Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim droša uzvara Ostravas turnīra ievadā

Rolands Eliņš

Gulbim droša uzvara Ostravas turnīra ievadā
Ernests Gulbis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis šodien Ostravā, Čehijā, ar 6:4 un 6:1 apspēlēja 17 gadus veco mājinieku Daliboru Svrčinu, iekļūstot „Challenger” turnīra otrajā kārtā, kurā jau trešo nedēļu pēc kārtas var nākties satikties ar Krievijas tenisistu Aslanu Karacevu.

Ernests Gulbis sacentās ar ATP ranga devītā simta spēlētāju Daliboru Svrčinu, kurš ir pagājušā gada „Australian Open” čempions dubultspēlēs jauniešu turnīrā. Čehu jaunais spēlētājs šajā līmenī līdz šim regulāri nav spēlējis, un viņa šī gada bilancē bija arī zaudējums pret citu Latvijas tenisistu Kārli Ozoliņu, februārī zaudējot trīs setos.

Šodienas mačā Čehijas pusaudzis tika pie breikbumbas jau pirmajā geimā, taču to neizmantoja. Cīņā turējās līdzsvars līdz desmitajam geimam, abiem spēlētājiem lielākoties apmainoties droši aizstāvētām servēm (Gulbis ceturtajā geimā neizmantoja divas breikbumbas), bet tad Gulbis izmantoja savu iespēju, nobreikoja pretinieku un uzvarēja 6:4.

Otrajā setā no tik līdzīgas cīņas vairs nebija ne vēsts, un Gulbis uzvarēja ar 6:1. Visai grūta gan Latvijas tenisistam gan sanāca serves aizstāvēšana piektajā geimā, kad Svrčinam bija pat piecas breikbumbas, ieskaitot pārsvaru 40:0, taču Gulbis visas atspēlēja.

Ostravas turnīrā Gulbis izsēts ar ceturto numuru un savu pretinieku otrajā kārtā viņš vēl nezina, tas noskaidrosies rītdien Krievijas spēlētāja Karaceva (ATP rangā 140.vietā) un vietējā spēlētāja Tomāša Mahača (rangā 246. vietā) duelī. Karacevs ir šīs spēles favorīts, un Gulbim jau ļoti labi iepazīts spēlētājs – abi tikušies jau divos turnīros pēc kārtas, krievu tenisistam uzvarot abas reizes, un tagad pienākusi iespēja trešajai savstarpējai spēlei trīs nedēļu laikā.

Karacevs turklāt uzņēmis veiksmīgu sēriju, iepriekšējos divos „Challenger” turnīros divreiz tiekot līdz finālam. Vienā finālā viņš zaudēja slavenajam Stenam Vavrinkam, bet otrā uzvarēja.

     [+] [-]

, 2020-08-31 21:47, pirms 4 gadiem
Ernest! Tā turpināt! Tu esi vislabākais!!!