Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus Turcijā uzvar bijušo simtnieka spēlētāju Ilhanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus Turcijā uzvar bijušo simtnieka spēlētāju Ilhanu
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Sezonas pirmo "Futures 15 000" sērijas turnīru pusfinālu piektdien Antaljā sasniedza Mārtiņš Podžus (ATP 829.), kurš uz Turcijas māla ar 6:4, 7:6(1) pieveica šīs valsts pirmo numuru Marselu Ilhanu (ATP 252.).

29 gadus vecā Ilhana kontā ir 19 spēles (7-12) "Grand Slam" pamatturnīros, kurš viņš septiņas reizes pārvarējis 1. kārtu, bet tālāk nav ticis. Ilhans arī vienreiz spēlējis ATP ceturtdaļfinālā, kas viņam bija 2015. gada februārī Dubaijā, tur ar 1:6, 1:6 zaudējot Novakam Džokovičam.

Ilhans trīs nedēļas pirms tā mača sasniedza savu rekordu rangā, tiekot līdz 77. vietai. Sezonu ranga pirmajā simtniekā viņš pabeidzis tikai vienreiz – 2010. gada finišā Marselam bija 90. vieta. Tikmēr pērn viņam zemākā pozīcija piecu gadu laikā, finišējot 256. vietā.

Podžus uz vairākām stundām lietus dēļ pārtrauktā mača 1. setā Ilhanam no 5:2 ļāva pietuvoties līdz 5:4, tomēr ar trešo setbumbu spēja pielikt punktu. Mārtiņam visas trīs setbumbas bija uzņemšanā, pirmās divas pie 5:2, bet vēl viena divus geimus vēlāk, pirms tam pašam nespējot izservēt setu. Savukārt 2. setu izservēt nespēja Ilhans, kurš bija vadībā ar 6:5. Zīmīgi, ka tobrīd sākās ilga pauze nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ.

Podžus šosezon pirmoreiz (1-1) pārvarēja "Futures" turnīru ceturtdaļfinālu barjeru. Mārtiņš par vietu finālā rīt plkst. 11:00 sacentīsies ar Krievijas tenisistu Ivanu Ņedeļko (ATP 387.). Abu pirmā tikšanās notika 2014. gadā Igaunijā, kad Podžum tika viegla 2:1 uzvara ar pretinieka izstāšanos. Pusfināla sasniegšana Antaljā dod sešus punktus.

Tikpat dubultspēļu rangam šonedēļ nopelnīja Miķelis Lībietis un Rūdolfs Mednis, kuri pusfināla mačā ar 5:7, 6:3, 9:11 piekāpās ar pirmo numuru izliktajam Rumānijas duetam Viktors Mugurels Anagnastopols/Viktors Vlads Korneja. Mūsējie supertaibreikā nenosargāja trīs punktu pārsvaru (6:3).