Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Osaka atdod Curenko tikai divus geimus, sasniedz pirmo pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Osaka atdod Curenko tikai divus geimus, sasniedz pirmo pusfinālu
Naomi Osaka
Foto: AFP/Scanpix

"US Open" sieviešu turnīra trešais ceturtdaļfināls tika izspēlēts 57 minūtēs, kuru laikā Naomi Osaka ar 6:1, 6:1 sagrāva Ļesju Curenko, pirmoreiz iekļūstot "Grand Slam" pusfinālā. Pagājuša gada fināliste Medisona Kīsa vakara mačā pēdējā ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:3 apspēlēja Karlu Suaresu Navarro.

Ļesja Curenko arvien bija kreisā ceļgala problēmas, kas viņu piemeklēja iepriekšējā kārtā, turklāt Ukrainas tenisiste šodien esot pamodusies ar vīrusu. Spēlēšana pusdienlaika svelmē bija bezcerīga.

Pacietīgi spēlēt pieradusī Curenko šoreiz nebija tādā kondīcijā, lai daudz spēlētu garās izspēles, bieži sasteidzot uzbrukumus. Viņai 14 geimos bija 31 nepiespiestā kļūda! Naomi Osakai tikai 11.

Osaka bija gandrīz perfekta ar pirmo servi (20/22), bet ar otro zaudēja tikai piecās izspēlēs. Neskatoties uz to, ka uzņemšanā iegūti tikai septiņi punkti, Curenko bija trīs breikbumbas, nevienu gan nespējot realizēt.

Osaka ir pirmā Japānas tenisiste "Grand Slam" pusfinālā kopš 1996. gada, kad Vimbldonā tik tālu tika Kimiko Date. Viņa mačā par finālu zaudēja Štefijai Grāfai.

Medisonas Kīsas un Karlas Suaresas Navarro mačā pēkšņs lūzums notika 1. seta pēdējā geimā. Līdz tam brīdim stabili spēlējusī Spānijas tenisiste, servējot pie 4:5, no 30:0 trīs reizes pēc kārtas bumbiņu raidīja tīklā. Viņa 11 sitienu izspēlē atspēlēja setbumbu, pēc tam neizmantoja iespēju panākt 5:5, un Kīsa spēcīgu "forehand" uzbrukumu realizēja otro setbumbu.

Amerikāniete Karlu uzvarējusi visos četros mačos, šodien bija pirmā reize bez nepieciešamības spēlēt trīs setus. Suaresai Navarro 0-7 bilance "Grand Slam" ceturtdaļfinālos. Tikmēr Kīsa ceturto reizi sasniedza pusfinālu. Viņai divi ir Ņujorkā (2017-18), bet pa vienam Melburnā (2015) un Parīzē (2018).

"US Open 2018", sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(19) Anastasija Sevastova – (3) Sloane Stephens6:2 6:3
(17) Serena Williams – (8) Karolina Pliskova6:4 6:3
(14) Madison Keys – (30) Carla Suarez Navarro6:4 6:3
(20) Naomi Osaka – Lesia Tsurenko6:1 6:1