Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Savickis saņem Starptautiskās tenisa savienības augstāko apbalvojumu

Rolands Eliņš

Savickis saņem Starptautiskās tenisa savienības augstāko apbalvojumu
Juris Savickis ar saņemto apbalvojumu. Foto:LTS

No 23. līdz 27. septembrim Portugāles galvaspilsētā Lisabonā norisinājās Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) kongress, kurā piedalījās vairāk kā 350 dalībnieki no 155 pasaules valstu nacionālajām tenisa federācijām.

Sveicot Lisabonas kongresa delegātus, ITF prezidents Deivids Hagertijs (David Haggerty) iepazīstināja delegātus ar vienu no šī gada kongresa galvenajām tēmām ”Tenisa attīstība un pārveidošana”.

"Pārveidošana nozīmē reālu, nozīmīgu izmaiņu ieviešanu. Tas nozīmē mainīt ITF un dalībvalstu lomu, ambīcijas un spējas. Kad mēs runājam par tenisa pārveidi, jūs varat redzēt, ka tās ir reālas un tām jau ir pozitīva ietekme visā tenisa pasaulē,” vēstīja D. Hagertijs.

Aizvadītajos gados ITF ir veikusi būtiskas reformas – pārstrukturēta gan Deivisa kausa un Federāciju kausa izcīņas kārtība, gan arī jaunajiem galveno finālu formātiem, kas attiecīgi būs jau Madridē 2019. gadā un Budapeštā 2020. gadā.

Viens no kongresa dienaskārtības galvenajiem jautājumiem bija ITF prezidenta un padomes vēlēšanas. Par ITF prezidentu ar ievērojamu balsu skaitu (60,6%) uz atkārtotu pilnvaru termiņu tika pārvēlēts Deivids Hagertijs (ASV). ITF padomē tika ievēlēti 14 valstu pārstāvji no Eiropas, Dienvidamerikas, Āzijas, Āfrikas un Ziemeļamerikas.

Kongresa laikā Starptautiskās tenisa federācijas augstāko apbalvojumu “Par ieguldījumu tenisa attīstībā” saņēma Latvijas tenisa savienības prezidents Juris Savickis. Kongresa dalībniekiem bija iespēja noskatīties filmu “Latvijas tenisa attīstība”, kas saņēma skatītāju atzinību un sniedza 155 valstu pārstāvjiem informāciju par Latvijas nozīmīgajiem sasniegumiem tenisā, tādējādi popularizējot Latviju un nesot valsts vārdu pasaulē.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Tenisa savienība
media@lts.lv

  -1 [+] [-]

, 2019-09-30 17:30, pirms 5 gadiem
Savickis liels malacis!

  +3 [+] [-]

, 2019-09-30 19:29, pirms 5 gadiem
Neesmu vēl izpratis, ko Savickis dara tenisa lauciņā, ja viņam hokejā nekas neiet uz priekšu.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-30 19:44, pirms 5 gadiem
RahX rakstīja: Neesmu vēl izpratis, ko Savickis dara tenisa lauciņā, ja viņam hokejā nekas neiet uz priekšu.
Tenisā jau ir sen! Tenisā viss iet- fed cup, wta turnīrs.

     [+] [-]

, 2019-10-01 07:09, pirms 5 gadiem
Kaut kā tāda filma nav redzēta,māte google arī neatrod,Savicki parādi arī Latvijas publikai šo filmu.

     [+] [-]

, 2019-10-02 12:33, pirms 5 gadiem
fidelskastro rakstīja: Kaut kā tāda filma nav redzēta,māte google arī neatrod,Savicki parādi arī Latvijas publikai šo filmu.
https://www.youtube.com/watch?v=T30...