Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Apmēram zinu, kā Šarapova spēlē, un gaidu mūsu spēli"

Rolands Eliņš

Ostapenko: "Apmēram zinu, kā Šarapova spēlē, un gaidu mūsu spēli"
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Pēc uzvaras pār ASV tenisisti Teilori Taunsendu (4:6, 6:3 un 6:4) „US Open” otrajā kārtā Latvijas spēlētāja Aļona Ostapenko preses konferencē Ņujorkā atzina, ka pirmajā setā nav izdevies spēles plāns, taču turpinājumā ar agresīvākiem uzbrukumiem izdevies uzvarēt. Ostapenko atzina, ka viņas nākamā pretiniece Marija Šarapova ir augsta līmeņa tenisiste, kamēr Šarapova savā sarunā ar medijiem atcerējās iepriekšējo tikšanos ar Ostapenko un norādīja, ka augstu novērtējusi viņas piekopto tenisu.

„Šis nebija viegls mačs,” preses konferencē izteicās Aļona Ostapenko. „Viņa ir kreile, kas nozīmēja, ka viss ir otrādi, tāpat viņa ļoti iegrieza bumbiņu, pie kā bija grūti pierast. Pirmajā setā zaudēju, bet otrajā un trešajā setā ieguvu pārliecību, sāku spēlēt agresīvāk un trāpīt uzvarošos sitienus, kas arī palīdzēja uzvarēt spēlē.”

Ostapenko piekrita žurnālistes teiktajam, ka pirmajā setā viņa spēlējusi pārāk mierīgi: „Pirmajā setā centos noturēt bumbiņu spēlē un uzbrukt tikai tad, kad patiešām bija iespēja, taču praksē tas īsti šoreiz nedarbojās. Otrajā setā uzņēmos iniciatīvu, vairāk uzbruku, lai neļautu pretiniecei izvērsties.”

Latvijas tenisiste ar smaidu norādīja, ka spēles laikā nav jutusi, ka klātesošie līdzjutēji atbalstītu tikai amerikānieti Taunsendu: „Man dažbrīd likās, ka atbalsts ir 50:50. Dzirdēju cilvēkus izkliedzam manu vārdu, par ko biju pārsteigta, jo spēlēju tomēr pret ASV spēlētāju, taču noteikti priecājos par to.”

Ostapenko izteicās, ka bijis grūti paredzēt, kā spēlēt pret Taunsendu, jo viņu vienīgā iepriekšējā savstarpējā spēle bija pirms vairākiem un uz cita seguma, taču amerikāniete esot nospēlējusi apmēram tā, kā Ostapenko un viņas treneris gaidījuši: „Viņa ļoti labi pārvietojās laukumā, viņa tika klāt daudzām grūtām bumbiņām, tāpēc man nācās izdarīt patiešām trakus sitienus, lai tiktu pie punktiem.”

„Protams, ka šī man bija gara diena, taču jūtos ļoti labi un izdarīšu visu vajadzīgo, lai nākamajā spēlē būtu maksimāli svaiga,” sacīja Ostapenko, kura abās pirmajās vienspēlēs aizvadīja trīs setus un piedalījās arī dubultspēlē.

Ostapenko preses konference noritēja vēl pirms Marijas Šarapovas un Soranas Kirstejas spēles beigām, tādēļ Aļona vēl nezināja, pret ko aizvadīs nākamās kārtas spēli. „Sorana ir viena no manām labākajām draudzenēm WTA tūrē, esmu spēlējusi pret viņu dažas reizes. Viņa var spēlēt ļoti augstā līmenī,” sacīja Ostapenko. „Ar Mariju tikmēr man bija spēle Romā, kur viņa uzvarēja, tas bija ļoti ilgs mačs. Es apmēram zinu, kā viņa spēlē, un gaidu, kad tiksimies kortā. Ko es varētu mācīties no mūsu spēles Romā? Noteikti, ka jānotur augsts līmenis visas spēles gaitā. Šarapova ir elites spēlētāja, tādēļ pret viņu nepieciešama liela koncentrēšanās.”

Šarapova savā otrās kārtas spēlē uzvarēja ar 6:2 un 7:5, nokārtojot tikšanos ar Ostapenko. Slavenā Krievijas tenisiste savā sarunā ar medijiem atminējās iepriekšējo maču pret Ostapenko, norādot, ka tā bijusi ļoti līdzvērtīga cīņa.

Romā tā bija īsta kauja,” sacīja Šarapova. „Rezultāts varēja nosvērties gan uz vienu, gan otru pusi. Tas bija patiešām ilgs un nogurdinošs mačs. Tā bija mūsu pirmā savstarpējā spēle, tā bija iespēja iepazīties vienai otrai ar pretinieces tenisu.”

„Es ļoti novērtēju Ostapenko rādīto tenisu,” turpināja Šarapova. „Viņa ir jauna un bezbailīga. Viņa ir „Grand Slam” čempione, un šis fakts runā pats par sevi. Viņai jau tagad ir „Grand Slam” turnīru pieredze. Domāju, ka Ostapenko patīk tas, ka viņa nonākusi vienā pārī ar mani. Mēs abas esam visai agresīvas spēlētājas. Bet arī man tas patīk.”

Izmantotie resursi:
https://www.usopen.org/en_US/video/...
https://www.usopen.org/en_US/news/a...

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 12:15, pirms 6 gadiem
Tas, ka zini ir ok, bet... ja patīk beigt 3 setos, tas nenozīmē, ka Mašukam patiks!

     [+] [-]

, 2018-08-31 16:07, pirms 6 gadiem
Kas ar bukmeikeriem?? Likt tādu koefu par Šarapovu, kura neko nerāda?? Toto nespēlēju, bet mierīgi liktu uz Aļonas uzvaru 2 setos. Jo stiprāka pretiniece, jo Aļona labāk spēlē