Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Jūrmalā startēs starptautiskais tenisa turnīrs vīriešiem

Agris Suveizda

Nedēļas nogalē Jūrmalā startēs starptautiskais tenisa turnīrs vīriešiem
Mārtiņš Podžus
Foto: Latvijas Tenisa savienība

Sestdien, 2.augustā, ar kvalifikācijas cīņām Jūrmalā startēs ikgadējais starptautskais Mens Future tenisa turnīrs vīriešiem. Cīņā par 10 000 ASV dolāru balvu fondu un ATP reitinga punktiem dosies arī vairāki Latvijas tenisisti. Pamatturnīrā spēlēs vismaz četri mūsējie – brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, kā arī Arkādijs Slobodkins un Mikus Losbergs.

Mens Future turnīrs Jūrmalā notiek jau vairāk nekā desmit gadus. No Latvijas tenisitiem vienspēlēs tajā izdevies triumfēt Andim Juškam, kurš par čempionu kļuva visnotaļ tālajā 2006.gadā. 2012.gadā Andis tika līdz turnīra finālam, bet pusfinālu vienspēlēs sasnieguši vēl vairāki citi latvieši. 2005.gadā 16 gadu vecumā labāko četrinieku sasniedza šī brīža Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, 2008. un 2011. soli no fināla palika Deniss Pavlovs, bet pērn pusfināls Miķeļa Lībieša kontā. Dubultspēlēs mūsu sportistiem panākumi lielāki – tituli gūti vairākkārt, tostrap arī pērn, kad galveno balvu izcīnīja Miķeļa Lībieša un Oskara Vaska duets.

Nevienu no pieminētajiem pusfinālistiem šogad turnīrā neredzēsim. Ernests Gulbis cīnās krietni augstākā līmenī, gan Deniss Pavlovs, gan Andis Juška aktīvās tenisista gaitas ir beiguši, bet Miķelis Lībietis vasaras sezonu spiests izlaist savainojuma dēļ.

Pamatturnīrā gan netrūks latviešu. Galvenās cerības varam saistīt ar brāļiem Mārtiņu un Jāni Podžus, kuri ATP vienspēļu rangā šobrīd ieņem attiecīgi 750. un 871.vietu, kas ļauj uzreiz atrasties pamatturnīra dalībnieku vidū. Pamatturnīrā redzēsim arī 18 gadus vecos Arkādiju Slobodkinu un Miku Losbergu, kuriem organizatori piešķīruši īpašos uzaicinājumus (wildcard). Vēl vairāki latvieši ceļu uz pamatturnīru lauzīs caur kvalifikācijas turnīru, kas startēs sestdien. Jāpiemin, ka pērn pamatturnīrā kopumā spēlēja septiņi mūsu valsts tenisisti. Cerēsim, ka šogad to izdosies vismaz atkārtot.

Pērn izcīnīto vienspēļu titulu šogad neieradīsies aizstāvēt čīlietis Hanss Podlipniks Kastiljo (ATP 223.). Šorez ar pirmo numuru būs izlikts 24 gadus vecais Austrijas pārstāvis Bastians Trinkers (ATP 320.), tāpat starp favorītiem var minēt Moldovas tenisa otro numuru Maksimu Dubarenko (ATP 387.) un spāni Oriolu Roku Batalju (380.).
Visi mači norisināsies tenisa centrā “Lielupe” – Jūrmalā, O.Kalpaka prospektā 16. Ieeja uz spēlēm bez maksas. Turnīra spēļu saraksti un rezultāti katru dienu būs atrodami Latvijas Tenisa savienības mājaslapā – LTS

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Tenisa savienība