Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Galvenais bija likt Bekai skriet"

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Sevastova: "Galvenais bija likt Bekai skriet"
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova vairs nav tā meitene, kurai katra uzvara ir liels notikums. Viņa Parīzē nav gluži turnīra favorīte, bet tāda, ar kuru jārēķinās jebkurai pretiniecei. "Būtu dīvaini, ja man trūktu pārliecības. Madridē tiku pusfinālā, Štutgartē - ceturtdaļfinālā. Un vispār patīk spēlēt uz māla," pēc uzvaras "French Open" pirmās kārtas mačā pār vācieti Anniku Beku izmaiņas pamato Anastasija. Sarunas laikā viņa vairākkārt nošņaukājās. "Tas no alerģijas."

- Iepriekš divas reizes biji zaudējusi Bekai. Kas šodien notika citādāk?
- Zināju, ka viņai ir trauma un trūkst pārliecības. Sapratu, ka, parādot savu spēli, man ir labas iespējas. Galvenais bija likt viņai daudz kustēties. Dažos brīžos varēja just, ka viņa neskrien ar simtprocentīgu atdevi. Bet tā nav mana problēma. Sāku ļoti labi. Pusotru setu spēlēju teicami, beigās gan radās grūtības. Mačbumbas izspēlē pazuda koncentrēšanās, bet vismaz pie 5:4 nospēlēju solīdi.

- Dropšoti tev šodien bija ļoti efektīvi.
- Dažreiz tie sanāca, dažreiz nē, bet tā ir mana spēle. Man patīk dropšoti, man patīk māla laukumi. Gribēju dominēt un likt viņai skriet. Zināju, ka serve viņai nav tik laba, un vienmēr būs iespējas nobreikot. Mūsu pirmais mačs bija ļoti sen, bet pagājušogad Boštadē biju ļoti nogurusi pēc Bukarestes turnīra. Mačs sākās slikti un tā tas aizgāja. 50 minūtēs viss bija beidzies. Gribēju revanšēties un izdevās. Protams, žēl viņas, jo mēs draudzējamies, reizēm kopā spēlējam dubultspēli. Bet tāda ir izloze.

- Beka parasti spēlējot aizsardzības manierē, taču ne šodien.
- Jā, viņa ļoti labi kustas un tas viņai ļauj spēlēt no aizsardzības. Šodien viņai nebija cerības uzvarēt aizsardzības tenisā, tāpēc viņa mēģināja kaut ko pamainīt. Tā nav viņas spēle. Dažreiz viņai kaut kas izdevās, bet zināju: ja rezultāts kļūs 5:5 vai pat zaudēšu otrajā setā, būs labas izredzes trešajā setā.

- Visu laiku spēlēji šortos, bet pēdējā laikā redzam tevi spēlējam kleitiņā. Kas ir mainījies?
- Patīk jaunā "Yonex" kolekcija, tāpēc tagad spēlēju kleitā. Iepatikās krāsa. Pirms tam šortos jutos komfortablāk. Treniņos joprojām esmu šortos.

- Treneris pēdējā laikā nešķiras no cepurītes ar uzrakstu "I love Liepāja"...
- Viņš šajā ziņā ir nedaudz māņticīgs. Ja iet labi, tad viņš turpina staigāt tai pašā apģērbā; ja iet slikti, tad noteikti to mainīs. Tagad staigā šai cepurē.

- Ko vari teikt par nākamo pretinieci Juženiju Bušāru? Divas reizes jau esat spēlējušas.
- Esam tikušās uz hard un zālāja, bet uz māla tā būs pirmā spēle. Viņa spēlē agresīvi un labi kustas. Redzēs, kā būs uz māla. Jāspēlē savs teniss. Viņas sitieni mēdz būt neprognozējami - it kā tehniski izskatās līdzīgi, taču vienreiz trāpa pirms līnijas, bet citreiz ir desmit metru auts. Kaut kādu plānu sastādīsim. Viņa bija pirmajā desmitniekā un spēlēja "Roland Garros" pusfinālā - tas daudz ko izsaka. Maljorkā pirms spēles ar Bušāru nokļuvu slimnīcā, bet pārsteidzošā kārtā uzvarēju. Ari Dohā uzvara bija mana, bet tiesnesis pieņēma nepareizu lēmumu (toreiz Sevastova savas mačbumbas izspēlē pieņēma servi, līnijtiesnesis nokliedza autu, bet Bušāras nākamais sitiens lidoja tīklā. "Hawk-Eye" atkārtojums parādīja, ka Sevastovas bumbiņa aizskāra līniju, un tādējādi viņa bija pelnījusi punktu, bet tiesnesis lika to pārspēlēt - aut.).

  +2 [+] [-]

, 2017-05-31 00:41, pirms 7 gadiem
Roland, paldies par interviju!
Jautaajums ir, vai ir iespeeja nodroshinaat videointerviju? Pienjemu, ka tur ir autortiesiibas un filmeet atljauts turniiraa teritorijaa tik oficiaalam medijam. Bet kaa ir ar sarunaashanu aatri nointerveet aarpus turniira jurisdikcijas?

  +4 [+] [-]

, 2017-05-31 01:38, pirms 7 gadiem
Girtelis rakstīja: Roland, paldies par interviju!
Jautaajums ir, vai ir iespeeja nodroshinaat videointerviju? Pienjemu, ka tur ir autortiesiibas un filmeet atljauts turniiraa teritorijaa tik oficiaalam medijam. Bet kaa ir ar sarunaashanu aatri nointerveet aarpus turniira jurisdikcijas?
Mēs esam oficiālie mediji, citādi šādas intervijas nebūtu iespējamas. Cita lieta, ka rakstošajiem medijiem nav tiesību publicēt videomateriālus no norises vietas. Par tavu priekšlikumu varētu padomāt, ja kāda no meitenēm turnīrā tiks tālu. Ja ir kas īpašs, ko vēlies zināt, tad ieraksti jautājumu un pie iespējas to uzdošu.