Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Noskaidros pirmās pusfinālistes, Tīmam Berdiha eksāmens

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Noskaidros pirmās pusfinālistes, Tīmam Berdiha eksāmens
Gadi iet, bet Gaels Monfīss (kurš ir jau 28 gadus vecs) nemainās!
Foto: AFP/Scanpix

Šodien "US Open" sieviešu turnīrā tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes, bet vīriešu sacensībās tiks pabeigta 4. kārtas izspēle. No četrām kungu turnīra spēlēm izceļamas divas – Dominiks Tīms pret Tomāšu Berdihu un Grigors Dimitrovs pret Gaelu Monfīsu. Dienas gaidāmo maču apskatā gan priekšroka dāmām.

Vozņacki lielā iespēja tikt līdz finālam

Karolīna Vozņacki "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlēs pirmo reizi kopš 2012. gada "Australian Open". Ņujorkā Karolīnai jau ceturtais ceturtdaļfināls, tikmēr Erani otrais pēc 2012. gada, kad viņa tika līdz pusfinālam. Abas tenisistes WTA pamatturnīros tikušās divreiz, uzvaras dalot uz pusēm. 2008. gadā Portorožā ar 6:4, 6:4 pārāka bija itāliete, bet 2010. gadā Pekinā uzvarēja Vozņacki (6:4, 6:2). Abi mači notika uz "hard" seguma.

Spēles ziņā abas tenisistes ir ļoti līdzīgas. Proti, nevienai nav ļoti spēcīga uzbrukuma, toties aizsardzība ir labā līmenī. Ja Vozņacki pārsvarā spēlē no gala līnijas, tad Erani prot variēt ar spēli, izmantojot arī saīsinātos sitienus un nekautrējas doties pie tīkla. Erani vājā vieta ir serve, kas patiešām ir ļoti, ļoti vāja. Gudrākās un spēcīgākās pretinieces to prot izmantot, šonedēļ pirmās četras nav spējušas. Vozņacki ar servi gūs vairāk vieglu punktu, Karolīnai noteikti ir labāks "bekhends". Liels pluss Vozņacki ir iepriekšējā kārtā pret Mariju Šarapovu gūtā uzvara. Loģisks šodienas mača iznākums būtu Vozņacki uzvara divos setos.

Vozņacki ar Erani spēlēs vakara sesijā pēc vīriešu mača (sākums ap plkst. 4-5). Savukārt pirmajā ceturtdaļfinālā, kas sāksies ne agrāk kā plkst. 19:00 (pirms tam no 18:00 dubultspēle), sacentīsies divas tenisistes, kuras pirmo reizi "Grand Slam" turnīrā iekļuvušas astoņniekā. Šujas Pungas gadījumā tas attiecas uz vienspēlēm, jo, kā zināms, dubultspēlēs viņai pat ir "Grand Slam" tituli. Tikmēr Benčičai vispār pirmais "Grand Slam" ceturdaļfināls pieaugušo sacensībās.

Punga ar Benčiču iepriekš nav tikušās. Abas jūtas komfortabli spēlē no gala līnijas tenisu, jaudīgāks uzbrukums ir Belindai, bet ķīnietei ir daudzveidīgāka spēle un arī labāka tehnika, kā arī ļoti laba līmeņa spēle pie tīkla. Šuajai liels pluss arī pieredze. Abas tenisistes turnīru aizvadījušas pārliecinoši – Pungai zaudētu setu nav, bet Benčiča četros mačos zaudējusi tikai vienu setu. Abas ir uzveikušas divas spēcīgas tenisistes – Punga izslēdza Agņešku Radvaņsku un Luciju Šafaržovu, bet Benčičas kontā pat divas Top 10 uzvaras – pret Andželiki Kerberi un Jeļenu Jankoviču. Šī ceturtdaļfināla iznākumu ir grūtāk prognozēt. Viena no šodienas četru maču dalībniecēm spēlēs turnīra finālā. Skaidrs, ka tā ir bijušās ranga līderes Karolīnas Vozņacki lielā iespēja otro reizi sasniegt "US Open" finālu.

Ko Tīms iespēs pret Berdihu?

Šodien notiks arī četri vīriešu turnīra 4. kārtas mači. Izcelt vēlos tikai divus. Proti, Rodžera Federera un Roberto Bautistas Aguta spēlē jautājumu nav, bet Marina Čiliča un Žila Simona teniss īpaši estētisks nebūs. Toties pārējās divas spēles solās būt daudz saistošākas. Ko Dominiks Tīms izdarīs pret Tomāšu Berdihu. Ernests Gulbis Berdihu uzvarēja "French Open" un noteikti var dot kādu padomu savam protežē, kā spēlēt pret čehu pirmo numuru.

Tīmam liels mīnuss, protams, ir pieredzes trūkums šāda līmeņa turnīros – austrietis, kurš rīt svinēs 21. dzimšanas dienu, pirmoreiz ticis līdz "Grand Slam" 4. kārtai. Viņš arī tikai vienreiz uzveicis Top 10 spēlētāju (maijā Madridē uzvarēts Stans Vavrinka). Pret Berdihu līdz šim nav spēlēts. Tīms šī turnīra laikā ir ļoti apmierināts ar to, kā viņš spēlē uzņemšanā. Mačā pret tik labas serves īpašnieku, kāds ir Berdihs, austrietim uzņemšanā noteikti vajadzēs spēlēt jo sevišķi labi.

Runājot par dzimšanas dienām, vakar 28. jubileju atzīmēja Gaels Monfīss. Viņam nākmajā dienā jābūt uz strīpas nopietnam mačam. Pārfrāzēšu – mačam nopietnā turnīrā. Monfīss Grigoru Dimitrovu 2011. gadā "US Open" apspēlēja trīs setos (7:6(4), 6:3, 6:4). Skaidrs, ka bulgārs toreiz vēl bija ļoti "zaļš", tagad jau viņš ir mača favorīts. Abi šogad tikās uz Bukarestes māla, toreiz francūzim izstājoties pēc nospēlētiem sešiem geimiem (1:5). Monfīss "US Open" pirmajā nedēļā nopietnās lietas spēja veiksmīgi apvienot ar nenopietnajām. Proti, viņš atradis laiku gan skatītāju izklaidēšanai, gan arī sakarīga tenisa spēlēšanai un trīs mačos nav zaudējis nevienu setu.

Visi šodienas maču sākuma laiki atrodami šeit. Latvijai ar Ņujorku ir septiņu stundu starpība. Jāatzīmē, ka otrdien divi mači junioru turnīrā būs Aļonai Ostapenko, kurai vienspēlēs 2. kārta, bet dubultspēlēs 1. kārtas mačs. Vispirms individuālās sacensības, kortā jābūt jau 18:00 pēc mūsu laika.

Kur skatīties?

"US Open" rāda abi Eurosport kanāli, tāpat sacensības no Ņujorkas var redzēt labi zināmajos Sky Sports 3, ESPN un arī Tennis Channel. Legālus strīmus piedāvā Eurosport Player un Unibet TV. Otrajā nedēļā tiešraides pieejamas vairs tikai no trim galvenajiem kortiem – "Ashe", "Armstrong" un "Grandstand".

     [+] [-]

, 2014-09-02 13:20, pirms 10 gadiem
Pirmo reizi lasu "legālus strīmus" kāds ir norādījis kaut ko Laikam pie viena, ka dažas saites lika aizvērt.
Šorīt Nišikori ar Raoniču rādīja ne visai baudāmu tenisu. Te katrs pa reizei kļūdas, te uzvar izspēlēs. Nišikorī drusku labāks izspēlēs, Raoničs - servēs, bet kopumā mani neaizrāva.

Pēdējā mačā pret Gulbi jau tika teikts, ka Berdihs nav pats savs, jeb uz laukuma ir cits Berdihs. Jāatzīst, ka arī man likās, ka Berdihs nespēlē savu labāko spēli. Bet par to daudz nebēdāju, jutu līdzi Gulbim

USOpen neesmu redzējis nevienu spēli ar Berdihu vai Tīmu, tomēr liekas, ka otrai Top10 uzvarai vēl ir par agru.

     [+] [-]

, 2014-09-02 18:04, pirms 10 gadiem
Benčiks vienkārši ir zvērs. Ciska jau tagad kā Na Lī
Tā kā smadzenes viņai apstrādā Hingisas mamma, spēle kautkur ir līdzīga, bet jauda daudz varenāka kā Martinai.
Visa padarīšana notiek dzimtajā čehu valodā. Šveice vienkārši ir laba vieta, kur atrast investorus.

     [+] [-]

, 2014-09-02 18:12, pirms 10 gadiem
Aļonai dubultspēle ap pusnakti, ne ātrāk

     [+] [-]

, 2014-09-03 08:35, pirms 10 gadiem
nicks rakstīja: Benčiks vienkārši ir zvērs. Ciska jau tagad kā Na Lī
Tā kā smadzenes viņai apstrādā Hingisas mamma, spēle kautkur ir līdzīga, bet jauda daudz varenāka kā Martinai.
Visa padarīšana notiek dzimtajā čehu valodā. Šveice vienkārši ir laba vieta, kur atrast investorus.
Tava Benčiča ar visām jaudīgajām ciskām un Hingisas māti pakāš Pungai bez variantiem...nu vienkārši zvērā.
Valdiņš varēs rakstīt:"Punga pazemo Benčiču"