Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Bijušie čempioni Klijstersa un Marejs saņem "US Open" turnīra "wild card"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bijušie čempioni Klijstersa un Marejs saņem "US Open" turnīra "wild card"
Kima Klijstersa. Foto: Zuma Press/Scanpix

31. augustā startējošā "US Open" tenisa turnīra organizatori ceturtdien paziņoja "wild card" ieguvēju vārdus. Starp viņiem ir "US Open" iepriekš triumfējušie veterāni Kima Klijstersa un Endijs Marejs.

37 gadus vecā Klijstersa "US Open" uzvarējusi trīs reizes - 2005., 2009. un 2010. gadā. Beļģijas veterāne savu līdz šim pēdējo "Grand Slam" maču nospēlēja tieši Ņujorkā, kur 2012. gadā 2. kārtā ar 6:7(4), 6:7(5) piekāpās britu sportistei Lorai Robsonei.

Minētais mačs pret Robsoni Klijstersai līdz šai sezonai bija arī pēdējais WTA līmenī. Viņa šogad atsāka karjeru un kopš tā laika zaudējusi abos WTA mačos, bet daudz sekmīgāk startēja "World Team Tennis" turnīrā, kur uzvarēja visos piecos mačos. Tiesa, tajos tika spēlēts tikai viens sets līdz uzvarai piecos geimos.

Kamēr Klijstersa vēl nav atgriezusies WTA rangā, tikmēr 33 gadus vecais Endijs Marejs ATP ieskaitē ir 129. vietā un "US Open", visticamāk, iekļūs bez "wild card" palīdzības. Viņš otrdien publicētajā spēlētāju pieteikumā bija pirmais aiz strīpas.

2012. gada "US Open" čempionam Marejam Ņujorkā būs pirmais "Grand Slam" iznāciens kopš 2019. gada "Australian Open", kur viņš neilgi pēc paziņojuma par karjeras beigšanas plāniem 1. kārtā ar 4:6, 4:6, 7:6(5), 7:6(4), 2:6 vairāk nekā četras stundas ilgā cīņā (4:09) piekāpās Roberto Bautistam Agutam.

Vairākas gurna operācijas pārcietušais Marejs vēlāk nolēma mēģināt turpināt karjeru un pagājušā gada oktobrī uzvarēja ATP 250 kategorijas turnīrā Antverpenē. Piebilstams, ka gan Klijstersa, gan Marejs "wild card" saņēma arī Ņujorkā pirms "US Open" gaidāmā "Western & Southern Open" turnīrā, kas pārcelts no Sinsinati.

Klijstersa un Marejs ir vienīgie ārzemnieki, kuri tika pie "US Open" īpašajiem ielūgumiem. Kā jau ierasts, lielāko daļu ieguva perspektīvi jaunās paaudzes vietējie spēlētāji. Viss saraksts atrodams šeit: https://www.usopen.org/en_US/news/a...