Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vinči zaudē deviņus geimus pēc kārtas un ieved Kerberi pusfinālā

Vinči zaudē deviņus geimus pēc kārtas un ieved Kerberi pusfinālā
Andželike Kerbere otro reizi spēlēs "US Open" pusfinālā
Foto: AFP/Scanpix

Par "US Open" sieviešu turnīra pirmo pusfinālisti otrdienas pēcpusdienā kļuva pasaules otrā rakete Andželike Kerbere, kurai talkā nāca Roberta Vinči. Itālijas tenisiste cīņas ievadā dominēja, taču neizservēja 1. setu un no 5:4 vairs neuzvarēja nevienā geimā.

Andželikei Kerberei turnīra piektajā mačā beidzot pirmoreiz bija sīva cīņa, tiesa, tikai vienā setā. Sacensību pirmajā nedēļā spēlējot pret agresīvām tenisistēm, pret kurām pietika ar aizsardzības tenisu, gaidot sāncenšu kļūdas, Kerberei šodien mača pirmajā daļā pret pagājušā gada finālisti Robertu Vinči bija arī pašai jāspēlē uzbrukuma teniss, tādējādi piespiedu kārtā ejot ārā no savas komforta zonas.

Vinči izdarīja gandrīz visu, lai uzvarētu 1. setā, taču ļoti iespaidīgi atteicās no uzvaras un pēc tam "pameta spēli". Itālijas tenisiste daudz izmantoja "slaisu", it īpaši spēlējot uz Vācijas tenisistes "forehand", un tādā tenisā trīs reizes bija vadībā ar breiku, ik reizi pārsvaru ar kļūdām atdodot jau nākamajā geimā. Trešais neveiksmīgais mēģinājums nosargāt breiku bija, kad viņa pie rezultāta 5:4 servēja par uzvaru setā. Divus geimus vēlāk viņai vēl viens šokējošs geims, pie rezultāta 5:6 servi zaudējot "sausā" – Robertai 12. geimā trīs kļūdas, punktu setam pieliekot ar "foot-fault"!

Arī 2. seta otrais geims beidzās ar itālietes dubultkļūdu, viņai otrajā serves geimā pēc kārtas paliekot tukšā, un mačs tobrīd bija galā. Atlika tikai noskaidrot rezultātu. Vinči saņēmās spēles pēdējā geimā, pie 0:5 cenšoties izvairīties no "sausā" atdota seta, taču arī tas viņai neizdevās.

Kerbere piekto reizi sasniedza "Grand Slam" pusfinālu. Ņujorkā viņai būs otrais. 2011. gadā mačā par iekļūšanu finālā viņa zaudēja Samantai Stousurai, bet šoreiz tiksies ar Karolīnu Vozņacki. Vācijas tenisistei savstarpējās cīņās 7-5 pārsvars, abas "Grand Slam" turnīros nav tikušās.


, 2016-09-06 21:37, pirms 8 gadiem
Ceru, ka šoreiz par iekļūšanu finālā zaudēs Sevastovai
, 2016-09-06 23:14, pirms 8 gadiem
Ostapenko vienaudze Konjuha sasita Radwansku un speles Us Open pusfinala..
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.