Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tīmam pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls ārpus Parīzes

Tīmam pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls ārpus Parīzes
Dominiks Tīms
Foto: AP/Scanpix

Dominiks Tīms ar 7:5, 6:2, 7:6(2) pieveica pagājušā gada "US Open" finālistu Kevinu Andersonu, pirmoreiz iekļūstot Ņujorkā notiekošā turnīra ceturtdaļfinālā. Ceturtdaļfinālos iekļuva arī Rafaels Nadals, Huans Martins Del Potro un Džons Isners.

Tīms beidzot uz "hard" uzvar Andersonu

Mača lūzums notika 1. seta beigās un 2. seta sākumā, kad Dominikam Tīmam izdevās divi breiki pēc kārtas. Viņš 11. geimā realizēja ceturto breikbumbu, bet nākamajā seta pirmajā geimā izcēlās ar "sauso" breiku. Iepriekšējās trīs kārtās divus piecu setu mačus nospēlējušajam Kevinam Andersonam atpakaļceļa nebija. Viņam nebija arī nevienas breikbumbas, bet 3. setā serve ļāva tikt līdz taibreikam, kur viņam turnīrs beidzās. Andersonam "Grand Slam" 4. kārtas mačos tagad 3-11 bilance.

Tīms maijā Madridē ar septīto mēģinājumu guva pirmo uzvaru pār Andersonu, viņu uz pretiniekam nepatīkamā un sev ļoti ērtā māla sagraujot ar 6:4, 6:2. Andersons pirms šodienas bija uzvarējis visos sešos "hard" seguma mačos, no kuriem viens notika 2015. gadā "US Open". Abi toreiz tikās 3. kārtā, kur Kevins uzvarēja ar 6:3, 7:6(3), 7:6(3).

Kā pagājušā gada finālists šogad zaudējot 4. kārtā, turnīru 5. vietā sākušais Andersons reitingā noslīdēs vismaz četrus pakāpienus un ļoti neveiksmīgas rezultātu sakritības rezultātā pat var izkrist no Top 10.

Tikmēr Tīms ar Andersona uzvarēšanu nodrošināja palikšanu desmitniekā, kur viņš bez pārtraukumiem atrodas kopš 2016. gada jūnija.

Austrijas tenisa līderis svētdien sasniedza ceturto "Grand Slam" ceturtdaļfinālu, kas viņam būs pirmais uz "hard" seguma un arī pirmais ārpus "Roland Garros" kortiem, kur Tīms pēdējās trīs sezonās divreiz ticis līdz pusfinālam un vienreiz sasniedzis finālu.

Nadals vēlreiz spēlē četrus setus

Pagājušā gada čempions Rafaels Nadals otrajā mačā pēc kārtas zaudēja vienā setā, ar 6:3, 6:3, 6:7(6), 6:4 uzveicot Nikolozu Basilašvili. Nadalam 3. seta taibreikā bija iespēja pabeigt maču, taču viņš divreiz nenosargāja minibreiku. Rafa pie 5:6 ar "backhand" sitienu pa līniju atspēlēja setbumbu, bet nākamajā izspēlē kļūdījās ar "forehand" raidījumu pa līniju, un Basilašvili ieguva otro setbumbu. Viņš trāpīja teicamu pirmo servi, kas ļāva veikt sekmīgu izgājienu pie tīkla.

Abu tenisistu iepriekšējais mačs pagājušajā gadā "French Open" 3. kārtā beidzās ar ļoti graujošu Nadala uzvaru – 6:0, 6:1, 6:0. Basilašvili Ņujorkā sasniedza savu labāko rezultātu "Grand Slam" turnīros, kļūstot par pirmo gruzīnu "Grand Slam" Top 16 posmā kopš 2006. gada Vimbldonas, kur izcēlās Irakli Labadze. Arī viņam karjeras labākais "Grand Slam" turnīrs beidzās ar zaudējumu Nadalam (3:6, 6:7(4), 3:6).

Nadalam nākamais mačs pret Tīmu, kas būs "French Open" fināla atkārtojums. Rafa jūnijā Parīzē uzvarēja ar rezultātu 6:4, 6:3, 6:2. Abi līdz šim sacentušies tikai māla seguma mačos, Nadalam 7-3 pārsvars.

Isnera un Raoniča mačā pieci seti bez taibreikiem

Turnīra dīvainākais rezultāts tika fiksēts Džona Isnera un Miloša Raoniča duelī, kurā ar 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2 uzvarēja amerikānis. Visos piecos iepriekšējos mačos bija vismaz viens taibreiks un kopumā izspēlētajos 13 setos deviņi taibreiki.

Isners Raoniču šogad uzvarēja arī Vimbldonā (6:7(5), 7:6(4), 6:4, 6:3) un pēc panākuma savās mājās savstarpējos rēķinos ir graujošā vadībā ar 5-1. Isneram 12. "US Open" turnīrā tikai otrais ceturtdaļfināls (2011, 2018), bet Raoničs Ņujorkā ceturto reizi zaudēja 4. kārtas mačā, nespējot kļūt par 12. aktīvo spēlētāju, kurš visos četros "Grand Slam" turnīros sasniedzis ceturtdaļfinālu.

Del Potro sakauj Čoriču

Dienas vieglāko uzvaru guva 2009. gada čempions Huans Martins Del Potro, kurš ar 6:4, 6:3, 6:1 pieveica 2013. gada junioru turnīra uzvarētāju Bornu Čoriču. Horvātam trīs setu mačā bija tikai viena breikbumba, kas tika realizēta brīdī, kad Del Potro 1. setā bija priekšā ar 4:2.

Eksčempions Del Potro trešo gadu pēc kārtas iekļuva "US Open" ceturtdaļfinālā, kas sasniegts kopumā sešas reizes. Argentīnietis ir vienīgais spēlētājs zara augšpusē bez zaudētiem setiem. Tikmēr Čoričs Ņujorkā guva savu labāko rezultātu "Grand Slam" turnīros, kur iepriekš četras reizes bija zaudējis 3. kārtas mačos.


Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.