Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismane gūst pirmo uzvaru Leksingtonas ITF kvalifikācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismane gūst pirmo uzvaru Leksingtonas ITF kvalifikācijā
Daniela Vismane
Foto: Christopher Levy

Daniela Vismane svētdien pārvarēja kvalifikācijas 1. kārtu ITF 60 000 sērijas turnīrā Leksingtonā (Kentakī). Tikmēr Rīgā notiekošā Latvijas "Futures 15 000" pamatturnīram no mūsējiem spēja kvalificēties tikai Roberts Grīnvalds.

Ranga 1228. vietā esošā Vismane, kura pēc 11 dienām svinēs 17. dzimšanas dienu, "hard" seguma turnīra pirmajā kvalifikācijas mačā ar 6:1, 6:4 apspēlēja 24 gadus veco amerikānieti Džesiku Vasniku, kura rangā atrodas 524. vietā, bet viņas rekords ir 485. vieta. Lai iekļūtu pamatturnīrā, jāgūst trīs uzvaras.

Vismane pirmoreiz startē augstākā līmenī par ITF 15 000. Leksingtonā reitinga punkti pienākas jau par uzvarām kvalifikācijā, konkrēti – 1. kārtas pārvarēšana dod vienu punktu. Vismanei tas ir atkārtots viena turnīra rekords, pa vienam punktam iegūstot vēl četras reizes, kas viņai izdevās ar iekļūšanu pamatturnīra 2. kārtā ITF zemākā līmeņa turnīros – agrāk ITF 10 000, tagad ITF 15 000.

Ar kvalifikācijas cīņām šajā nedēļas nogalē sākās Rīgas "Futures 15 000" turnīrs. Šoreiz kvalifikācijā bija tikai divas kārtas, un priekšsacīkstes sāka 13 Latvijas tenisisti, kuri bija salozēti tā, ka maksimāli pamatturnīru varēja sasniegt septiņi. Izdevās tas gan tikai vienam – Robertam Grīnvaldam.

Viņš būs viens no pieciem mūsējiem pamatturnīrā, kur startēs arī Miķelis Lībietis, Mārtiņš Podžus, kā arī "wild card" saņēmušie Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns. Pēdējais tika ielozēts vienā mačā ar Grīnvaldu, tādējādi Latvijai ir garantēts viens ranga punkts, un šī mača uzvarētājs gadu varēs atrasties ATP rangā.

     [+] [-]

, 2017-07-31 14:43, pirms 7 gadiem
Danielai bija jābūt šajā laikā vismaz 900 vietas augstāk, bet ne jau visiem lemts... pārējie censoņi tīrais amatieru līmenis, diemžēl bez Gulbja, Sevastovas un Ostapenko vairāk mums nekā nav un gadus piecus iespējams ar nebūs