Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Ņujorkā mačs pret bijušo pusfinālisti Makarovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Ņujorkā mačs pret bijušo pusfinālisti Makarovu
Anastasija Sevastova
Foto: AP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 18.) šodien plkst. 18:00 "US Open" 3. kārtas mačā tiksies ar Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu (WTA 45.), kuru viņai izdevies uzvarēt tikai vienreiz četros mačos.

Abām pirmajās divās cīņās viens zaudēts sets

Sevastova pirmajās divās kārtās guva plānotās uzvaras pret Donnu Vekiču un Klēru Liu. Horvātijas tenisiste, pret kuru viņai ir 4-0 bilance, uzvarēta ar rezultātu 6:2, 2:6, 6:3, bet pret 18 gadus veco amerikānieti ļoti viegla uzvara ar 6:3, 6:1.

Anastasijai turnīrā pagaidām vienīgais zaudētais sets gadījās tāpēc, ka pretiniece konkrētajā spēles posmā spēlēja grūti atvairāmu un precīzu tenisu. Vekiča uzvarētajā setā pieļāva tikai piecas nepiespiestās kļūdas, Sevastova ar tādu statistiku nevar uzvarēt. Pārējos divos setos Donnai bija attiecīgi 13 un 15, tikmēr vēl jaunā Liu 16 geimos sakrāja 32 kļūdas.

Makarovai arī viens zaudēts sets divos mačos, tiesa, viņai bijušas spēcīgākas pretinieces. Krieviete 1. kārtā ar 6:1, 3:6, 6:3 uzvarēja Hezeri Vatsoni, bet otrajā cīņā ar 7:6(10), 6:3 pārspēja pasaules devīto raketi Jūliju Gērgesu.

Makarova Vatsonei vidējā setā zaudēja koncentrēšanās problēmu dēļ. Viņa bija vadībā ar 3:1, bet piecu pēc kārtas zaudētu geimu sērija radās pēc tam, kad britu sportiste paņēma medicīnas pārtraukumu. Savukārt nākamajā mačā pret Gērgesu Katja 1. setā pie rezultāta 4:5 savas serves geimā atspēlēja piecas setbumbas, bet vēlāk taibreikā realizēja savu devīto setbumbu.

Turnīra īstais sākums trešajā mačā

Jau pirms "US Open" sākuma bija zināms, ka pirmais mačs, kurā Sevastovai vajadzētu uztraukties par palikšanu turnīrā, nebūs agrāk par 3. kārtu. Izsētajām tenisistēm "Grand Slam" turnīros ļoti bieži ir tādas priekšrocības, jo pirmajās divās kārtās pārsvarā ir vājākas pretinieces. Sevastovai šobrīd notiekošais "US Open" var būt pēdējais tāds "Grand Slam" turnīrs, jo nākamajā sezonā notiks atgriešanās pie 16 izsēto spēlētāju formāta.

Anastasijai turnīrs būtībā pa īstam sāksies šodien, kad tīkla otrajā pusē būs viņai daudz ciešanu radījusī Makarova. Panākuma gadījumā vieglāk nekļūs – tālāk redzamas Eļina Svitoļina un Slouna Stīvensa (vai Viktorija Azarenka).

Sevastovas un Makarovas iepriekšējās cīņas (1-3)

SezonaTurnīrsSegumsRezultāts
2016ŅūheivenaHard3:6 2:6
2017UhaņaHard4:6 2:6
2018DubaijaHard6:3 6:7(9) 3:6
2018Fed CupMāls6:2 7:5

Kā redzams, Sevastovai pret Makarovu ir 0-3 bilance uz "hard" seguma, bet vienīgā uzvara gūta uz māla, kas Anastasijai ir ērtākais segums, bet Katjai – tieši pretēji. Jāpiebilst, ka Sevastova šogad bija ļoti tuvu uzvarai arī Dubaijā notikušajā "hard" seguma mačā, taču zaudēja ar divām mačbumbām. Abas šīs sezonas tikšanās notika laikā, kad Makarova bija ļoti sliktā formā, un vienreiz Sevastova to spēja izmantot.

Lai arī Sevastovai "US Open" lēnajos laukumos labāks variants būtu tikties ar šogad jau divreiz tādos apstākļos apspēlēto Gērgesu, arī pret Makarovu viņai ir izredzes. Tiesa, mača iznākums būs atkarīgs no uzbrukuma tenisu spēlējošās krievu kreiles precizitātes, nevis no Sevastovas tenisa, kas nav tik dominējošs, lai pati būtu likteņa noteicēja pret Makarovas līmeņa spēlētājām.

Mača statistikas un faktu piezīmes

● Šonedēļ gūstot divas uzvaras, Sevastovas sezonas bilance sasniegusi 32-16 un 3-3 "Grand Slam" turnīros.
● Sevastovai "Grand Slam" karjeras laikā atkal pozitīva aina ar 23-22 bilanci, lielāko daļu uzvaru gūstot "US Open" kortos (12-5).
● Šogad 4-1 bilance pret kreilēm, vienīgo zaudējumu piedzīvojot savai šodienas pretiniecei.
● Trīs no pieciem zaudējumiem "US Open" pamatturnīros bijuši pret Krievijas tenisistēm (Svetlana Kuzņecova 2x, Vera Duševina).
● "Grand Slam" turnīros pret Krievijas tenisistēm 2-5 bilance. Abas uzvaras gūtas Ņujorkā – 2010. gadā 6:0, 2:0 pret Regīnu Kuļikovu un 2017. gadā 5:7, 6:4, 6:2 pret Mariju Šarapovu.
● Makarovai piedzīvojusi savu līdz šim pēdējo zaudējumu, kad viņai piekāpās Sinsinati dubultspēļu pusfinālā.

● Makarovai šogad arvien ir negatīva bilance (16-17), toties pozitīva statistika "Grand Slam" turnīros (6-3).
● Šosezon divas uzvaras pēc kārtas pirmoreiz guva jūlijā Vimbldonā, kur sasniedza astotdaļfinālu.
● Trešdien gūtā uzvara pār Gērgesu viņai ir 80. uzvara "Grand Slam" turnīros (80-44).
● "US Open" karjerā 22-11 rādītājs. Labākais rezultāts – pusfināls 2014. gadā, bet 2013. gadā sasniegts ceturtdaļfināls.
● Uzvarējusi trijos no pēdējiem četriem mačiem pret Top 20 tenisistēm, pieveicot Karolīnu Vozņacki (Vimbldonā), Karolīnu Pliškovu (Ņūheivenā) un Jūliju Gērgesu ("US Open").
● 11. jūnijā kļuva par WTA dubultspēļu ranga līderi, bet šobrīd ir 4. vietā.
● Bijusī pasaules astotā rakete vienspēlēs. Top 10 pavadījusi 25 nedēļas (visas 2015. gadā).
● Aprīlī zaudēja abās vienspēlēs "Fed Cup" "play off" mačā, palīdzot Latvijai tikt uz Pasaules otro grupu.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-31 10:29, pirms 6 gadiem
Šorīt komentējot Šarapovas maču ar rumānieti,komentētājs izteicās,ka iespējams,Makarovas spēli ar Sevastovu rādīs Eirosport 1 kanālā.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 10:48, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Šorīt komentējot Šarapovas maču ar rumānieti,komentētājs izteicās,ka iespējams,Makarovas spēli ar Sevastovu rādīs Eirosport 1 kanālā.
Nav jau daudz varianti - rādīs vai nu Sevastovu-Makarovu, vai Stricovu-Mertens. Pārējās vienspēles sākās stundu vēlāk.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 10:52, pirms 6 gadiem
Beidzot daudz maz līdzvērtīga pretiniece. Toto koeficenti abām tenisistēm vienādi.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 14:08, pirms 6 gadiem
Atkal Bērziņš ar savām dominantēm un atkarībām! 😁Kupraini neizārstēt!🌚Ja Sevastova spēlēs precīzi , izdosies saīsinātie un t.t. nekāds Makarovas uzbrūkošais teniss "rosijanku" neglābs! Jo uzbrūkošais teniss pēc būtības nevar būt nevainojams, bez kļūdām neiztikt! Un kopumā pasaulē nav un nav bijis pārsvara pēc spēlētā tenisa veida! Pie tam mūsdienās robežas stipri nonivilējas!

     [+] [-]

, 2018-08-31 16:53, pirms 6 gadiem
Ir ir šitie raksti tendenciozi. Cik Sevastova čalim patīk, tik Ostapenko ciest nevar, visu laiku kko vīpsnā par viņas izredzēm un spēli, kamēr Sevastova tiek celta debesīs....

bet ja to visu neņem vēra, tad var palasīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja