Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Sanktpēterburgā sacentīsies ar titulēto veterāni Zvonarjovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Sanktpēterburgā sacentīsies ar titulēto veterāni Zvonarjovu
Aļona Ostapenko
Foto: EPA/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 6.) šodien sāks Sanktpēterburgas "Premier 700" sērijas turnīru, kur 2. kārtas mačā tiksies ar bijušo pasaules otro numuru, bet šobrīd 197. vietā esošo Krievijas tenisisti Veru Zvonarjovu. Mača sākums aptuveni laikā no plkst. 16:00.

Ostapenko šajā Krievijas pilsētā spēlēs ceturto gadu pēc kārtas. Divos no iepriekšējiem trim gadiem viņa mājās aizveda vienu trofeju. Aļona 2015. gadā uzvarēja ITF 50 000 turnīrā, kur iegūtais tituls viņai līdz pagājušā gada uzvarai "French Open" bija nozīmīgākais profesionālās karjeras tituls.

Ostapenko pagājušajā gadā kopā ar Polijas dubultspēļu speciālisti Alciju Rosolsku uzvarēja WTA dubultspēļu turnīrā. Aļona šoreiz Sanktpēterburgā piedalīsies tikai vienspēlēs, tāpēc dubultspēļu titula neaizstāvēšana nozīmēs būtisku kritienu rangā, šķiroties no 470 punktiem.

WTA turnīrs Sanktpēterburgā notiek trešo reizi. Aļonai šeit vienspēlēs uzvaru pagaidām nav, gan 2016., gadā, gan pērn zaudējot 1. kārtā, kur neveiksmes pret attiecīgi Janīnu Vikmaijeri (4:6, 3:6) un Donnu Vekiču (0:6, 4:6).

Būdama starp Top 4 izliktajām tenisistēm (Aļonai otrais numurs aiz Karolīnas Vozņacki), Ostapenko šoreiz turnīrā iesaistīsies no 2. kārtas. Turnīrs notiek uz "hard" seguma hallē, tas ir Krievijas turnīriem tipiski lēns segums, kas Aļonas spēles stilam nav parocīgs.

Ostapenko šodien spēlēs pirmo maču pasaules sestā numura statusā, jauno rekordu sasniedzot pirms divām dienām. Tā viņai būs pirmā spēle kopš 19. janvāra, kad Aļona "Australian Open" 3. kārtas cīņā ar 3:6, 6:1, 3:6 zaudēja igaunietei Anetei Kontaveitai, to maču spēlējot ar kājas savainojumu.

"Pēc "Australian Open" man bija trauma, tāpēc paņēmu nedēļu ilgu pauzi. Pēc tā mača pat nespēju nostāvēt, bet trenēties atsāku pāris dienas pēc procedūrām, tagad jūtos labi. Nezinu, vai gatava par 100%, toties daudz labāk nekā tad," dienu pirms sava pirmā iznāciena Sanktpēterburgā sacīja Ostapenko.

Ostapenko savā nedēļas pirmajā mačā tiksies ar pieredzējušo Zvonarjovu. 33 gadus vecā tenisiste turnīrā piedalās, pateicoties "wild card", un pirmajā mačā atspēlējās pret Nīderlandes tenisisti Kiki Bertensu, uzvarot ar 6:4. Bertensa pēc tam, kad no 4:2 zaudēja četros geimos pēc kārtas, izstājās slimības dēļ. Zvonarjova nospēlētajā vienā setā gandrīz bija iedzinējos ar diviem breikiem un augsta līmeņa tenisu nespēja nodemonstrējot, pieļaujot ļoti daudz nepiespiesto kļūdu, ieskaitot septiņas dubultkļūdas.

Zvonarjova karjeras laikā uzvarējusi 12 WTA vienspēļu turnīros un divreiz spēlējusi "Grand Slam" finālos. Abi bija 2010. gadā, kad viņa Vimbldonā zaudēja Serēnai Viljamsai un "US Open" piekāpās Kimai Klijstersai. Vera tā gada oktobrī sasniedza savu rekordu WTA rangā, tiekot līdz 2. vietai. Savukārt šobrīd ieņemtā 197. vieta skaidrojama ar pieticīgiem rezultātiem pēc atgriešanās tenisā.

2008. gada Pekinas olimpiādes bronzas medaļas ieguvēja savainojumu dēļ izlaidusi ļoti daudz laika, ieskaitot divas pilnas sezonas 2013. un 2016. gadā. Pēdējās prombūtnes laikā viņa apprecējās un kļuva par māti.

Zvonarjova 2017. gadā jūlijā uzvarēja ITF 15 000 turnīrā Ēģiptē, nespēja kvalificēties "US Open" (zaudējums kvalifikācijas 2. kārtā), bet pēc tam nospēlēja divus produktīvus turnīrus septembrī, kad sasniedza finālu WTA 125 turnīrā Ķīnā un tika līdz pusfinālam WTA "International" sērijas turnīrā Taškentā.

Šogad pirms došanās uz Sanktpēterburgu Zvonarjovai divi neveiksmīgi turnīri Austrālijā, kur viņa vispirms zaudēja "Australian Open" kvalifikācijas 1. kārtā, bet pēc tam nenospēlēja pilnu maču Pljefordas ITF 25 000 turnīra ceturtdaļfinālā.

Ranga 28. vietā esošās Bertensas uzvarēšana vakar Zvonarjovai kļuva par pirmo Top 30 uzvaru kopš 2015. gada janvāra, kad Šeņdžeņā tika apspēlēta tolaik 22. vietā bijusī Šuaja Punga. Pēdējo Top 10 uzvaru Zvonarjova svinēja 2011. gada oktobrī "WTA Finals" turnīrā pret pasaules pirmo raketi Vozņacki. Zvonarjovas kontā ir četras uzvaras pret ranga līderi, divreiz pieveicot Vozņacki, bet vienreiz Mariju Šarapovu un Jeļenu Jankoviču.

Ostapenko ar Zvonarjovu nav sacentusies. Krievijas tenisiste Latvijas pirmās raketes spēli iepazinusi citām spēlētājām netradicionālā veidā: "Dzīvajā viņas spēles neesmu redzējusi, jo pagājis ļoti daudz laika kopš tā brīža, kad pēdējo reizi spēlēju tāda līmeņa turnīrā. Man ir bijusi iespēja televīzijā komentēt viņas spēles, tāpēc kopumā viņas spēle man ir zināma. Es zinu, ka Aļona dod priekšroku ļoti agresīvai spēlei. Paskatīsimies – pacentīšos izdarīt visu, ko spēju. Galvenais ir no šī mača gūt baudu."

Ostapenko un Zvonarjovas tikšanās būs dienas trešais mačs, bet pirmais sāksies plkst. 12:00, kad kortā dosies Karolīna Garsija un Jeļena Ribakina, bet Ostapenko spēlēs pēc Petras Kvitovas un Jeļenas Vesņinas mača. Tā kā Aļona pagājušajā gadā šajā turnīrā zaudēja jau 1. kārtā, viņai punkti nav jāaizstāv, bet ar vienu uzvaru var iegūt 100 punktus.

Sanktpēterburgā bija plānota arī Latvijas otrās raketes Anastasijas Sevastovas spēlēšana, taču viņa dalību no turnīra atsauca. Oficiālais nespēlēšanas iemesls ir labās kājas savainojums, kas viņu piemeklēja "Australian Open" laikā.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-31 08:16, pirms 6 gadiem
" Turnīrs notiek uz "hard" seguma hallē, tas ir Krievijas turnīriem tipiski lēns segums, kas Aļonas spēles stilam nav parocīgs."

Ļoti diskutabls apgalvojums.
Gan jau Parīzes māls bija vēl lēnāks.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-31 11:12, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: " Turnīrs notiek uz "hard" seguma hallē, tas ir Krievijas turnīriem tipiski lēns segums, kas Aļonas spēles stilam nav parocīgs."

Ļoti diskutabls apgalvojums.
Gan jau Parīzes māls bija vēl lēnāks.
Tāpat kā Penko apgalvojumi par ērtāko segumu.
Komentēt ir viena štelle, uzspēlēt pretī - cita pavisam. Turies, Veročka
Mūsējā strauji attīsta PR iemaņas, tā turpināt!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-31 11:18, pirms 6 gadiem
Pēc turnīra Dohā, kurš sākas 10. februārī un kurā piedalās visas labākās, varēs jau vairāk spriest ko šajā sezonā varam sagaidīt no katras spēlētājas!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-31 11:52, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Pēc turnīra Dohā, kurš sākas 10. februārī un kurā piedalās visas labākās, varēs jau vairāk spriest ko šajā sezonā varam sagaidīt no katras spēlētājas!
Man domāt, AO jau uzskatāmi parādīja, ko var sagaidīt.
Tu domā pāris nedēļu laikā kas mainīsies?

     [+] [-]

, 2018-01-31 11:57, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Man domāt, AO jau uzskatāmi parādīja, ko var sagaidīt.
Tu domā pāris nedēļu laikā kas mainīsies?
Gan jau kāds pārsteigums būs!

  -1 [+] [-]

, 2018-01-31 12:45, pirms 6 gadiem
Pirms šodienas Ostapenko spēles paskatījos youtube klipiņus par Jeļenu un kārtīgi pasmējos! Tas tiešām ir vienreizēji!
Tā klips Many Faces of Jelena Ostapenko, tad cits Mm, wait stay with me un kronis visam lamāšanās spēlē ar Kontaveitu.
Kaut ko tik jēli rupju nekad neesmu dzirdējis pat veču mačos.
Slēpts komentārs: jeepis59

  +1 [+] [-]

, 2018-01-31 13:09, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Gan jau kāds pārsteigums būs!
Domāju, ka daudz nekļūdīšos, ja sacīšu, ka viss turpināsies "mainīgo sekmju" zīmē - te izšaus viena, te cita.
Intrigas priekš manis ir divas:
1) Vai Serēna vismaz uz brīdi spēs atgriesties pašā topā?
2) Vai Halepa beidzot iemācīsies uzvarēt GS?

Nu, jā, ir vēl trešā - vai Aļona līdz gada beigām spēs aiz sevis noturēt Anastasiju ... . Šī trešā sniegs atbildi, vai tas FO spēriens bija nejaušība vai tomēr likumsakarība. Kaut gan, nejauši vinnēt GS laikam nevar ...

  +2 [+] [-]

, 2018-01-31 13:16, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: pareizi ir ka nobanoja dažu labu te,apnicis lasīt par to reiz nolamājās,varētu domāt kāds stāvēja blakus un visu to dzirdēja,troļļi uzmontēs ne to vien un pateiks ka tā bija,un pat ja bija nepatīk neskaties un nebūs jākomentē..
Eurosport tiešraide tavuprāt ir troļļi? Publika kortā to nesaprata, bet krieviem gan bija , ko parēkt par "latvijku", kura "vsjo skazala"

  +2 [+] [-]

, 2018-01-31 13:33, pirms 6 gadiem
Aste rakstīja: Eurosport tiešraide tavuprāt ir troļļi? Publika kortā to nesaprata, bet krieviem gan bija , ko parēkt par "latvijku", kura "vsjo skazala"
Tur jau tā lieta, ka var jau apelēt pie emociju uzplūdiem, adrenalīna, ziemeļblāzmas intensitātes, un kā tik vēl ne, taču sausais atlikums ir, ka mūsu Eiropas gada cilvēks izskatījās makten dumji.

Pie kam, es tiešām nedomāju, ka viņa šādi nolamāja pretinieci. Drīzāk jau tā bija reakcija pret situāciju kopumā, ieskaitot sāpes kājā. Nu, ir brīži, kad neiet un viss!

     [+] [-]

, 2018-01-31 14:08, pirms 6 gadiem
Aste rakstīja: Eurosport tiešraide tavuprāt ir troļļi? Publika kortā to nesaprata, bet krieviem gan bija , ko parēkt par "latvijku", kura "vsjo skazala"
Ja skatās slāvu jevrosport, tad jau tā leksika ir tuva un pierasta ikdienā

     [+] [-]

, 2018-01-31 15:18, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-01-31 16:25, pirms 6 gadiem
Ja śodien Ostapenko uzvar , tad visticamãk jãspélé ar Kvitovu, kura tikko sasita Vesñinu 6:2 6:0.
Bet fantãzija Ałonai strãdã, kurß katrs tãdu epitetiem bagãtu lamu vãrdu neizdomås, kur nu vél publiski pateiks!

     [+] [-]

, 2018-01-31 16:34, pirms 6 gadiem
Varēs viena uz otru patrenēt rupeklības.

     [+] [-]

, 2018-01-31 16:38, pirms 6 gadiem
https://youtu.be/9kfcOLTDc4g
Live

     [+] [-]

, 2018-01-31 16:45, pirms 6 gadiem
1. Breiks Veročkai Jeļena sāk stresot!

     [+] [-]

, 2018-01-31 16:55, pirms 6 gadiem
Neizskatās, ka stresotu, bet kļūdu gan par daudz.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-31 17:00, pirms 6 gadiem
1:4, treneris teica, ka viss esot kārtībā!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-31 17:04, pirms 6 gadiem
Tā arī jāsaka, jau 3:4.

     [+] [-]

, 2018-01-31 17:17, pirms 6 gadiem
Pag,bet vai tad tieši Zvonarjova aptuveni pirms gada ,uz īsu brīdi nebija Aļonai tā kā trenere?

     [+] [-]

, 2018-01-31 17:23, pirms 6 gadiem
Atliek pie 30:0 netrāpīt tukšā laukumā,un čau,geims pagrūsts.

     [+] [-]

, 2018-01-31 17:23, pirms 6 gadiem
Nē, tā bija Vera Duševina.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-31 17:36, pirms 6 gadiem
Labs, kas labi beidzas, bet saīsinātos Aļonai vairāk nevajadzētu taisīt.

     [+] [-]

, 2018-01-31 17:40, pirms 6 gadiem
Ostapenko labi servé neviena dubultkłûda resnïtei . Bet vai ar śãdu spèli pietiks lai sasistu Kvitovu?

     [+] [-]

, 2018-01-31 17:44, pirms 6 gadiem
Nevajadzētu gan šitā mocīties ar pretinieci,kura vispār turnīrā pieteikusies tīri intereses pēc.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-31 17:49, pirms 6 gadiem
Prierš kam maksāt lielu naudu ārzemju treneriem? Kā Juška pienāca un pateica spēlēt pacietīgāk, tā spēle aizgāja.

     [+] [-]

, 2018-01-31 17:55, pirms 6 gadiem
večukiņš rakstīja: Nevajadzētu gan šitā mocīties ar pretinieci,kura vispār turnīrā pieteikusies tīri intereses pēc.
Kaut kādu laiku jau vajag, lai iespēlētos, pierastu pie laukuma, apgaismojuma.

     [+] [-]

, 2018-01-31 18:04, pirms 6 gadiem
Grûti pateikt pèc śïs spéles kå bús, Vera knapi kustéjãs un serve arî nekãda.