Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova un Ostapenko sezonu sāk ar zaudējumiem dubultspēlēs

Sevastova un Ostapenko sezonu sāk ar zaudējumiem dubultspēlēs
Anastasija Sevastova septembra sākumā Eļinu Svitoļinu apspēlēja "US Open" astotdaļfinālā. Foto: AFP/Scanpix

Abas Latvijas spēcīgākās tenisistes zaudēja jaunās sezonas pirmajās dubultspēlēs. Anastasija Sevastova Brisbenas "Premier 700" turnīrā cieta neveiksmi kopā ar Ukrainas spēlētāju Eļinu Svitoļinu, bet Aļonai Ostapenko Šeņdžeņas "International" turnīrā neizmantoja iespējas kopā ar rumānieti Soranu Kirsteju.

Sevastovas un Svitoļinas duets ar 0:6, 4:6 zaudēja Alicjas Rosolskas un Eri Hozumi pārim. Polijas un Japānas tenisistes rangā atrodas augstāk, ieņemot attiecīgi 29. un 32. vietu, kamēr Sevastovai ir 56. un dubultspēlēs vāji spēlējošajai Svitoļinai 805. vieta.

Sevastova otro reizi spēlēja kopā ar Ukrainas spēcīgāko tenisisti, abas reizes zaudējot ar rezultātu 0:6, 4:6. Tieši tāds pats rezultāts tika fiksēts arī šogad augustā Monreālā, kur viņas "Premier 5" sērijas turnīrā zaudēja Jūlijas Gērgesas un Karolīnas Pliškovas pārim.

Vienspēļu ranga 11. vietas pozīcijas īpašniece individuālās sacensības Brisbenā sāks rīt, kad tiksies ar Austrālijas otro raketi Darju Gavrilovu (#35).

Ostapenko un Kirstejas duets abos setos nenosargāja breika pārsvaru un ar 4:6, 6:7(8) zaudēja čehietes Renatas Voračovas un ķīnietes Jinjinas Duanas komandai. Aļonai ar pārinieci 2. seta taibreikā bija divas setbumbas, abās izspēlēs iesitot tīklā. Vispirms tāds raidījums uzņemšanā Ostapenko, bet otro setbumbu neizmantoja Kirsteja pēc savas otrās serves.

Ostapenko dubultspēļu rangā ir 38. vietā, Kirstejai ir 93. Savukārt šodienas pretinieču komandā ir viena Top 100 spēlētāja, 67. vietā esošā Duana, bet Voračovai ir 102. vieta. Ostapenko ceturto reizi spēlēja kopā ar Kirsteju, viņu komandai labākais rezultāts ir "Premier 5" pusfināls šogad Romā.

Vienspēļu ranga 22. vietā esošā Aļona Šeņdžeņas vienspēļu turnīru sāks rīt ar maču pret rumānieti Moniku Nikulesku (#99). Cīņas sākums plānots ne agrāk kā 8:00.


Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.