Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Nadals un Tīms tiksies pirmoreiz uz cietā seguma

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals un Tīms tiksies pirmoreiz uz cietā seguma
Dominiks Tīms un Rafaels Nadals 10. jūnijā "French Open" finālā
Foto: Reuters/Scanpix

Otrdiena Ņujorkā ir pirmā "US Open" ceturtdaļfinālu diena ar četrām spēlēm. Šajā apskatā trīs spēles, neskaitot Anastasijas Sevastovas tikšanos ar Slounu Stīvensu.

Nadals pret Tīmu pirmoreiz ārpus māla turnīriem

Māla karalis ar māla princi līdz šim spēkojies tikai uz māla, kur notikuši visi 10 dueļi. Spānis vadībā ar 7-3, ieskaitot 3-0 "Grand Slam" mačos, kur visi mači bijuši Rafaela Nadala "mājās" Parīzē. Rafa visās trīs cīņās uzvarēja ar 3-0, pēdējā bija šogad finālā ar 6:4, 6:3, 6:2.

Dominikam Tīmam šonedēļ Ņujorkā ir pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls ārpus "Roland Garros" kortiem, kur austrietis pēdējos trīs gados kļuva par nopietnu spēku, sasniedzot divus pusfinālus un vienu finālu.

Nadals trešajā mačā pēc kārtas tiksies ar spēcīga uzbrukuma īpašnieku. Gan Karens Hačanovs, gan Nikolozs Basilašvili spēja Nadalam atņemt vienu setu, turklāt Hačanovs bija tuvu tam, lai izvirzītos vadībā ar 2-0.

Tīms trīs reizes māla turnīros ir apliecinājis savas spējas uzvarēt Nadalu, bet viņa lielākā problēma mačos pret Nadalu (un ne tikai) ir disciplīnas trūkums, spēlējot ļoti agresīvi. Visos 10 iepriekšējos dueļos uzvarēja 1. seta uzvarētājs. Tīmam tas ir svarīgāk, kas bija redzams jūnijā "French Open" finālā, kad Tīms pēc neveiksmes 1. setā mača turpinājumā spēlēja vājāk.

Amerikāņu pēdējā cerība Isners pret Del Potro

Džons Isners šogad Maiami pusfinālā ar 6:1, 7:6(4) uzvarēja Huanu Martinu Del Potro, kas viņam ir tikai ceturtā uzvara 11 mačos pret Argentīnas tenisistu. Tiesa, Isners labāk spēlējis pēdējā laikā, septiņos mačos sakrājot 4-3 bilanci. Abi "Grand Slam" turnīros tikušies tikai vienreiz, tam notiekot šogad "French Open" 4. kārtā. Uz māla labāk spēlējošais Del Potro uzvarēja ar 6:4, 6:4, 6:4. Pirms deviņiem gadiem Ņujorkā triumfējušais Del Potro ir turnīrā vienīgais palikušais spēlētājs, kurš vēl nav zaudējis nevienā setā. ASV sava pusfinālista vīriešu turnīrā nav bijis kopš 2006. gada, kad finālu sasniedza Endijs Rodiks. Viņš ir arī pēdējais amerikānis, kurš spēlējis "Grand Slam" finālā (Vimbldona 2009) un uzvarējis finālā ("US Open" 2003).

Vai Pliškova ir spējīga vēlreiz Ņujorkā uzvarēt Viljamsu?

Karolīna Pliškova pirms diviem gadiem Serēnu sakāva pusfinālā ar rezultātu 6:2, 7:6(5), izmantojot jaunākās Viljamsu māsas nogurumu pēc iepriekšējā dienā spēlētā trīs setu mača pret Simonu Halepu, turklāt amerikānietei arī bija kreisā ceļgala savainojums. Čehiete toreiz Ņujorkā pieveica arī Venusu (4. kārtā ar 4:6, 6:4, 7:6(3)), kļūst par ceturto spēlētāju, kura vienā "Grand Slam" turnīrā uzvarējusi abas māsas. 2016. gada pusfināls Serēnai un Pliškovai bija otrā tikšanās. Pirmajā, kas notika 2014. gada vasarā Stenfordā, uzvarēja Viljamsa (7:5, 6:2).

Šodienas ceturtdaļfinālu programma

LaiksSpēle
19:00Anastasija Sevastova – Slouna Stīvensa
Pēc tam*Huans Martins Del Potro – Džons Isners
02:00Serēna Viljamsa – Karolīna Pliškova
Pēc tamRafaels Nadals – Dominiks Tīms

* - sākums nebūs agrāk par 20:30.

     [+] [-]

, 2018-09-04 13:15, pirms 6 gadiem
Bērziņ, Nadalam nav formalitāte jānokārto ?

     [+] [-]

, 2018-09-05 07:29, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Bērziņ, Nadalam nav formalitāte jānokārto ?
Nav ko ar to pašpasludināto "ekspertu" iesaistīties polemikā! Bezjēdzīgi!