Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Del Potro un Federers Ņujorkā tiksies 2009. gada fināla atkārtojumā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro un Federers Ņujorkā tiksies 2009. gada fināla atkārtojumā
Huans Martins Del Potro un Rodžers Federers 2009. gada finālā
Foto: Reuters/Scanpix

"US Open" trešdienas programmā divi ceturtdaļfināli gan vīriešu vienspēļu, gan sieviešu vienspēļu turnīrā. Dienas gaidītākais mačs – pieckārtējā čempiona Rodžera Federera un viņu Ņujorkā 2009. gada finālā pārsteigušā Huana Martina Del Potro duelis. Cīņas sākums gaidāms ap plkst. 4:00 pēc Rīgas laika.

Rodžers Federers – Huans Martins Del Potro

Federeram pret Del Potro ir ļoti laba 16-5 bilance, tiesa, viens no pieciem zaudējumiem atmiņā palicis ļoti labi. Abi 2009. gadā tikās "US Open" finālā, kad argentīnietis Šveices tenisistu piecu setu mačā apspēlēja ar taktiskajām viltībām. Federers toreiz noticēja, ka tolaik tikai 20 gadu vecumā pirmajā "Grand Slam" finālā spēlējušais Del Potro, kuram pret Federeru tobrīd bija 0-6 bilance, ir pārguris, un zaudēja koncentrēšanos, kas viņam maksāja zaudējumu finālā, kur viņš bija divu punktu attālumā no sestā titula Ņujorkā. Federers līdz tam mačam "US Open" kortos bija uzvarējis 40 cīņās pēc kārtas!

Del Potro ir labi zināms ar spējām uzvarēt mačos, kuros viņš izskatās pusdzīvs. Tāds mačs viņam bija pirms divām dienām, tiesa, šoreiz veselības problēmu dēļ. Slimības varā nokļuvušais Del Potro aizvakar spēja apbrīnojamā veidā uzvarēt mačā pret Dominiku Tīmu, kad pirmajos divos setos bija ieguvis tikai trīs geimus un 2. seta vidū nopietni apsvēris izstāšanos. Del Potro līdz nākamajam mačam ir bijušas 48 stundas laika veselības uzlabošanai. Starp citu, arī Federers nav optimālā kondīcijā, jo viņam ir problēmas ar muguru.

Del Potro aizvakardienas uzstāšanās pret Tīmu, it īpaši mača pirmā puse, rada bažas par viņa enerģijas rezervēm šodienas duelim pret Federeru. Taču, ja kāds var piedzīvot brīnumainu "atgriešanos", tad tas ir tieši Del Potro.

Argentīnietis visas piecas uzvaras pret Federeru guvis uz "hard" seguma, tiesa, pēdējais panākums sen – pirms četriem gadiem. Federeram kopš tā laika ir trīs uzvaru sērija. Abi šogad martā Maiami, kur Rodžers uzvarēja ar 6:3, 6:4, sacentās pirmoreiz kopš 2013. gada sezonas finālturnīra.

Rafaels Nadals – Andrejs Rubļovs

Divkārtējam "US Open" čempionam pretinieku līmeņa ziņā ļoti viegls turnīrs – Rafa vēl nav sastapis nevienu izsēto spēlētāju, turklāt pirmie pieci pretinieki rangā atrodas ārpus Top 50. Spānis šodien tiksies ar 19 gadus veco Andreju Rubļovu, kuram liela diena, jo ne vien pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls, bet arī iespēja pasaulē lielākajā tenisa stadionā uzspēlē pret savu elku Nadalu.

Trešdien var kļūt zināms tas, kurš tenisists pēc "US Open" būs ATP ranga 1. vietā. Ja Federers uzvarēs, bet Nadals zaudēs, Šveices tenisists nākamajā nedēļā kļūs par vecāko spēlētāju, kuram izdevies tikt līdz ranga augstākajam pakāpienam. Federera zaudējuma gadījumā Nadals paliks 1. vietā. Ja šodien uzvarēs abi, tad piektdien spēlēts savstarpējs pusfināls noskaidros pirmās pozīcijas īpašnieku.

Karolīna Pliškova – Koko Vandevei

Pērn Ņujorkā savu pirmo "Grand Slam" finālu sasniegusī čehiete ir divu uzvaru attālumā no šī panākuma atkārtošanas. Pliškova tādā gadījumā arī nosargātu ranga 1. vietu. Tātad, lai to paveiktu, viņai nepieciešamas vēl divas uzvaras. Pliškovai divos mačos pēc kārtas var nākties sacensties ar vietējām tenisistēm. Pirmā pretiniece būs Vandevei, pret kuru Karolīnai ir 2-2 bilance, bet 0-1 "Grand Slam" līmenī. Amerikāniete 2015. gadā bija pārāka Vimbldonā (7:6(5), 6:4). Koko šogad jau vienreiz "Grand Slam" turnīrā ir uzvarējusi ranga līderi, to janvārī Austrālijā iespējot pret Andželiki Kerberi.

Medisona Kīsa – Kaja Kanepi

Igauniete pārsteigusi tenisa pasauli ar fantastisku atgriešanos. Viņa vēl jūlija beigās spēlēja un uzvarēja ITF 15 000 (zemākais profesionālais līmenis) turnīrā Pērnavā, bet tagad ir otro reizi (2010, 2017) tikusi līdz "US Open" ceturtdaļfinālam, turklāt tas sasniegts no kvalifikācijas, kas nozīmē gūt septiņas uzvaras. Kanepi sesto reizi spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Pirmajos piecos ceturtdaļfinālu mačos viņai 0-5 bilance. Vistuvāk pusfinālam viņa bijusi Vimbldonā, kur pirms septiņiem gadiem ar 6:4, 6:7(8), 6:8 zaudēja Petrai Kvitovai. Kajai toreiz bija piecas mačbumbas.

Kanepi savu nākamo pretinieci Kīsu ir uzvarējusi abu vienīgajā iepriekšējā mačā. Tas gan notika uz māla – 6:4, 6:3 pirms diviem gadiem Madridē. Uz "hard" Medisona ir daudz bīstamāka, turklāt spēlē savās mājās. Kīsai ir grūtības pret aizsardzības spēlētajām, bet Kanepi tāda nav. Spēka spēlē Medisona dominē pret gandrīz visām spēlētājām, izņemot Serēnu Viljamsu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-06 14:23, pirms 7 gadiem
A cikos pēc ventiņ laik?