Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" izveidots burbulis burbulī: stingri ierobežojumi septiņiem tenisistiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"US Open" izveidots burbulis burbulī: stingri ierobežojumi septiņiem tenisistiem
Kristina Mladenoviča. Foto: AP/Scanpix

Ņujorkā sācies “US Open” tenisa turnīrs, kura pirmo kārtu izdevās pārvarēt Anastasijai Sevastovai. Pirmajā dienā daudz tika runāts par īpašajiem ierobežojumiem, ar kuriem jāsaskaras septiņiem tenisistiem.

Dienu pirms “US Open” sākuma tika pavēstīts, ka franču tenisistam Benuā Pēram bijušas pozitīvas Covid-19 analīzes un ka viņš nedrīkstēs piedalīties “Grand Slam” turnīrā. Vēlāk kļuvis zināms, ka septiņiem spēlētājiem, kuri bijuši tiešā kontaktā ar Pēru, atļauts palikt turnīrā, taču viņiem jāsastopas ar daudz stingrākiem ierobežojumiem jeb viņi ievietoti burbuļa burbulī.

Tenisisti netika nosaukti vārdā, bet preses konferencēs pēc mačiem trīs Francijas spēlētāji apstiprināja, ka uz viņiem tagad attiecas stingrāki noteikumi - dāmu turnīra 30. rakete Kristina Mladenoviča, Adrians Mannarino, kurš vīriešu turnīrā izlikts ar 32. numuru, kā arī Eduārs Rožē-Vaselēns, kurš piedalīsies dubultspēļu turnīrā.

“Priecājos, ka varu spēlēt, bet psiholoģiski esmu iztukšots,” teica Mannarino. Viņš un Mladenoviča iepriekš kopā ar Pēru spēlējuši kārtis. Mladenoviča pauda, ka viņa kopā ar Pēru trenējusies, bet pēc tam 30-40 minūtes kopā spēlētas kārtis.

“Tagad esmu burbuļa burbulī, tāpēc nav pārāk daudz, kas man tagad atļauts darīt. Ir grūti sacensties kortā, kad psiholoģiski jābūt svaigam un gatavam, bet tu neesi,” teica Mladenoviča. Viņa pirmajā kārtā ar 7:5, 6:2 pieveica Heiliju Baptistu. Amerikāniete pēc cīņas sacīja, ka nebija lietas kursā par to, ka Mladenovičai bijis ciešs kontakts ar saslimušu cilvēku.

“Izstāstīšu, ko es drīkstu darīt - drīkstu aizvadīt savu maču. Tas arī viss. Man neļauj darīt neko citu,” teica Mladenoviča. Mannarino teica, ka viņam uz septītajā stāvā esošo viesnīcas numuriņu jākāpj pa trepēm, liftu viņam aizliegts izmantot. Mladenoviča drīkst kontaktēties tikai ar savu brāli, viņai aizliegts doties uz trenažieru zāli un citām vietām, kur varētu atrasties pārējie tenisisti.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/seven-us-open-pl...