai gan Mugurusa ir labs variants
Tas ir tikai mans personīgais viedoklis bet Mugurusa pēc savām spēles kvalitātēm atbilst pirmās raketes godam. Redzēs cik ilgi viņa spēs noturēt savu pozīciju.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-06 22:43, pirms 7 gadiem
Ko uzbrūkat Karo, normāla meitene. Punktus pati sagrabināja, Serēna jau neaizdeva. Kā dabūja 1.vietu kā pasīvā spēlētāja, tā atdos otrai tādai. Ko es ar to domāju. Vienkārši kāds/a zaudē punktus un cits uz tā rēķina tiek augstāk. Pagājušogad gan Marejs, gan Kerbere smagi kapājot nokļuva virsotnē

  -1 [+] [-]

, 2017-09-07 07:53, pirms 7 gadiem
A, kur raksts par to ,ka Del Potro ļoti interesantā spēlē apspēlēja Federeru ?

     [+] [-]

, 2017-09-07 11:49, pirms 7 gadiem
Viss notiek kā jānotiek, žēl gan ka Nastjai nesanāk spēlēt pusfinālu ar Venusu.
Bet Pliškova kas tā par ranga līderi bija? Nesapratu pat kā viņa tik tālu aizkārpījās, nekāda stabilitāte, katrs otrais sitiens auzās. Viņa pat nebija pelnījusi tikt tik tālu.
Mugurusa noteikti augstāk vērtējama un tuvākajos gados būs viena no galvenām favoritēm!
šogad novēlu Venusai paņemt čempi!

     [+] [-]

, 2017-09-07 23:02, pirms 7 gadiem
Tā jau ilgi Garbī vilka garumā pati, nu arī piepalīdzēja. Jau pirms gada, daiļaviņ, tur bija jābūt...