Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Dienas mačs: Del Potro pret Tīmu; Vismane sāks junioru turnīru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dienas mačs: Del Potro pret Tīmu; Vismane sāks junioru turnīru
Huans Martins Del Potro
Foto: Reuters/Scanpix

"US Open" pirmdienas programmā ir atlikušās astoņas 4. kārtas spēles vienspēļu turnīros, kur pievilcīgākais solās būt 2009. gada čempiona Huana Martina Del Potro un Dominika Tīma duelis. Latvija tiks pārstāvēta arī šodien, kad junioru sacensības sāks Daniela Vismane.

Šodienas spēles vīriešu turnīrā

SpēleLaiks
(1) Rafael Nadal – Alexandr Dolgopolov~ 20:00
(3) Roger Federer – (33) Philipp Kohlschreiber02:00
(6) Dominic Thiem – (24) Juan Martin Del Potro~ 00:00
(9) David Goffin – Andrey Rublev19:00

Dominiks Tīms šosezon visos četros "Grand Slam" turnīros ticis vismaz līdz 4. kārtai. Tālāk nokļūt izdevās tikai Parīzē, kur viņam otro gadu pēc kārtas pusfināls. Ņujorkā viņam otro gadu pēc kārtas būs astotdaļfināla mačs pret Huanu Martinu Del Potro, kurš pirmajās trīs kārtās setus nav zaudējis. Pērn notikušais duelis tika pārtraukts jau 2. setā, kad Tīms pie rezultāta 3:6, 2:3 izstājās ceļgala savainojuma dēļ. Tīms argentīnietim zaudējis arī vienīgajā pilnajā spēlē, ar 7:6(5), 6:3 uzvarot pērn Madridē. Del Potro šogad nav uzvaru pār Top 8 spēlētājiem (0-6).

Ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies ar Aleksandru Dolgopolovu, kuram ir zaudējis divas no pēdējām trim spēlēm, piekāpjoties 2014. gadā Indianvelsā un 2015. gadā Londonā (zālāja turnīrs). Kopējā savstarpējo maču bilancē Nadalam graujošs 6-2 pārsvars, bet nepārliecinoša spēle turnīra pirmajās trīs kārtās liek būt piesardzīgam par savām izredzēm. Dolgopolovs tikai vienreiz (1-8) pieveicis ranga līderi, šo uzvaru gūstot tieši pret Nadalu (Indianvelsa 2014).

Rodžers Federers trešajā mačā pēc kārtas spēkosies ar spēlētāju, pret kuru viņam ir perfekta bilance. Šveicietis 2. kārtā pieveica Mihailu Južniju (17-0), pēc tam 3. kārtā apspēlējot Felisiano Lopesu (13-0). Pirmdien viņam tikšanās ar Filipu Kolšraiberu (11-0). Vācietis tikai vienreiz (1-34) spējis uzveikt ranga pirmā trijnieka tenisistu, šo uzvaru gūstot 2012. gadā Hallē uz zālāja pret otro numuru Nadalu. Tāpat Kolšraibers vāji spēlē "Grand Slam" astotdaļfinālos, kur viņam 1-8 bilance ar vienīgo uzvaru 2012. gadā Vimbldonā pret Braienu Beikeru.

Talants un pieredze pret pagaidām tikai talantu tiksies Davida Gofāna un Andreja Rubļova mačā. 19 gadus vecais krievs Ņujorkā aizvada karjeras labāko "Grand Slam" turnīru. Tik jauns spēlētājs šeit ceturtdaļfinālā nav spējis iekļūt kopš 2001. gada, kad izcēlās Endijs Rodiks. Gofānam un Rubļovam pirmdien būs pirmā tikšanās.

Šodienas spēles sieviešu turnīrā

SpēleLaiks
(1) Karolina Pliskova – Jennifer Brady18:00
(4) Elina Svitolina – (15) Madison Keys~ 04:00
(20) CoCo Vandeweghe – Lucie Safarova~ 22:00
Daria Kasatkina – Kaia Kanepi~ 22:00

Ranga līdere Karolīna Pliškova, kura iepriekšējā kārtā atspēlēja mačbumbu pret Šuaju Džanu, var būt ļoti priecīga ne vien par šo izglābšanos, bet arī par Dženiferas Breidijas uzvaru pār Moniku Nikulesku. Pliškova kaitinošu tenisu spēlējošajai Nikulesku ir zaudējusi iepriekš, bet pret Breidiju, ar kuru viņa nav tikusies, noteikti jutīsies daudz komfortablāk. Pliškova pirmajā nedēļā nepārliecināja, divos no trim mačiem uzvarot trīs setu cīņās. Breidija Ņujorkā vienu čehieti jau sakāvusi, ar 6:1, 6:1 iespaidīgi izslēdzot Barboru Stricovu.

Garbinjes Mugurusas zaudējums 4. kārtā Petrai Kvitovai atvieglojis Pliškovas uzdevumu nosargāt ranga pirmo pozīciju. Lai to paveiktu, viņai atkārtoti jātiek līdz finālam. No turnīrā palikušajām konkurentēm cīņā par 1. vietu palikusi vairs tikai Eļina Svitoļina, kurai nepieciešams pusfināls un Pliškovas zaudējums kādā no nākamajām divām spēlēm vai uzvara pār Pliškovu pusfinālā, ja tāds mačs notiks. Tā būtu cīņa par pirmo pozīciju. Svitoļinai gan vispirms jātiek garām Medisonai Kīsai, kas nav garantēts pasākums. Amerikānietei ir daudz spēcīgāks uzbrukums, kas viņai ļaus diktēt spēli. Svitoļinai ir aizsardzība, kas var likt Kīsai kļūdīties pārāk daudz. Jebkurā gadījumā – viss būs atkarīgs no Kīsas, jo mačs būs "uz viņas raketes".

ASV jau ir divas ceturtdaļfinālistes šī gada turnīrā, jo svētdien tur iekļuva Venusa Viljamsa un Slouna Stīvensa. Pirmdien viņām var pievienoties gan Kīsa, gan arī Koko Vandevei. Spēcīgi servējošajai Koko tikšanās ar Luciju Šafāržovu, kurai viņa ir zaudējusi trīs reizes pēc kārtas. Mājas sienas un čehietes noslogojums, sekmīgi startējot gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, ir pluss amerikānietei.

2010. gada ceturtdaļfinālistes Kajas Kanepi un Darjas Kasatkinas mačā būs pieredzes un jaunības, kā arī uzbrukuma un aizsardzības tenisa sadursmes. Kasatkina līdz savam pirmajam "Grand Slam" astotdaļfinālam tikai vienīgi tāpēc, ka viņai iepriekšējā kārtā uzvaru ar ļoti neprecīzu tenisu uzdāvināja Aļona Ostapenko. Dašai šodien vēl viena tikšanās ar Baltijas spēlētāju, kur būs daudz aktīvāka uzbrukumā, tāpēc Kasatkinai atkal jācer uz pretinieces palīdzību. Kanepi otrajā cīņā pēc kārtas tiksies ar 1997. gadā dzimušu spēlētāju – Kaja aizvakar pieveica Naomi Osaku.

Vismane sāks junioru turnīru

Vakar sākās junioru turnīri, kuros Latvija pārstāvēta tikai ar Danielu Vismani. Augustā 17. dzimšanas dienu nosvinējusī Vismane trešo reizi startēs "Grand Slam" pamatturnīrā. Pirmajos divos izcelties neizdevās – "French Open" pārvarēta viena kārta, bet Vimbldonā zaudējums jau pirmajā mačā. Kombinētā junioru reitinga 40. pozīcijas īpašniece Vismane pirmajā mačā Ņujorkā ap plkst. 21:00 tiksies ar Taivānas tenisisti Enšuo Lianu (#22), kura ir dažus mēnešus jaunāka – viņai 17. dzimšanas diena būs oktobrī. Lianas labākais "Grand Slam" rezultāts ir ceturtdaļfināls šogad "Australian Open".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja