Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Kuzminai un Dekmeijerei uzvaras Čehijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kuzminai un Dekmeijerei uzvaras Čehijā
Irina Kuzmina

Ar panākumiem Čehijas pilsētas Brno ITF 25 000 sērijas turnīru sākusās Latvijas tenisistes Irina Kuzmina un Līga Dekmeijere. Kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā abas latvietes uzvarēja divu setu cīņās un rīt aizvadīs izšķirošās spēles par tikšanu pamatturnīrā.

Kamēr Parīzē vēl nerimst „French open” kaislības, tikmēr citur pasaulē ar lielāku sparu atsākas dažādi zemākas nozīmes turnīri. Tā Čehijas pilsētā Brno jaunnedēļ norisinās ITF 25 000 sērijas turnīrs sievietēm „RC Sport Trophy”. Pērn šī turnīra finālā spēlēja Anastasija Sevastova, bet šogad Anastasija jau spērusi soli augšup un turnīrā nespēlēs.

Tomēr Latvija Brno būs pārstāvēta arī šogad – šodien kvalifikācijas turnīru uzsāka divas latvietes – Irina Kuzmina un Līga Dekmeijere. Abas Latvijas sportistes kvalifikācijā bija izlikto vidū. Irinai tika 1. numurs, bet Līgai 10., kas nozīmēja, ka pirmās kārtas spēlēs viņām būs rangā vājākas pretinieces.

Kuzminas pretiniece šodien bija mājiniece Gabriela Horačkova. WTA rangā šī mājiniece neatrodas, tādējādi Irinai bija lieliska iespēja atsākt dalību turnīros (viņa nebija spēlējusi turnīros kopš Federācijas kausa izcīņas) ar uzvaru. To Kuzmina arī paveica, uzvarot ar 6:3, 6:2. Izšķirošajā spēlē Irinas pretiniece būs cita čehiete Barbora Krtičkova. WTA rangā arī šī mājiniece ir krietni zemāk nekā Irina (788. pret 339.), tādējādi Kuzminai būtu jāsasniedz pamatturnīrs.

Līga Dekmeijere (WTA 619.) šodien spēlēja pret citu WTA rangā neesošu mājinieci, 15 gadus veco Klaru Fabikovu un arī viņai neradās problēmas ar uzvaras izcīnīšanu – 7:5, 6:1. Dekmeijeres nākamā pretiniece būs vēl viena čehiete Iveta Gerlova, kura rangā ieņem 355. vietu.

Izmantotie resursi:
itftennis.com

     [+] [-]

, 2009-05-31 22:10, pirms 15 gadiem
baigi žēl, ka Kuzminai bik pietrūka līdz pamatturnīram.. tad viens punkts būtu jau garantēts, tagad viens pienākas tikai par kvalifikācijas pārvarēšanu, bet tas arī grūti..

     [+] [-]

, 2009-05-31 23:15, pirms 15 gadiem
grūtāk būs Līgai! Bet citādi problēmām nevajadzētu būt.