Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" pusfināli sāksies ar Viljamsas maču pret Svitoļinu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" pusfināli sāksies ar Viljamsas maču pret Svitoļinu
Serēna Viljamsa. Foto: imago/Scanpix

Ceturtdienas vakarā Ņujorkā tiks noskaidrotas "US Open" finālistes. Seškārtējā čempione Serēna Viljamsa (WTA 8.) pirmajā pusfinālā plkst. 2:00 pēc Latvijas laika tiksies ar Eļinu Svitoļinu (WTA 5.), bet pēc tam plānots Belindas Benčičas (WTA 13.) un Bjankas Andresku (WTA 15.) mačs, abām tenisistēm pirmoreiz spēlējot "major" pusfinālā.

Viljamsai šodien būs 38. "Grand Slam" pusfināls (32-5), kamēr pārējām trim pusfinālistēm kopā ir tikai viens. To nospēlējusi Svitoļina, kura Vimbldonā uz pusfināla maču izgāja nobijusies un bez lielas pretošanās ļāva Simonai Halepai gūt vieglu uzvaru ar rezultātu 6:1, 6:3. Svitoļina Vimbldonā kļuva par pirmo Ukrainas tenisisti, kura sasniegusi "Grand Slam" pusfinālu.

Svitoļina ar tādu pašu pasīvu taktiku spēlēs arī šodien, taču šoreiz tā nebūs viņas izvēle, jo Viljamsas jaudīgais teniss Svitoļinai liks pārsvarā darboties aizsardzībā, kas ir viņas mīļākais spēles stils un šajā turnīrā jau ļāvis uzveikt vairākas agresīvas tenisistes, ieskaitot Serēnas māsu Venusu un vēl vienu amerikānieti Medisonu Kīsu. Serēna spēlē daudz labākā līmenī, turklāt arvien nevar nomierināties, kamēr nav izcīnījusi 24. "Grand Slam" titulu.

Serēnai ir 4-1 bilance pret Svitoļinu, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2016. gadā Riodežaneiro olimpisko spēļu astotdaļfinālā ar rezultātu 4:6, 3:6. Amerikānietei toreiz bija pleca savainojums. Svitoļina veselu Viljamsu uzvarējusi tikai vienā setā (1-8), tam notiekot 2015. gadā "Australian Open" 3. kārtā (6:4, 2:6, 0:6). Abu otrais "Grand Slam" mačs notika 2016. gadā "French Open" astotdaļfinālā, kur Viljamsa Svitoļinu sagrāva ar 6:1, 6:1.

Otrajā pusfinālā uzvarētāju prognozēt ir grūtāk, bet favorītes loma jāatvēl 11 uzvaras pēc kārtas guvušajai Andresku, jo viņa spēlē ar lielu dažādību, kamēr Benčičai parocīgākas ir pretinieces, kuras spēlē vienveidīgi un ar lielu jaudu, viņai izmantojot sāncenšu ātrumu. Abas tenisistes cenšas kļūt par tikai otro savas valsts pārstāvi, kurai izdevies sasniegt "Grand Slam" finālu. Kanādai pirmais fināls bija 2014. gadā Vimbldonā, kur izcēlās Džīnija Bušāra, bet Šveices vienīgā fināliste ir pieckārtējā čempione Martina Hingisa, kurai bija 12 fināli.

     [+] [-]

, 2019-09-05 22:37, pirms 5 gadiem
Bartone uzvarēja un tika 4.kārtā.