Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Jubilāram Gulbim un Sevastovai naktī "US Open" otrās kārtas spēles

Jubilāram Gulbim un Sevastovai naktī "US Open" otrās kārtas spēles
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Šodien "US Open" 2. kārtas mači plānoti 29. dzimšanas dienu svinošajam Ernestam Gulbim un Latvijas sieviešu tenisa otrajai raketei Anastasijai Sevastovai. Abi kortā nedosies agrāk par 23:00, bet var prognozēt, ka spēles sāksies pēc pusnakts.

Gulbis sacentīsies ar labas serves īpašnieku Andersonu

Abi spēlētāji ir tiesīgi sevi saukt par bijušajiem Top 10 tenisistiem, lai gan desmitniekā uzkavējās īsu brīdi. Gulbis 2014. gada vasarā pēc "French Open" pusfināla sasniegšanas 10. vietā pavadīja četras nedēļas. Arī Andersonam rekords ir 10. vieta, tur nokļūstot 2015. gada oktobrī un šajā pozīcijā atrodoties tikai vienu nedēļu.

31 gadus vecais Andersons ir dzimis Dienvidāfrikā, bet īstās mājas viņam ir ASV. Andersons profesionālajā tenisā nokļuva caur ASV ļoti populāro un sekmīgo koledžu sistēmu. Viņš dzīvo Floridā un, lai gan arvien starptautiskos turnīros pārstāv savu dzimteni, valsts izlases sastāvā atsakās spēlēt, jo viņam par to nemaksā. Andersons Deivisa kausā nospēlējis tikai 10 spēles, komandas sastāvā esot tikai divās sezonās – 2008. un 2011. gadā.

Andersons, kurš ir ātro segumu cienītājs, karjeras laikā uzvarējis trīs turnīros, visus titulus iegūstot uz "hard" seguma – 2011. gadā savā dzimtajā pilsētā Johannesburgā, 2012. gadā savā mājvietā Delrejbīčā un 2015. gadā Vinstonseilemā.

Andersonam ir savdabīga ATP finālu statistika. Viņš visos trīs uzvarētajos finālos pieveicis otrā simta tenisistus. Savukārt pret Top 100 spēlētājiem viņam finālos ir 0-9 bilance!

"US Open" ir Andersona veiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs, šeit 2015. gadā tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Toreiz izmantojot iespēju uzvarēt nogurušo Endiju Mareju, Andersons pirmo un joprojām arī vienīgo reizi uzvarēja "Grand Slam" 4. kārtas mačā (1-9). Šajā posmā viņš šogad apstājās gan "French Open" (savainojuma dēļ izstāšanās pret Marinu Čiliču), gan Vimbldonā (zaudējums Semam Kverijam).

Gan Gulbis, gan Andersons aizvakar 1. kārtas cīņās apliecināja favorīta statusu, gūstot gaidītas uzvaras. Gulbim 6:4, 6:7(3), 6:2 7:5 uzvara pār ranga 91. vietā esošo Alesandro Džanesi, kurš ir māla seguma speciālists un tikai otro reizi spēlēja "Grand Slam" turnīrā. Tikmēr Andersonam bija vēl vieglāks sāncensis, ar 6:3, 6:3, 6:1 sagraujot ATP maču debitantu Huanu Krusu "Džeisiju" Aragoni (ATP 534.).

Kas Gulbi gaida mačā pret Andersonu? Divmetrinieks ar savam augumam atbilstoši ļoti labu servi. Andersonam ir labāks "forehand" nekā Ernestam, bet Gulbim savukārt ir labāks "backhand" nekā Kevinam. Latvijas tenisists arī ir meistarīgāks uzņemšanā, kā arī ir apveltīts ar labāku kustēšanos.

Gulbis pirmdien mačā pret Džanesi ar pārliecinošu servēšanu neizcēlās. Pozitīvā statistika – 20 eisi, negatīvā – 12 dubultkļūdas. Pretiniekam tika dotas kopumā 13 breikbumbas. No tām gan 11 izdevās atspēlēt. Pret Andersonu jāservē labāk, jo gadījumā, ja Gulbis dubultkļūdu un joprojām nestabilā "forehand" dēļ tiks nobreikots, atspēlēties pret tādu servētāju kā Andersons var būt ļoti sarežģīti. Andersons pirmajā mačā servi nezaudēja, atspēlējot abas breikbumbas.

Tā kā abiem spēlētājiem ir ļoti laba serve, šodien ir pamats gaidīt taibreiku(s). Starp citu, "US Open" ir vienīgais "Grand Slam" turnīrs, kur taibreiks nepieciešamības gadījumā tiek spēlēts arī 5. setā. Gulbja un taibreiku sakarā jāuzsver divas lietas. Pirmkārt, viņam raksturīgie gājieni ar dubultkļūdu servēšanu taibreikos – tas notika arī pēdējos divos zaudētajos taibreikos Vinstonseilemā pret Mārtonu Fučoviču un šonedēļ pret Džanesi – nav ieteicama stratēģija. Otrkārt, Gulbim taibreikos negatīva ir gan sezonas, gan karjeras statistika (skatīt zemāk tabulu). Andersonam tā ir pozitīva.

Runājot par negatīvu statistiku, Gulbja "Grand Slam" karjeras laikā allaž aktuāli bijuši izturības jautājumi. Vai pēc vairāk nekā trīsarpus stundas ilga mača, acīmredzami apšaubāmā kondīcijā esošais Gulbis, būs gatavs vēl vienai cīņai ar vismaz trim setiem, turklāt pret labāka līmeņa spēlētāju nekā Džanesi, uzzināsim šodien. Andersons pirmdien kortā uzkavējās divas stundas mazāk nekā Gulbis. DĀR milzim ir pozitīva bilance gan četru, gan piecu setu dueļos, kamēr Gulbim abās kategorijās ir nepatīkama aina.

Šodienas mača sakarā Gulbim viena pozitīva statistikas aile ir – savstarpējās cīņas. Abu vienīgā iepriekšējā tikšanās reize bija 2012. gadā Vinstonseilemā, kur Gulbis Andersonu apspēlēja ar 6:4, 7:6(2). Gulbis toreiz Andersonu katrā setā nobreikoja vienreiz, bet pats servi zaudēja vienreiz. Kevins abos zaudētajos serves geimos breikbumbas izspēlē neizturēja spriedzi un izcēlās ar dubultkļūdu. Mačā viņam bija tikai divas, abām kļūstot par breika iemeslu.

Gulbim ar Andersonu 2. kārtas mačā bija plānota tikšanās arī pagājušajā nedēļā Vinstonseilemā, taču šāds duelis izpalika, jo abi līdz tam mačam netika. Gulbis zaudēja Fučovičam, bet Andersons no turnīra izstājās pēc izlozes, nespēlējot labā elkoņa savainojuma dēļ. Andersonam aizvakar spēles laikā bija aizsargpiedurkne labajai rokai. Ar elkoni viņam problēmas bijušas jau vairākās iepriekšējās sezonās, kad pat nācies veikt operāciju.

Andersonam jūlija beigās un augusta sākumā bija divi produktīvi turnīri, 500 punktu sacensībās Vašingtonā tiekot līdz finālam un Monreālas "Masters 1000" sasniedzot ceturtdaļfinālu. Abus zaudējumus viņam sagādāja Aleksandrs Zverevs. Andersonam ar Zverevu ir paredzēta tikšanās arī "US Open" 3. kārtā. Tas notiks, ja iebildumu nebūs Gulbim un Sašas pretiniekam Bornam Čoričam.

Gulbja un Andersona profilu salīdzinājums

GulbisKategorijaAndersons
29Vecums31
1.93 mAugums2.03 m
255.Rangā32.
6Vienspēļu tituli3
34-38Grand Slam bilance51-33
8-9US Open bilance14-7
6-5Sezonas bilance24-15
226-208Karjeras bilance263-195
1-1Sezonas "hard" bilance10-7
128-120Karjeras "hard" bilance184-128
2-3Sezonas taibreiki16-10
91-101Karjeras taibreiki152-129
11-164-setu mači20-10
4-95-setu mači10-8
3 reizesAtspēlēšanās no 0-22 reizes

Piezīme: iekļauta "Grand Slam" un ATP pamatturnīru, kā arī Deivisa kausa statistika.

Sevastovai tikšanās ar vienas "Grand Slam" uzvaras īpašnieci Kozlovu

Abas tenisistes 1. kārtā uzvarēja divu setu mačā, kurā pretiniecei vienā setā bija vairākas setbumbas. Sevastova ar 7:5, 6:1 apspēlēja Karīnu Vitheftu, kurai 1. setā pie 5:4 uzņemšanā bija trīs setbumbas. Tikmēr Kozlova ar 6:2, 7:6(7) pieveica Irinu-Kamēliju Begu, kurai 2. seta taibreikā bija četras setbumbas pēc kārtas (6:2), kā arī vēl viena vēlāk pie 7:6. Kozlovai šajā mačā vajadzēja uzvarēt daudz pārliecinošāk, taču viņa 2. setā pie 5:3 ar trim mačbumbām nespēja izservēt maču.

Ukrainas tenisistei šī uzvara ir īpaša ar to, ka viņa pirmoreiz uzvarēja "Grand Slam" pamatturnīra mačā. Kvalifikācijās viņai ir daudz uzvaru, trīs no tām gūstot pagājušās nedēļas nogalē Ņujorkā. Kozlovai šonedēļ tikai sesto reizi izdevies tikt "Grand Slam" pamatturnīrā.

23 gadus vecā tenisiste nav spējusi nostabilizēties WTA līmenī, tāpēc regulāri spiesta cīnīties kvalifikācijās un spēlēt ITF turnīros. Piemēram, mēneša sākumā viņa spēlēja ITF 25 000 turnīrā Anglijā. Tāda dzīve radusies piespiedu kārtā, jo Kozlovai nav pietiekami laba reitinga – šobrīd 118. vieta, bet viņas rekords ir 89. pozīcija.

"US Open" ir tikai WTA līmeņa otrais pamatturnīrs, kurā Kozlova šogad spējusi pārvarēt 1. kārtu. Pirmais tāds turnīrs viņai bija jūlijā Bostādē, kur sasniegts "International" līmeņa ceturtdaļfināls, piekāpjoties Karolīnai Vozņacki.

Kozlova vēl ne reizi nav pieveikusi Top 20 spēlētājas (0-7), toties ir uzvarējusi savu šodienas pretinieci Sevastovu. Tas notika pagājušā gada aprīlī Stambulā, kad Kozlova māla seguma mačā uzvarēja ar 6:2, 6:3. Sevastova varēja zaudēt ar vēl lielāku sagrāvi, jo Kozlovai 2. setā bija 5:0 pārsvars, bet radās grūtības ar mača pabeigšanu, to beidzot izdarot ar sesto mačbumbu.

Kāpēc Sevastova zaudēja Kozlovai? Katerina ir Anastasijas neparocīgo spēlētāju kategorijā. Viņai ir ļoti laba līmeņa aizsardzība, Kozlova prot nospēlēt pacietīgi un pārsvarā spēlē bez ļoti liela kļūdu daudzuma. Lai arī viņa nemēdz spēlēt izteikti agresīvi, Kozlovai uzbrukuma teniss pavisam svešs nav, turklāt viņa var uzsist diezgan jaudīgi. Sevastovai tāda tipa spēlētājas tradicionāli rada lielas grūtības, jo gan spēj tikt klāt Sevastovas sarežģītajām bumbiņām, gan arī ar kļūdām nepalīdz tik daudz kā agresīvas tenisistes.

Sevastovas un Kozlovas profilu salīdzinājums

SevastovaKategorijaKozlova
27Vecums23
1.69 mAugums1.75 m
17.Rangā118.
2Vienspēļu tituli-
17-18Grand Slam bilance1-5
7-4US Open bilance1-2
32-19Sezonas bilance2-8
99-88Karjeras bilance21-34
11-10Sezonas "hard" bilance1-4
50-49Karjeras "hard" bilance13-24
4-6Sezonas taibreiki1-5
24-20Karjeras taibreiki6-9
29-26Karjeras 3-setu mači5-10

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam" un WTA pamatturnīru statistika.

Cikos spēlēs mūsējie?

Skaidri zināms šobrīd ir vienīgi tas, ka abu Latvijas spēlētāju mači nesāksies agrāk par plkst. 23:00. Tā kā lietus dēļ ārpus turnīra galvenās arēnas, kurai ir jumts, otrdien tika nospēlētas tikai nepilnas divas stundas, ļoti daudz maču tika pārcelts uz šodienu. Prioritāte ir vispirms izspēlēt nepabeigtās un vēl nesāktās 1. kārtas cīņas. Gan Gulbim, gan Sevastovai būs piektais mačs savā kortā, kur pirms tam jāizspēlē pa divām vīriešu cīņām (abos kortos viena jau sākta) un divām sieviešu turnīra spēlēm. Ja netraucēs lietus un nenotiks maču pārcelšana uz citiem kortiem, Gulbis varētu sākt ap plkst. 1:00, bet Sevastova aptuveni stundu vēlāk. Ja notiks spēlētāju izstāšanās vai ļoti ātras spēles pirms tam, latvieši kortos tiks agrāk.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-30 10:13, pirms 7 gadiem
Dzirdēju ka Gulbis atkal sadarbojās Ņujorkā ar Ginteru Bresniku.

Un šaubos vai spēlēs mūsējie ātrāk par 2-3 naktī pēc LV laika, jo tomēr pirms mūsējo mačiem katrā kortā jāizspēlē 4!!! spēles un tas var aizņemt mierīgi līdz 8-10 stundām!
Slēpts komentārs: kols00
, 2017-08-30 10:27, pirms 7 gadiem
Andersons ir stabils, labs spēlētājs. Gulbim būs grūti, bet nekas nav neiespējams!
Anastasijai gan vajadzētu pieveikt Kozlovu, tomēr viņa nav elites līmeņa spēlētāja!
, 2017-08-30 10:32, pirms 7 gadiem
Gulbis zaudēs! Sevastova uzvarēs! Spēles notiks nakts vidū tā , ka mierīgi varēs gulēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-30 10:40, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Pret Andersonu Gulbim nav īsti variantu, diemžēl ATP turnīri kādu laiku ies secen.. vai tas nozīmē karjeras beigas ?
Pret Andersonu Gulbja izredzes uzvarēt pirms spēles ir tādas pat izredzes kādas tās bija pirms mača ar Del Po Wimbldonā - variantu nekādu, bet spēle visu parādīs- ir varianti, vai nav!
, 2017-08-30 11:03, pirms 7 gadiem
Jāuzvar par spīti visam, vēl klāt punkti nāktu par labu, plus gribās viņu redzēt pret Zverevu 3 kārtā, kā viņš tur izskatītos.
, 2017-08-30 11:08, pirms 7 gadiem
Sūdīgi korti. Ja Anastasijai tas mazāk traucēs, tad Ernestam noteikti. 12. tā kā caurstaigājamā sēta - jeņķi bariem skries pēc rijamā. Būs riktīgs herrausfoerderungs.
, 2017-08-30 11:49, pirms 7 gadiem
Koeficents tāds, ka Gulbis vinnēs...mafija ir nemirstīga!
Un pa smuko!
, 2017-08-30 11:55, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Sūdīgi korti. Ja Anastasijai tas mazāk traucēs, tad Ernestam noteikti. 12. tā kā caurstaigājamā sēta - jeņķi bariem skries pēc rijamā. Būs riktīgs herrausfoerderungs.
Nebūs tik traki, blakus ir tikai viens korts - 11ais, un tā staigāšana nav tāda kāda tā ir Wimbldonas mazajos kortos!
, 2017-08-30 13:11, pirms 7 gadiem
Erņi paņems priekša to lielo servetaju!
, 2017-08-30 13:23, pirms 7 gadiem
Manuprāt, jānotiek lielam brīnumam, lai Gulbis spētu uzvarēt
, 2017-08-30 14:08, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Pret Andersonu Gulbja izredzes uzvarēt pirms spēles ir tādas pat izredzes kādas tās bija pirms mača ar Del Po Wimbldonā - variantu nekādu, bet spēle visu parādīs- ir varianti, vai nav!
Andersonam ir 86% iespēja uzvarēt, ar šādu iespējamību viņš dzīvē uzvar 80% mačus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-30 14:32, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Pret Andersonu Gulbim nav īsti variantu, diemžēl ATP turnīri kādu laiku ies secen.. vai tas nozīmē karjeras beigas ?
Gulbis nekad nav zaudējis Andersonam, tā kā 3:0 Gulbis ar 6:0 6:0 6:0 tā teikt ar 18+ pāries pāri un par nākamās kārtas naudas balvu uztaisīs bibliotēkā slepenu kambari!
, 2017-08-30 15:06, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nebūs tik traki, blakus ir tikai viens korts - 11ais, un tā staigāšana nav tāda kāda tā ir Wimbldonas mazajos kortos!
ievēro, kur atrodas food village
';
, 2017-08-30 15:17, pirms 7 gadiem
Kofs jau salds uz Gulbi...
, 2017-08-30 20:00, pirms 7 gadiem
Sevastovu jau neredzēs, 9 kortā nav kameru
, 2017-08-30 22:31, pirms 7 gadiem
gulbim spēle bus ap 12 palikusi viena meiteņu spēle pirms viņa
, 2017-08-30 23:25, pirms 7 gadiem
ruslans_sevcenkovs_1203186893083822 rakstīja: gulbim spēle bus ap 12 palikusi viena meiteņu spēle pirms viņa
Kura? Slinkums brouzēt😀
, 2017-08-30 23:37, pirms 7 gadiem
ozaki pret lao
, 2017-08-30 23:38, pirms 7 gadiem
otrais sets iet
, 2017-08-30 23:53, pirms 7 gadiem
ruslans_sevcenkovs_1203186893083822 rakstīja: gulbim spēle bus ap 12 palikusi viena meiteņu spēle pirms viņa
Laikam būs ap vieniem. Izskatās, ka tur visi 3 seti būs.
, 2017-08-30 23:56, pirms 7 gadiem
ruslans_sevcenkovs_1203186893083822 rakstīja: ozaki pret lao
Paldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-31 00:17, pirms 7 gadiem
VARBUT TIKS CAURI AR DIVIEM SETIEM
, 2017-08-31 00:29, pirms 7 gadiem
kur var redzeet speeli/
?
, 2017-08-31 00:33, pirms 7 gadiem
Vēl viens sets meičām, diemžēl
, 2017-08-31 00:33, pirms 7 gadiem
ES SPELI NESKATOS VNK SEKOJU STATISTIKAI
, 2017-08-31 00:35, pirms 7 gadiem
, 2017-08-31 01:08, pirms 7 gadiem
Gulbis uzvarēs 4setos!
, 2017-08-31 01:08, pirms 7 gadiem
IceHockey81 rakstīja: Anderson - Gulbis (Court 12)


vai


https://1xzgg.xyz/lv/stream
Paldies jau tagad par streamu!
, 2017-08-31 01:25, pirms 7 gadiem
Meičas nevar nobeigt. Kad beidzot tiks līdz Gulbim, tad gan jau ka miegs ar būs klāt.
, 2017-08-31 01:29, pirms 7 gadiem
saaaarraaauuujjjjjjj!!!!!
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.